Проверяване дали си се логнал.

sentenello

Registered
Първо искам да попитам как мога да направя като отворя index.php примерно да проверява дали съм се логнал и ако не съм да ме препраща към логино който примерно е login.php

Второто нещо което искам да попитам е как мога да направя този код да ми отваря сайт при правилен user и pass?
Код:
<?php
$user=$_POST['user'];
$pass=$_POST['pass'];

if ($user=='име' && $pass=='парола')
{
echo "Тук да отива към сайта";
}
else
{
echo "Грешен юзър или парола !";
}

?>
 
<?php
$user=$_POST['user'];
$pass=$_POST['pass'];

if ($user=='име' && $pass=='парола')
{
header("Location: http://saita.com");
}
else
{
echo "Грешен юзър или парола !";
}

?>
Другото, ако сесията ти е $logged[username] ще стане така:
<?
if($logged['username']) {
echo "Логнат си"; }
else {
header("Location: login.php");
}
?>
 
DeathGuard_ каза:
<?php
$user=$_POST['user'];
$pass=$_POST['pass'];

if ($user=='име' && $pass=='парола')
{
header("Location: http://saita.com");
}
else
{
echo "Грешен юзър или парола !";
}

?>
Другото, ако сесията ти е $logged[username] ще стане така:
<?
if($logged['username']) {
echo "Логнат си"; }
else {
header("Location: login.php");
}
?>

Първият ти пример стана, но имам един въпрос и той е как да направя текстареата която ми е за паролата да ми излизат звездички.

За другото искам да кажа, че не съм работил със сесии и незнам какво да направя ако може по точен пример. А този логин ми трябва за това което правихме снощи DeathGuard. Искам ако се опитам да отворя ADDFanPredict.php и не си се логнал да отваря логина, но нямам никаква идея как ще стане.
 
sentenello каза:
DeathGuard_ каза:
<?php
$user=$_POST['user'];
$pass=$_POST['pass'];

if ($user=='име' && $pass=='парола')
{
header("Location: http://saita.com");
}
else
{
echo "Грешен юзър или парола !";
}

?>
Другото, ако сесията ти е $logged[username] ще стане така:
<?
if($logged['username']) {
echo "Логнат си"; }
else {
header("Location: login.php");
}
?>

Първият ти пример стана, но имам един въпрос и той е как да направя текстареата която ми е за паролата да ми излизат звездички.

За другото искам да кажа, че не съм работил със сесии и незнам какво да направя ако може по точен пример. А този логин ми трябва за това което правихме снощи DeathGuard. Искам ако се опитам да отворя ADDFanPredict.php и не си се логнал да отваря логина, но нямам никаква идея как ще стане.
Ами дай кодът за логина тук. А за паролата - сложи я с input не с текстареа, тя няма да ти е 10 реда код. С инпут е така:
<input type="password" name="password" maxlength="30">
 
Това с инпута стана и си беше импут преди, но беше type=pass а трябваше да е password.

logina е това
Код:
<?php
$user=$_POST['user'];
$pass=$_POST['password'];

if ($user=='opit' && $pass=='pasche')
{
header("Location: AdminPredicts.php"); 
}
else
{
echo "Грешен юзър или парола !";
}

?>
 
sentenello каза:
Това с инпута стана и си беше импут преди, но беше type=pass а трябваше да е password.

logina е това
Код:
<?php
$user=$_POST['user'];
$pass=$_POST['password'];

if ($user=='opit' && $pass=='pasche')
{
header("Location: AdminPredicts.php"); 
}
else
{
echo "Грешен юзър или парола !";
}

?>
Хм това е само за админ панела. Няма ли друг?
 
Изглежда не можеш да ме разбереш затова ще ти обясня набързо.
Значи имам файлове Admin.php, delete.php, edit.php, vsichko.php,odobreno.php и искам ако напишеш www.saita.com/admin.php/ да ти излиза логин формата и като се логнеш вече да влезеш в admin.php от там си редактираш.

Цялата работа е за да защитя админските файлове и само аз да мога да влизам в тях.
 
Добре, а не се ли сети да направиш просто още една колона в ДБ-то и да е със стойности 0 и 1. 1-ца ако е админ и 0 за потребител. и след това да проверява дали е 1-ца и ако не е да връща потребителя пак в началната страница или да вади съощение "Нямате достъп до поисканата заявка!". Добавяш селектиращо падащо меню или там каквото искаш като му задаваш стойности 1 и 0 в файла който редактираш потребителите.
 
shady каза:
Добре, а не се ли сети да направиш просто още една колона в ДБ-то и да е със стойности 0 и 1. 1-ца ако е админ и 0 за потребител. и след това да проверява дали е 1-ца и ако не е да връща потребителя пак в началната страница или да вади съощение "Нямате достъп до поисканата заявка!". Добавяш селектиращо падащо меню или там каквото искаш като му задаваш стойности 1 и 0 в файла който редактираш потребителите.

Потребителя няма да има право на достъп до тука. Дори повечето от потребителите няма да знаят как да отворят дадения админпанел(което не е и тяхна работа де). Това което ми казваш не ми върши работа
 
Добре де добавяш в менюто да показва още един лик който да се показва при горепосочената 1-ца, който да води до админ панела. Така повечето потребители няма да се усетят за него.
 
shady каза:
Добре де добавяш в менюто да показва още един лик който да се показва при горепосочената 1-ца, който да води до админ панела. Така повечето потребители няма да се усетят за него.
А ти мислиш, че като линкът не се вижда е невъзможно потребителите да го намерят? Имаше една програмка, с която се виждат всичките ти файлове на FTP-то, така че си иска защита. @sentello утре ще те намеря по скайп да ти го направя и ще го пейстна тук, че сега ми се спи доста.
 
Работата е там, че искам когато напиша да кажем www.saita.com/index.php да иска парола. Като напиша тази парола да ме пуска до индекса. Това ми е напълно достатъчно и това ми е целта.
 
DeathGuard_ каза:
shady каза:
Добре де добавяш в менюто да показва още един лик който да се показва при горепосочената 1-ца, който да води до админ панела. Така повечето потребители няма да се усетят за него.
А ти мислиш, че като линкът не се вижда е невъзможно потребителите да го намерят? Имаше една програмка, с която се виждат всичките ти файлове на FTP-то, така че си иска защита. @sentello утре ще те намеря по скайп да ти го направя и ще го пейстна тук, че сега ми се спи доста.

Няма проблеми. Целта ми е да си защита файловете на ФТП-то както каза DeathGuard, а също така и базата данни.
 
Така няма ли да стане, аз май не съм разбрал преди това какво искаш:
<form action="" method="POST">
ИМЕ:
<input type="text" name="user"><br />
Парола:
<input type="password" name="password"><br />
<input type="submit" name="button" value="Вход">
</form>
<?php
if($_POST['button']){
$user=$_POST['user'];
$pass=$_POST['password'];
if($user=="akaunt4e" AND $pass="parol4ica"){
тук си сложи целият код за индекса...
} else {
die("ГРЕШНИ ДАННИ");
}
}
?>
 
DeathGuard_ каза:
Така няма ли да стане, аз май не съм разбрал преди това какво искаш:
<form action="" method="POST">
ИМЕ:
<input type="text" name="user"><br />
Парола:
<input type="password" name="password"><br />
<input type="submit" name="button" value="Вход">
</form>
<?php
if($_POST['button']){
$user=$_POST['user'];
$pass=$_POST['password'];
if($user=="akaunt4e" AND $pass="parol4ica"){
тук си сложи целият код за индекса...
} else {
die("ГРЕШНИ ДАННИ");
}
}
?>

благодаря стана :) +1
 

Горе