Продаване на скрипт

winbooz3

Registered
Продавам скрипт за качване на и гледане на онлайн клипчета системата е писана от vesku и мен къде може да я обявя за продажба в някой сайт да кажете

да качваш си клипа от компа прави автоматично thumb и после го конвертира и е готово системата използва ffmpeg :wink:

Smirnoff той просто питаше къде може да го продаде. Не всички сме програмисти. На мен примерно, когато ми потрябва скрипт не си го пиша щото не мога, а си го купувам.

Та по въпроса. Не знам дали аз съм останал с грешно впечатление, но доколкото разбрах ти говориш за еднократна продажба. Аз бих ти препоръчал нещо друго:

1. Направете софтуер, не просто скрипт. Напишете повече features към този скрипт. Например да може да се логва и да качва сам клипчетата в Топ 20 сайта за видео, като Youtube, Metacafe и т.н. Направете опция да си "копирайтвам" видеото. С линкче към сайта ми долу в дясно примерно. Много неща могат да се измислят, но това е добре като за начало. Дори на мен ми трябва нещо такова, но засега ползвам безплатни варианти.

2. Направете си сайт. Сайта трябва да е много добър, както като дизайн, така и като текст. Сайта трябва да продава. Сложете и дамо на скрипта + видео туториали за използването и ефективността му. Оптимизирайте сайта за думички като "video auto upload software" или "youtube uploader" и т.н.

3. Качете демото на скрипта си в 1000-2000 софтуерни директории като download.com. Като стигнете до там свирни ми - ще ти дам списък и софтуер, който ще свърши работата за по малко от час.

4. Направете си affiliate програма. Позволете на другите - по-опитни от вас маркетьори да продават вашия софтуер срещу приличен процент от печалбите.

5. Бъдете креативни! Промотирайте умно!

Svetoslav тези систем имного се търсят на тяхно място бих пуснал 1 сайт който да си го развивами да си намера много хора да кажем 10 000 потребители уникални след това парички от реклама. Няма смисъл да продадат системата еднократно и после нищо да не печелят. :roll:

1. Явно аз грешно съм разбрал. Това било система за сайт, аз разбрах скрипт, който да качва в сайтове. :D

2. Явно и ти грешно си ме разбрал. :) Говорех точно против това да го продава еднократно и съветвах да продава постояннио.

3. Пари от реклама с такъв сайт няма да направи за съжаление. Дори при най-големите такива сайтове CTR( посещения/цъкване по банери, реклами) е 0.23 усреднено. Което значи, че от 10 000 души на ден ще цъкат само 23-ма, което в пари значи не повече от 2 долара, да не говорим колко трудно се намират потреители с конкуренция като YouTube да кажем, а още по-трудно - рекламодатели.

Svetoslav каза:
1. Явно аз грешно съм разбрал. Това било система за сайт, аз разбрах скрипт, който да качва в сайтове. :D

2. Явно и ти грешно си ме разбрал. :) Говорех точно против това да го продава еднократно и съветвах да продава постояннио.

3. Пари от реклама с такъв сайт няма да направи за съжаление. Дори при най-големите такива сайтове CTR( посещения/цъкване по банери, реклами) е 0.23 усреднено. Което значи, че от 10 000 души на ден ще цъкат само 23-ма, което в пари значи не повече от 2 долара, да не говорим колко трудно се намират потреители с конкуренция като YouTube да кажем, а още по-трудно - рекламодатели.
Доста повече от 23 човека цъкат можеш да си сигурен. От личен опит при 2000 потребители можеш да си изкараш едни добри суми месечно. :wink:

Не забравяй, че тук си говорим за сайт с видеота, а не просто за сайт с 10 000 уникални. Аз просто ти цитирах статистиката за тези сайтове. Нормално е да има изключения.

Back
Горе