Прозорче

RIP

Registered
Искам в/у 1 поле съм написал текст примерно "натисни" искам като го натисна нагоре да се показва 1 прозорче с някакъв текст вътре както емотиконите в скайп като натиснеш :) и нагоре излиза 1 прозорче... има ли някакъв урок как се прави това?

Ако може да ми дадеш кода който треа сложа там в кви файлове и т.н. , че това неможах да го разбера.... изобщо

Не 2рото го знам 1вото ми трябва ама малко тоя английски и някви непознати кодове за мен... немога се опрая :Д за това ми трябва малко помощ

RIP каза:
Не 2рото го знам 1вото ми трябва ама малко тоя английски и някви непознати кодове за мен... немога се опрая :Д за това ми трябва малко помощ
Кое по точно не разбираш :roll:

niki_noki каза:
RIP каза:
Кое по точно не разбираш :roll:

Нищо не разбирам

Liberate каза:
чакай че като вляза в сайта сега ми дава
Код:
503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.

Вече може да се влиза :)

Ето ти едно по просто

http://www.dhtmlgoodies.com/index.html?whichScript=ajax-tooltip

И демо:

http://www.dhtmlgoodies.com/scripts/ajax-tooltip/ajax-tooltip.html

Добре изтеглих архива и го сложих в хтдоцс на текста сложих <a href="#" onmouseover="ajax_showTooltip('demo-pages/ajax-tooltip.html',this);return false" onmouseout="ajax_hideTooltip()"> обаче като посоча в/у текста не ми излиза прозорчето кво не съм направил?

<a href="#" onmouseover="ajax_showTooltip(window.event,'stranicata.html',this);return false" onmouseout="ajax_hideTooltip()">Нещо...</a>

На stranicata.html слагаш страницата която искаш да излиза в "балончето" :)

Добре стана обаче не ми излизат прозорчетата както в този линк в началото на картинките, а като посоча в/у текста от дясно се показва 1 текст Loading Conter please wait и тва е ...

<script type="text/javascript" src="js/ajax-dynamic-content.js">
</script>

<script type="text/javascript" src="js/ajax.js"></script>

<script type="text/javascript" src="js/ajax-tooltip.js"></script>

<link rel="stylesheet" href="css/ajax-tooltip.css" media="screen" type="text/css">

Имаш ли ги???

Почти... ся стана ама ми трябва 1вото не от дясно да излиза прозорче информация а на горе с текст както са картинките в началото на сайта...

RIP каза:
Почти... ся стана ама ми трябва 1вото не от дясно да излиза прозорче информация а на горе с текст както са картинките в началото на сайта...

Код:
#ajax_tooltipObj .ajax_tooltip_content{
	border:2px solid #317082;	/* Border width */
	left:18px;	/* Same as border thickness */
	top:0px;
	position:absolute;
	width:150px;	/* Width of tooltip content */
	height:200px;	/* Height of tooltip content */
	background-color:#FFF;	/* Background color */
	padding:5px;	/* Space between border and content */
	font-size:0.8em;	/* Font size of content */
	overflow:auto;	/* Hide overflow content */
	z-index:1000001;
}

Ето от тука си го настрой да ти излиза отгоре :)

Ако имаш затруднения кажи :?:

Back
Горе