Промяна в базата данни?

kirilart

Registered
При инсталирането на форума, преди около месец направих една глупост, която дори не бях видял в началото. Не съм нагласил времето за старт на борда и сега съответно за начало на борда се смята 1 януари 1970 година. Разбира се още същия ден промених времето и потребителите са с нормална дата на регистрация, само аз като админ съм с дата от януари 1970, като това оказва влияние и върху статистиката на форума, защото броя постове, теми и потребители се разделят в периода от 37 години до момента и досега са в повечето случаи 0.01 на ден или нещо от сорта.
:oops:

Също така се чудех, ако има начин да се промени датата на начало на борда - примерно февруари 2007-ма, дали това няма по някакъв начин да рефлектира върху по-нататъчните събития във форума и публикациите да сменят датата си с някой си месец през 2037-ма година...в смисъл има ли някаква взаимовръзка между тези данни или са независими и промяната на дата на старта на борда (ако е възможна) няма да попречи на останалите функции.

Предварително благодаря на този, който ми помогне.
:)

Днес ми хрумна нещо, след като пуснах заявката за промяна на часовата зона. Не е ли възможно по подобен начин да си реша проблема със старта на борда и регистрацията ми. Не знам само как трябва да се оформи, ако е възможно разбира се...това беше заявката за промяна на часовата зона.

UPDATE `phpbb_users` SET `user_timezone` = '2.00' WHERE user_id != -1

Значи малко се обърках ,но ще опитам да ти обясня кое, къде и как е.
1)
Старта на борда е записан в таблицата phpbb_config и търсиш РЕДА в който пише : board_startdate , срещу него е датата и часа в timestamp ( функцията time() в пхп )
Има няколко фукции в пхп който връщат таймстамп с зададени час и дата , ако искаш може да си генерираш и да заместиш.

2)
В таблицата phpbb_users имаш ПОЛЕ с име: user_regdate
Датата и часа отново са в таймстамп.
Даваш едит на твоят акаунт и останалото е аналогично и за тука - променяш си според това коя дата ,час искаш.

1) Това е записано в реда, който си посочил.
board_start_date value=1170884480

2) Намерих своя ред в таблицата phpbb_users, но срещу user_regdate има стойност "0", а за втория регистриран вече си има: 1170885639

Чудя се ако променя стойността на ръка, какво ще се случи? Тъй като втория регистрирал се, е в деня в който инсталирах форума. Ако задам наслуки стойност с единица преди неговата за моята регистрация и още една по-рано за начало на форума, ето така:
1170885637 - начало на форума
1170885638 - дата на моя регистрация
1170885639 - дата на регистриране на първия потребител

Дали ще прецакам нещо?

значи трябва да си въведеш само на твоя акаунт таймстампа.Сега виж:
board_start_date value=1170884480
1170884480 е February 7, 2007, 11:41 pm
1170885637 е February 8, 2007, 12:00 am
1170885638 е пак February 8, 2007, 12:00 am
1170885639 същото.

На твоя акаунт трябва да въведеш 1170884480
дефакто когато е стартирал борда . :)