Промяна на картинката..

justspy

Registered
Здравейте, не се сетих за по-подходящо заглавие .. нека да обесня какво искам.. значи имам едно меню, състои се от два дива :

#newstop

и

#newsdown

искам, след натискането на #newstop, дива #newsdown да се скрива, това го направих, но тук идва сложното :D искам след като вече втория див се е прибрал, картинката на първия да се смени ? ето js кода за сега

Код:
       <script type="text/javascript">

$(function()
	   {
	    $("#newstop").click(function()
	    {

$("#newsdown").slideToggle("slow");

});
	   });

</script>

Edit : забравих да спомена, имам и още един проблем, след, като вече е натиснат първия див и втория се е скрил при повторно натискане нали втория див да се покаже отначало той слиза до края на страница, даже и повече и чак тогава си връща нормалните размери ..

картинакта каква е бекграуд ли е какво е имг таг?

$(function()
{
{
this.style.background = ' url(images/img.jpg) no-repeat'
$("#newsdown").toggle();

});
});

Ако е бекграунд трябва да е нещо такова

Код:
	#newstop {
	background:url('../images/newstop.png') no-repeat;
	height:27px;
	width:723px;
	}

#newsdown {
	background:#fff repeat-y;
	width:711px;
	height:100%;
	}

Добре така става, но как да направя, след повторен клик, нали за да се появи пак дива да се променя и тогава картинката смисал да се връща старата ..

ами слагаш на елемента един атрибут да речем 1 да е. При клик правиш проверка , ако е едно да ти сменя бекграинда и атрибута да стане 2, и обратното, ако е две да ти сменя картинката и атрибута.

братле, аз съм страшно зле с javascript .. знам само да сложа някой друг ефект както това toggle и тем подобни .. но нищо повечве.. ще ти бъда много благодарен ако го направиш, и отделно нали +1 .. :D

Код:
$(function()
			{
			{
			var attr = this.name;
			if( attr == 1){
				this.style.background = ' url(images/img.jpg) no-repeat'
				this.name = 2;
			}else{
				this.style.background = ' url(images/img-2.jpg) no-repeat'
				this.name = 1;