Прост начин за логин?

aquafresh

Registered
Опитах се.. взех нещо от друга с-ма за регистрации,но не можах да се оправя.. дайте нещо простичко .. юзър,пас и здравей.. еди кой си

нене .. не ме разбрахте.. правя си моя с-ма за логин ,но ми трябва само файла за логина..

Еми нямам я формата.. не знам как ще стане. аз точно това питам.

Ето ми иначе сяла..

CREATE TABLE `users` (
`id` int(225) NOT NULL auto_increment,
`username` varchar(225) NOT NULL,
`password` varchar(225) NOT NULL,
`email` varchar(225) NOT NULL,
`name` varchar(225) NOT NULL,
`regip` varchar(225) NOT NULL,
`opisanie` varchar(225) NOT NULL,
`avatar` varchar(225) NOT NULL,
`sex` varchar(225) NOT NULL,
`country` varchar(225) NOT NULL,
`regdate` varchar(225) NOT NULL,
`session` varchar(32) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM ;

include "database.php"; //този файл ти съдържа всички настройки за свързване с база-данни и селектиране на съответната база-данни
if(isset($_POST['submit'])){
$username=$_POST['username'];
$password = md5($_POST['password']); //тука се предполага, че си хешираш паролата при импортване с md5
$query = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM users WHERE username='$username' AND password='$password'") or dir(mysql_error());
if(mysql_result($query, 0, 0)>0){
echo "Здравейте, $username";
} else {
echo "Въведените от Вас потребителско име или парола не са верни";
}
} else {
?>
<form action="" method="POST">
Потребителско име: <input type="text" name="username" /><br />
Парола: <input type="password" name="password" /><br />
<input type="submit" name="submit" value="Прати" />
<?php
}
?>

@emagi ми помогна до някъде,но после излезна.. и питам някой знае ли как ще стане като излезнеш от страницата и пак влезнеш (нещо като рефреш) да не те логаутва?
Ето го кода..
<?php
session_start();
ob_start();
include "config.php"; //този файл ти съдържа всички настройки за свързване с база-данни и селектиране на съответната база-данни
if(isset($_SESSION['username'])){
echo "Здравейте, ".$_SESSION['username'];
} else {
if(isset($_POST['submit'])){
$username=$_POST['username'];
$password = ($_POST['password']); //тука се предполага, че си хешираш паролата при импортване с md5
$query = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM users WHERE username='$username' AND password='$password'") or dir(mysql_error());
if(mysql_result($query, 0, 0)>0){
echo "Здравейте, $username";
$_SESSION['username'] = $username;
} else {
echo "Въведените от Вас потребителско име или парола не са верни";
}
} else {
?>
<form action="" method="POST">
Потребителско име: <input type="text" name="username" /><br />
Парола: <input type="password" name="password" /><br />
<input type="submit" name="submit" value="Прати" />
<?php
}
}
?>
Само ,че това дава грешка

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\users\login.php:2) in C:\xampp\htdocs\users\login.php on line 3

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\users\login.php:2) in C:\xampp\htdocs\users\login.php on line 3

coooookie
нали знаеш че на доста сайтове има тая опция: запомни ме... е ми тфа става като направиш системата ти да слага бисквитки на чуждия компютър, в които са въведени логин данните, и системата ти трябва да проверява 1во дали на компютъра на потребителя има сложена бисквитка от тоя сайт и ако има потребителя директно влиза като логнат... провери в чичко гугъл има адски много неща за cookies...
:)
п.с. в самата бисквитка можеш да напишеш кога става невалидна, но аз не знам тъй като не съм работил с кукита...

Код:
session_start(); 
ob_start();
Трябва да са най-горе в страницата ти.
Ако този код си го вкарал в някоя страница изтрий тези редове и ги сложи най-горе.

най-отгоре е .. и не съм го вкарал в друга страница.. и пак не става :(
А бисквитки за какво са ми при положение ,че аз не искам да има "Запомни ме" ,а когато се рефрешне страницата да не логаутва..

оправих се :)
Само ,че как да сложа
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1251">

някъде в пхп-то.. шото иначе дава грешка ако е отгоре?

Back
Горе