Първа кола

DirectX

Registered
Каква ви беше 1-вата кола и на каква възраст я получихте.
Аз сега съм малко пред такава дилема и много се чудя, въпреки че бюджета е почти неограничен, но все пак трябва да е нещо разумно

След като взех книжка карах три години на баща ми колата - Opel Astra 1.4 / 75 коня на газ. Преди 2 месеца си взех първата лична кола с мой спестявания - Audi A4 B5 1.9 TDI 110 коня + чип-30 hp

Миналата година си купих първия автомобил — Golf 3, 97 година.
Моторът е 1.4, 60 коня, карам само на бензин и разхода е приличен — 6 на 100 през лятото. Частите са сравнително евтини, обслужването също.
За тази година съм минал към 7 000 километра и единствено съм сменял шарнир, освен обслужването, разбира се.

Първата ми собствена кола си я купих преди 4 месеца.
BMW E46 328 Coupe, 2.8 бензинов мотор с леки модификации и около 200 коня. Всяка една стотинка за тази кола сам съм си я изработил :)

Първата ми кола, която карах след като взех книжка беше на баща ми Рено 19... карах го 2-3 години и поради дефект в едното задно колело катастрофирах с него.. силничък беше удара и не си струваше да се ремонтирва...
Години по-късно си купих с лични мои пари изкарани от бригада в САЩ Ауди, което си карам и до ден днешен :)

п.п. Фен съм на Ауди

За първа кола най-добре нещо старо на което да се научиш. Да я поочукаш, одраскаш и т.н., нещо което е съвсем нормално за начинаещ шофьор. Мойта първа кола беше Рено 5 производство 1986 60 к.с. ( на баир включваш на първа даваш газ и тръгва назад :D ). След това вече си купих с изработени пари Сеат ибиза 1.4 TDI 2003г.

Най-важното е първата кола да е стара, за да се научиш на нея.

Back
Горе