Разглеждания на снимка.

sentenello

Registered
Здравейте.
Пробвам се да си направя нещо като сайтче със снимки и в момента съм стигнал до там, че искам да направя да се броят кликовете(разглежданията) на всяка една снимка. Целта ми е да изкарвам най-гледани днес примерно и под всяка снимка колко пъти е разглеждана.

За да стане това мисля че трябва да направя в таблицата поле 'klikaniq', но нещо не мога да се сетя как да го направя като цяло.
Благодаря ви.
 
ALTER TABLE `таблицата` ADD `klikaniq` INT(5) NOT NULL DEFAULT '0'
и при преглежданията на снимките си добавяш най-отгоре
mysql_quety("UPDATE `таблицата` SET klikaniq=klikaniq+1 WHERE id='$id'")or die(mysql_error());

където променяш само id='$id' за твоите нужди.
 
А коя е променливата която записва разглежданията(кликанията). klikaniq ли :oops: и ако е така то значи трябва да стане така.

Пиша под самата картинка.
Снимката е разгледана $klikaniq пъти.

В момента съм малко зает по-късно ще пробвам да видим дали има проблеми и да дам точката естествено.
 
Променливата ти ще си я изведеш с примерно един mysql_result();
$vidqna = mysql_result(mysql_query("SELECT klikaniq FROM `таблицата` WHERE id='$id'"),0)or die(mysql_error());
echo "Снимката е видяна ".$vidqna." пъти";

като , пак ще си заместиш това id='$id' (ако има нужда)
 
Като го видя написано всичко ми светва, но преди да го видя не става работата нещо :(

Благодаря ти. Получаваш +1
 
Replace каза:
ALTER TABLE `таблицата` ADD `klikaniq` INT(5) NOT NULL DEFAULT '0'


Нещо не мога да разбера това къде трябва да го сложа... Там където ми е галерията ли ? Ако ми кажеш какво е ALTER можеби сам ще си отговоря :)
 
sentenello каза:
Replace каза:
ALTER TABLE `таблицата` ADD `klikaniq` INT(5) NOT NULL DEFAULT '0'


Нещо не мога да разбера това къде трябва да го сложа... Там където ми е галерията ли ? Ако ми кажеш какво е ALTER можеби сам ще си отговоря :)

В phpmyadmin-а.

faf4870671025c84.png
 
Така добавяш ново поле в базата си данни :)
Влизаш в phpMyAdmin -> твота таблица -> SQL код и го пействаш там :)
 
"mysql_quety("UPDATE `таблицата` SET klikaniq=klikaniq+1 WHERE id='$id'")or die(mysql_error());"


Това не е ли mysql_querY
 
Не мога и не мога да го скалапя като хората. Ако някой може да го нагласи ето го кода.
Код:
<style>
.str { 
width: 50px; 
height: 50px; 
border: 1px solid #000000; 
background-color: white; 
color: red; 
text-align: center; 
} 

.str a:hover { 
border: 1px solid #a7a7a7; 
background-color: blue; 
color: white; 
text-decoration: none; 
} 
.str a { 
text-decoration: none; 
}
</style>
<?php 
include "config.php"; 
$broinastranica = 4; 

$pageNum = 1; 

if(isset($_GET['page'])) 
{ 
$pageNum = $_GET['page']; 
} 
//򳪠 ﰰ楥퀬塪蘒𥤮㥠񥠱塯﫠裠򠭠౨᫮ $_GET['page']=2 
// 񥠯﫠祠ﲠ20 宠40-򨠰椮 
$redove = ($pageNum - 1) * $broinastranica; 
//衿㫠򠠹塢򰭥 񠬮 ௱︥塰楮㥠- ౨ﲠ20 宠40 ⡧ᣨ񨬮񲠮򠤟GET['page'] 
$query = " SELECT * FROM gallery ORDER BY id DESC LIMIT $redove, $broinastranica"; 
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed'); 
$i=0; 
while($row = mysql_fetch_array($result)) 
{ 
$small=$row[small]; 
$rep=str_replace("/small","",$small); 
echo "<a href='$rep'><img style='border:6px groove #3366FF ;' class='gallery' src='$small' alt='$row[info]' width='140' height='140' Снимката е видяна ".$vidqna." пъти;></a> "; 

if($i==4){ 
echo "<br />"; 
$i=0; 
} 
} 
// ౮㦰塲᢫鷠򠠪שׁ楮㥠魠 
$query = "SELECT COUNT(snimka) AS numrows FROM gallery"; 
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed'); 
$row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC); 
$numrows = $row['numrows']; 


$maxPage = ceil($numrows/$broinastranica); 

$self = $_SERVER['PHP_SELF']; 
$nomeranastranici = ''; 
echo "<div  align='center'>"; 
for($page = 1; $page <= $maxPage; $page++) 
{ 
if ($page == $pageNum) 
{ 
$nomeranastranici .= "<a STYLE='color: red; font-weight: bold;'> $page</a>"; 
} 
else 
{ 
$nomeranastranici .= "<span class='str'><a href=\"login.php?page=$page\">$page</a></span>"; 
} 
} 

if ($pageNum > 1) 
{ 
$page = $pageNum - 1; 
$predishna = " <a href=\"login.php?page=$page\">$prev</a> "; 

$parva = " <a href=\"login.php?page=1\">$first</a> "; 
} 
else 
{ 
$predishna =' '; 
$parva = '<span class="str"> </span>'; 
} 
if ($pageNum < $maxPage) 
{ 
$page = $pageNum + 1; 
$sledvashta = " <a href=\"login.php?page=$page\">$next</a>"; 

$posledna = " <a href=\"login.php?page=$maxPage\">$last</a>"; 
} 
else 
{ 
$sledvashta = ' '; 
$posledna = ' '; 
} 
echo "<table><td> <span class='str'>$parva</span></td> <td><span class='str'>$predishna</span></td><td>$nomeranastranici</td><td><span class='str'>$sledvashta</span></td><td><span class='str'>$posledna</span></td></table>"; 
echo "</div>"; 

?>

Нещо ми се губи...

П.С. кода който съм дал си е чист и не е добавяно нищо от това което сме писали в тази тема.
 
Значи , ето какво да промениш по твоя скрипт
<style>
.str {
width: 50px;
height: 50px;
border: 1px solid #000000;
background-color: white;
color: red;
text-align: center;
}

.str a:hover {
border: 1px solid #a7a7a7;
background-color: blue;
color: white;
text-decoration: none;
}
.str a {
text-decoration: none;
}
</style>
<?php
include "config.php";
$broinastranica = 4;

$pageNum = 1;

if(isset($_GET['page']))
{
$pageNum = $_GET['page'];
}
//?? ??????????????????? $_GET['page']=2
// ?????20 ?40-???
$redove = ($pageNum - 1) * $broinastranica;
//??????? ?? ??????- ????20 ?40 ????????GET['page']
$query = " SELECT * FROM gallery ORDER BY id DESC LIMIT $redove, $broinastranica";
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed');
$i=0;
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
$small=$row[small];
$rep=str_replace("/small","",$small);
$vidqna = $row[views]
echo "<a href='$rep'><img style='border:6px groove #3366FF ;' class='gallery' src='$small' alt='$row[info]' width='140' height='140' onClick='calc_view(".$row[id].");' /> Снимката е видяна ".$vidqna." пъти;></a> ";

if($i==4){
echo "<br />";
$i=0;
}
}
// ???????????????
$query = "SELECT COUNT(snimka) AS numrows FROM gallery";
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed');
$row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
$numrows = $row['numrows'];


$maxPage = ceil($numrows/$broinastranica);

$self = $_SERVER['PHP_SELF'];
$nomeranastranici = '';
echo "<div align='center'>";
for($page = 1; $page <= $maxPage; $page++)
{
if ($page == $pageNum)
{
$nomeranastranici .= "<a STYLE='color: red; font-weight: bold;'> $page</a>";
}
else
{
$nomeranastranici .= "<span class='str'><a href=\"login.php?page=$page\">$page</a></span>";
}
}

if ($pageNum > 1)
{
$page = $pageNum - 1;
$predishna = " <a href=\"login.php?page=$page\">$prev</a> ";

$parva = " <a href=\"login.php?page=1\">$first</a> ";
}
else
{
$predishna =' ';
$parva = '<span class="str"> </span>';
}
if ($pageNum < $maxPage)
{
$page = $pageNum + 1;
$sledvashta = " <a href=\"login.php?page=$page\">$next</a>";

$posledna = " <a href=\"login.php?page=$maxPage\">$last</a>";
}
else
{
$sledvashta = ' ';
$posledna = ' ';
}
echo "<table><td> <span class='str'>$parva</span></td> <td><span class='str'>$predishna</span></td><td>$nomeranastranici</td><td><span class='str'>$sledvashta</span></td><td><span class='str'>$posledna</span></td></table>";
echo "</div>";

?>
Създаваш си един .js файл , или го пастваш между <head> таговете
function calc_view(id) {
var xmlhttp = false;
try { xmlhttp = new ActiveXObject('Msxm12.XMLHTTP'); }
catch(e) {
try { xmlhttp = new ActiveXObject('Microsonf.XMLHTTP'); }
catch(e) { xmlhttp = false; }
}
if (!xmlhttp && typeof XMLHttpRequest != 'undefined') { xmlhttp = new XMLHttpRequest(); }
xmlhttp.open('GET','view.php?id=' + id,true);
xmlhttp.send(null)
return;
}
и си правиш един .php файл , в случая view.php
<?php
mysql_connect("***","***","***");
mysql_select_db("***");
if (is_numeric($_GET['id'])) {
mysql_query("UPDATE `gallery` SET views=views+1 WHERE id='".$_GET[id]."'")or die(mysql_error());
}
?>
 

Горе