Разделяне на картинка на линкове

G

Guest

Guest
имам един хедър как мога да му направя бутоните - линкве без imagemap
 

bizarre

Registered
а прозрачен gif с размери 1х1 и да направиш прозрачни бутони върху реалните? :wink:
 
G

Guest

Guest
абе неска един човек ми спомена за някаква функция navigation bar ама не ми каза нито каде е нито в коя програма е
 

HunteR

Super Moderator
аз така си ги правя с front page :)направо слагаш бутони върху картинката ;)
 

Player_pz

Registered
защо не четете уроците ?!
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=357
мисля че това ти трябва :wink:
 

Soul_Stealler

Registered
За тоя номер трябва да си много пипкав. С Dreamweaver ще го направиш доста бързо :wink:
 

NoName

Registered
bizarre каза:
а прозрачен gif с размери 1х1 и да направиш прозрачни бутони върху реалните? :wink:
и аз си мислех за това ;) много хитро решение
или да сложиш див с размерите на бутона за линк
 

fena

Super Moderator
ами той искаше без имг мап, но мисля че това е най-добрият и бърз вариант


много ще ми е интересно как се правят прозначни картинки...в случея 1х1px gif !?
 

LiRiX

Registered
fena каза:
ами той искаше без имг мап, но мисля че това е най-добрият и бърз вариант


много ще ми е интересно как се правят прозначни картинки...в случея 1х1px gif !?
Мен ми се струва като "глупост" изкам да го видя на практика :) и си режа главата
 

NoName

Registered
LiRiX каза:
fena каза:
ами той искаше без имг мап, но мисля че това е най-добрият и бърз вариант


много ще ми е интересно как се правят прозначни картинки...в случея 1х1px gif !?
Мен ми се струва като "глупост" изкам да го видя на практика :) и си режа главата

бих ти го показал, но вмомента нямам време , на кратко

<a href=# ><img src=gif.gif width=80 height=30 /></a>

дригия вариант за които се сетих е

<a href=#><div style="width:80px; height:30px"></div></a>
 

bizarre

Registered
LiRiX каза:
fena каза:
ами той искаше без имг мап, но мисля че това е най-добрият и бърз вариант


много ще ми е интересно как се правят прозначни картинки...в случея 1х1px gif !?
Мен ми се струва като "глупост" изкам да го видя на практика :) и си режа главата

www.intercombuild.com
Тук съм го приложил в менюто ;)

Искам клипче на процеса на рязане :lol:

Ако го отвориш с IE селектирай с мишката от горе-ляво надолу к десния угъл и ще видиш.
А с Opera става още по-добре, защото когато задържиш левия бутон върху картинка и я завлачиш се вижда и самата картинка докато я движиш :)

А колкото до това как се прави:
Във фотошоп създаваш транспарантен файл с размери 1х1 и го експортираш в gif формат (png-то прави мизерии в IE)
Приемаме, че самия бутон (или съвкупност от бутони) са в един файл, правиш си таблица или с div-ове нагласяш къде да ти бъде gif-чето върху бутона и му указваш каквито си искаш размери. Все пак е прозрачно и няма да се прецака като променим размерите...нали така ;)

Като цяло моите наблюдения са, че този метод се ползва повече когато човек бърза да покрие срокове. Ако имаш време си прави бутоните поотделно. :?:
 

Горе