Разместване на сайт под IE 7

R3sp3k7

Registered
Здравейте, кодирам един дизайн. Под мозила излиза добре, инсталирах ies4linux(IE за линукс) и го оправих и под ie 6, обаче ie 7 не ми работи.Когато един приятел го видя под ie 7 и ми показа как излиза разбрах, че там е разместено.Обаче немога да го оправя.Ще дам кода(цсс+хтмл) и линк към сайта да видите(не е 24/7).Ще съм благодарен ако някой види грешки в кода и може да ми помогне да го оправим под ie 7.
Html:
Код:
<div id="main">
<div id="menu">blablabla</div>
<div id="cont">
<div id="main_t"></div>
<div id="main_b">Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.</div>
<div id="main_d"></div>
</div>
<div class="box">
<div class="box_t">bla bla</div>
<div class="box_b">dasdasd</div>
<div class="box_d"></div>
<div class="box_t2">bla bla</div>
<div class="box_b">dasdasd</div>
<div class="box_d"></div>
<div class="box_t2">bla bla</div>
<div class="box_b">dasdasd</div>
<div class="box_d"></div>
</div>
<div id="footer">asdda</div>
<div class="clear"> </div>
</div>
Css:
Код:
*{margin: 0; padding: 0;}
body{
background: #3d3d3d;
margin: 0 auto;
padding: 0;
font : 13px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
#main
{
background: #3d3d3d;
margin: 0 auto;
padding: 0;
position: relative;
font : 13px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
width: 1000px;
text-align: center;
float: left;
}
#menu
{
float: left;
margin: 100px 0 0 150px;
*margin: 100px 0 0 55px;
background: url("images/menu.png") no-repeat;
width: 571px;
height: 38px;
}
#main_t
{
float: left;
margin: 0 0 0 140px;
*margin: 0 0 0 50px;
background: url("images/main_t") no-repeat;
width: 590px;
height: 27px;
z-index: 1;
}
#main_b
{
padding: 0 10px 0 13px;
float: left;
margin: -10px 0 0 140px;
*margin: 0 0 0 50px;
background: url("images/main_b") repeat-y;
width: 591px;
z-index: 99;
}
#main_d
{
float: left;
margin: 0 0 0 140px;
*margin: 0 0 0 50px;
background: url("images/main_d") no-repeat;
width: 590px;
height: 22px;
z-index: 1;
}
#footer
{
float: left;
padding: 10px 0 0 13px;
margin: 5px 0 0 140px;
*margin: 5px 0 0 50px;
background: url("images/footer.png") no-repeat;
width: 829px;
height: 34px;
}
#cont
{
width: 755px;
*width: 300px;
float:left;
}
.box
{
width: 228px;
*width: 200px;
float:left;
}
.box_t
{
float: left;
background: url("images/box_t.png") no-repeat;
width: 228px;
height: 33px;
}
.box_t2
{
margin-top: 10px;
float: left;
background: url("images/box_t.png") no-repeat;
width: 228px;
height: 33px;
}
.box_b
{
float: left;
background: url("images/box_b.png") repeat-y;
width: 228px;
}
.box_d
{
float: left;
background: url("images/box_d.png") no-repeat;
width: 228px;
height: 16px;
}

.clear
{
clear: both;
}
Ето и линк http://r3sp3k7.com/site/
 
То и под firefox не се вижда много добре, но ако не ме изпревари някой тая вечер утре ще ти пиша
 
Да нарака съм го писал :)
@sinn ще съм благодарен ако помогнеш (не бързам ;])
 
При мен под Firefox се вижда така:



При теб как е? Така ли трябва да се вижда по принцип?
 
проблрма е в маргините. Виж какво вижда ие7

Код:
#menu {
	BACKGROUND: url(images/menu.png) no-repeat;
	FLOAT: left;
	MARGIN: 100px 0px 0px 55px;
	WIDTH: 571px;
	HEIGHT: 38px

Опитай да наместваш с падинг.
 
@sinn да така трябва да изглежда.
@shterev ми как може да го наместа без маргин, защото искам тези (класове) да ги наместя както желая.С padding не се ли намества само съдържанието ?
 
R3sp3k7 каза:
@sinn да така трябва да изглежда.
@shterev ми как може да го наместа без маргин, защото искам тези (класове) да ги наместя както желая.С padding не се ли намества само съдържанието ?

Ами съдържанието , но не ти ли идва на ум как ще стане с падинг?
Правиш един див , на който ще му задаваш падинг, друг див, който е тоя с менуто да речем с бекграунда и така. Ето примет:
css:

.out{
width:400px;
padding: 0 0 0 100px;
}

.menu{
width:200px; height:50px;
border: solid 1px black;
}

html:

<div class="out">
<div class="menu"></div>
</div>


Другия вариянт е да си изкараш един цсс файл само за ие 7 и да наместиш маргините колкто трябва да са. Но е малко досадно всеки път да го правиш, а ако почнеш и да променяш след време е кофти. Затова ти препоръчвам така.Аз така ги правя и скоро не съм има проблеми с ие-тата и двете.
 
Аха, ясно. Някой ще може ли да ми помогне да го направя, защото под линукс ie 7 не иска да тръгне :roll:
 
index.css

Код:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>

<head>
	<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1251">


	<title>Untitled 1</title>
	
	<link rel="stylesheet" href="style.css" style="text/css">
		

</head>

<body>

<div id="main">
	
	
	<div id="menu">
		
	</div>
	
	
			
	<div id="cont">
	
	
		<div id="main_t">
	
		</div>
	
	
		<div id="main_b">
		<p>tralala</p><p>tralala</p><p>tralala</p><p>tralala</p>
		</div>
	
	
		<div id="main_d">
		
		</div>
	
	
	</div>
	
	
	<div class="box">
	
		<div class="box_t">
	
		</div>
		
		
		
		<div class="box_b">
		<p>tralala</p><p>tralala</p><p>tralala</p><p>tralala</p>
		</div>
		
		
		
		<div class="box_d">
		
		</div>
		
		
		
		
		<div class="box_t">
	
		</div>
		
		
		
		<div class="box_b">
		<p>tralala</p><p>tralala</p><p>tralala</p><p>tralala</p>
		</div>
		
		
		
		<div class="box_d">
		
		</div>
		<div class="box_t">
	
		</div>
		
		
		
		<div class="box_b">
		<p>tralala</p><p>tralala</p><p>tralala</p><p>tralala</p>
		</div>
		
		
		
		<div class="box_d">
		
		</div>
		
		
		
		
		
	
	</div>
	
	
	<div id="clear">
	
	</div>
	
	<div id="footer">
	
	</div>
	
</div>

</body>
</html>


style.css

Код:
body
{
	margin: 0px;
	padding: 0px;
	background-color: #3d3d3d;
	font : 13px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}

#main
{
	width: 1000px;
	margin: 0 auto;
	border: 1px solid red;
}

#menu
{
	background-image: url(images/menu.png);
	background-repeat: no-repeat;
	height: 38px;
	margin: 0 0 0 100px;
}

#cont
{
	float: left;
}

#main_t
{
	background-image: url(images/main_t.png);
	background-repeat: no-repeat;
	height: 27px;
	margin: 0 0 -13px 90px;
}

#main_b
{
	background: url(images/main_b.png);
	width: 591px;
	margin: 13px 0 -13px 90px;
}

#main_d
{
	background-image: url(images/main_d.png);
	background-repeat: no-repeat;
	height: 22px;
	margin: 13px 0 0 90px;
}

.box
{
	float: left;
}

.box_t
{
	background-image: url(images/box_t.png);
	background-repeat: no-repeat;
	height: 33px;
	width: 228px;
	margin: 0 0 -13px 0;
}

.box_b
{
	background-image: url(images/box_b.png);
	width: 228px;
	margin: 13px 0 -13px 0;
}

.box_d
{
	background-image: url(images/box_d.png);
	background-repeat: no-repeat;
	height: 16px;
	margin: 13px 0 0 0;
}

#clear
{
	clear: both;
}

#footer
{
background-image: url(images/footer.png);
background-repeat: no-repeat;
height: 34px;
margin: 5px 0 0 90px;
}
:?:

Пробвах и работи под Firefox, Safari, Google Chrome, Internet Explorer7, но под Internet Explorer6 не признава float-а. За това ти сложих и
Код:
 
Можете ли да ми помогнете да го настроя да се вижда както в мозилата,такa и в ИЕ.Кажете ако виждате няква грешка.

Това е кода:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Ски "Копривките"</title>
<meta http-equiv="Content-Language" content="bg">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>
<style type="text/css">

</style>
</head>

<body align="top" background="image/fon2.jpg" vlink="#ffffff">


<a href="http://www.skikoprivki.com/index.html"></a>
<a href="http://www.skikoprivki.com/pisti.html"></a>
<a href="http://www.skikoprivki.com/uchitel.html"></a>
<a href="http://www.skikoprivki.com/ceni.html"></a>
<a href="http://www.skikoprivki.com/forum.html"></a>
<a href="http://www.skikoprivki.com/galeriq.html"></a>


<script type="text/javascript">
AC_FL_RunContent( 'codebase','http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0','width','1300','height','300','id','menu','align','top','src','menu','quality','best','wmode','transparent','bgcolor','#ffffff','name','menu','allowscriptaccess','sameDomain','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','menu' ); //end AC code
</script><noscript><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="1300" height="100" id="menu" align="top">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="menu.swf" /><param name="quality" value="best" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="menu.swf" quality="best" wmode="transparent" bgcolor="#ffffff" width="1100" height="100" name="menu" align="top" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object></noscript>
<table border="0" width="966" height="923" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center" style="background:transperant;">
<tr>
<td width="320" valign="top" bgcolor="transperant">
<div align="center" style="border-width: 1px; padding-left: 4px; padding-right: 4px; padding-top: 1px; padding-bottom: 1px">
<table border="0" width="88%" cellspacing="0" cellpadding="0" height="112">
<tr>
<td bgcolor="transperant"><font color="#000000"> </font><font size="2"><font color="#ffffff">Камера на живо</font><span lang="en-us"><font color="#ffffff">
</font>
<a href="javascript:campop(1,%20330,%20250);">
<font color="#ffffff">[увеличи]</font></a><font color="#ffffff">
</font>
</span></font></td>
</tr>
<tr>
<td height="121" bgcolor="transperant">
<p align="center">
<script type="text/javascript">
AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0','width','284','height','213','id','webcamXP','align','','src','webcamXP?webcam=http://212.91.164.28:8080/cam_1.jpg&refresh=15','quality','High','name','webcamXP','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','loop','false','menu','false','movie','webcamXP?webcam=http://212.91.164.28:8080/cam_1.jpg&refresh=15' ); //end AC code
</script><noscript><OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" WIDTH="284" HEIGHT="213" id="webcamXP" ALIGN="">
<PARAM NAME=movie VALUE="webcamXP.swf?webcam=http://212.91.164.28:8080/cam_1.jpg&refresh=15">
<PARAM NAME=loop VALUE=false>
<PARAM NAME=menu VALUE=false>
<PARAM NAME=quality VALUE=High>
<EMBED src="webcamXP.swf?webcam=http://212.91.164.28:8080/cam_1.jpg&refresh=15" quality=High WIDTH="284" HEIGHT="213" NAME="webcamXP" ALIGN="" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" loop="false" menu="false"></EMBED></OBJECT></noscript>
</tr>
</table>
<form method="POST" style="background-color: "transperant" action="--WEBBOT-SELF--">

<p><b>времето - н.в.1300 метра<img border="0" src="image/curweather.jpg" width="283" height="283"></b></p>
</form><hr>
<table border="0" width="88%" cellspacing="0" cellpadding="0" height="137">
<tr>
<td height="16" bgcolor="transperant">
<font size="2" color="#000000"> Връзки</font></td>
</tr>
<tr>
<td height="100" valign="top" bgcolor="transperant">
<p align="center"><font color="#FF0000">
<span style="background-color: "transperant"> </span><span style="font-weight: 700; background-color: "transperant"><a href="http://www.pss.bglink.net/home.php"><font color="#ffffff">Планинска
спасителна  служба</font></a> </span></font></p>
<p align="center">
<a href="http://www.xtdev.com/ski/index_bg.php">
<img src="image/skibg.jpg" alt="SKI.BG" width="190" height="41" border="0"></a></p>
<p align="center">
<a href="http://www.pss.bglink.net/vremeto/vremeto.php#milka">
<img border="0" src="image/index.1.gif" width="188" height="45"></a></p>
<p align="center"><font color="#ffffff" size="5">
<span style="font-weight: 700; background-color: "transperant">
<a href="hoteli.htm">хотели в района</a></span></font></td></tr>
<tr>
<td> </td>
</tr>
</table>
<div style="background-color: "transperant">
 </div>
</div>
</td>
<td width="636" bgcolor="transperant" valign="top">
<div align="center">
 <table border="0" width="93%" id="table5" height="48" cellspacing="0" cellpadding="0" style="margin-left: 2; margin-right: 2">
<tr>
<td height="18" bgcolor="transperant" colspan="2">
<font face="Arial" size="4" color="#000000">
<span style="background-color: "transperant" lang="en-us"> </span><span style="background-color: "transperant">Новини</span></font><font color="#000000"><b><span style="background-color: transperant"> </span></b></font><b><font color="#6aabf3"><span style="background-color: transperant">ски копривки - вашето семейно развлечение<span lang="en-us">, </span>спорт и
почивка !!!</span></font></b></td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="transperant" valign="top">
<font color="#9E531A" face="AmbassadoreType">
<span style="background-color: "transperant">
<img border="0" src="image/SkiSet.gif" width="73" height="111"></span></font></td>
<th bgcolor="transperant">
<div style="float: left; width:514px; height:95px; background-color: "transperant">
<font color="#ffffff">писта"еко хотел"и"копривки"-ОБРАБОТЕНИ-отлични
условия СЪОРЪЖЕНИЯТА ЩЕ РАБОТЯТ от СЪБОТА 21,03,2009</font><p>
<font color="#FFffff">СЛЕДЕТЕ СЪОБЩЕНИЯТА ТУК!!!</font></div>
</th>
</tr>
</table>
<table bgcolor="transperant" border="0" width="93%" height="48" cellspacing="0" cellpadding="0" style="margin-left: "2"; margin-right: "2">
<tr>
<td height="18" bgcolor="transperant" colspan="2">
<font face="Arial" size="4" color="#000000">
<span lang="en-us"> </span>Новини</font><font color="#000000"><b> </b></font><b><font color="#6aabf3">ски копривки - вашето семейно развлечение<span lang="en-us">, </span>спорт и
почивка !!!</font></b></td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="transperant" valign="top">
<font color="#9E531A" face="AmbassadoreType">
<span style="background-color: "transperant">
<img border="0" src="image/SkiSet.gif" width="73" height="111"></span></font></td>
<th bgcolor="transperant">
<div style="float: left; width:481px; height:92px">
<font color="#ffffff">            
ПРОЛЕТНО НАМАЛЕНИЕ НА "КОПРИВКИТЕ "               
КАРТА ВЛЕК -20%</font><p><font color="#FFffff">ОЧАКВАМЕ ВИ !</font></div>
</th>
</tr>
</table>
<table border="0" width="93%" height="377" cellspacing="0" cellpadding="0" style="margin-left: "2"; margin-right: "2">
<tr>
<td height="18" bgcolor="transperant"><font color="#000000"><font face="Arial" size="4">
<span lang="en-us"> </span>Новини</font><b> </b></font><b><font color="#6aabf3">ски копривки - вашето семейно развлечение<span lang="en-us">, </span>спорт и
почивка !!!</font></b></td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="transperant" valign="top">
<p align="center">
<u><b><i><font color="#FFffff">официални партньори на Ски Копривки:</font></i></b></u></p>
<p align="center">
<a href="http://www.hotelzdravetz.com">
<img src='image/logo-bg.gif' alt='Hotel Zdravetz Logo' width="176" /></a></p>
<p align="center">
<b><font color="#000080">
<a href="http://www.sportlifebg.com">
<img border="0" src="image/salomon%20logo.jpg" width="156" height="102"></a> <span lang="en-us">
</span></font></b><a href="http://www.sportlifebg.com">
<img border="0" src="image/images11.jpg" width="130" height="102"><img border="0" src="image/diel.jpg" width="150" height="47"><img border="0" src="image/suoch.jpg" width="105" height="107"></a></p>
<p align="center">
<b><font color="#6aabf3">
магазин "ЕКСЕЛ"
Пловдив ,ул."Гладстон"<span lang="en-us">40</span></font></b></p>
<p align="center">
<span style="text-decoration: underline; background-color: "transperant">
<font color="#ffffff" size="2"><b> <a href="mailto:е-mail:nssk@abv.bg"><font color="#ffffff">е-</font><span lang="en-us"><font color="#ffffff">mail:nssk@abv.bg</font></span></a>  </b></font></span></p>
<font face="AmbassadoreType">
<p align="center"><i><b><font color="#6aabf3" size="4">
<a href="http://WWW.SKIKOPRIVKI.COM"><span lang="en-us">
WWW.SKIKOPRIVKI.COM</span></a> </font></b></i></p>
</td>
</tr>
</table>
<p><font color="#FFffff"><b>обновява се на 24 часа.</b></font><font size=1><script type="text/javascript" language="javascript"></script><script type="text/javascript" language="javascript1.2"></script><a href="http://counter.search.bg/cgi-bin/s?_id=nssk"
target="_top"><script type="text/javascript" language="javascript"></script><noscript>
</noscript></a></font></p></div><tr><td>
</td>
<td bgcolor="transperant" height="19" width="4">  </td>
</tr>
<tr>
<td colspan="3" height="19" bgcolor="transperant">
<p align="center"><font size="2" face="Arial" color="#000000">Ски Копривки<span lang="en-us"> </span>
ЗИМА </font><font size="2"><font color="#000000">08/09</font><span lang="en-us"><font color="#000000"><script type="text/javascript">

d=document;
d.write('<a href="http://www.tyxo.bg/?9410" title="Tyxo.bg counter" target=" blank"><img width="88" height="31" border="0" alt="Tyxo.bg counter"');
d.write(' src="http://cnt.tyxo.bg/9410?rnd='+Math.round(Math.random()*2147483647));
d.write('&sp='+screen.width+'x'+screen.height+'&r='+escape(d.referrer)+'" /><\/a>');
//-->
</script></font></p>
<noscript><a href="http://www.tyxo.bg/?9410" title="Tyxo.bg counter" target=" blank"><img src="http://cnt.tyxo.bg/9410" width="88" height="31" border="0" alt="Tyxo.bg counter" /></a></noscript></span></font></tr></td></td></tr></table>
</body>
</html>
 

Горе