Разширение?

nanov_91

Registered
Имам един уплоад скрипт и един скрипт който изкарва файловете от папката,та въпроса ми е как ще стане така,че когато се качи файл на да ми пише дата и час на качване и разширение(тип *.exe, *.jpg)?
 

morkov4o

Registered
ето така взимаш типа на файла от формата ;)

$uptype = $_FILES['file']['type']; ,а дата и час с функцията "date"
Пример: $date = date("F j, Y, g:i a"); (просто записваш в базата данни) - май ще стане така :lol:
 

morkov4o

Registered
дай кода с който уплоадваш ...
upload.php или там какъвто ти е ...

ПП: според мен в една база трябва да записваш най-добре..
 

nanov_91

Registered
Код:
<?php
$mysql = @mysql_connect ('localhost','******','*****') or die("nqkakva gershka") ;
$db = "mezdra"; //Името на базата данни
switch($_GET['action']){
   case 'up':
   $target = "subs/"; //Директорията за качване
   $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
   $ok=1;

   //Това е ограничението ни за размер
   if ($uploaded_size > 350000){
      echo "Размерът на субтитрите е трърде голям..<br>";
      $ok=0;
   }
   
   if ( strpos($file_name,".jpg") ) {
      echo "Файла, който се опитвате да качите е вид, забранен на този сайт.";exit();
   }
   //Тук проверяваме дали по-горе извършените проверки са дали грешки
   if ($ok==0){
      Echo "Sorry your file was not uploaded";
   }else{
      if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target)){
         $name = basename( $_FILES['uploaded']['name']);
         $target = stripslashes($target);
         $zaqfka = 'INSERT INTO `files` (`put` , `ime`) VALUES (\''.$target.'\', \''.$name.'\');';
         mysql_db_query($db,$zaqfka);
         print $zaqfka;
         print "Файла е качен";
      }else{
         echo "Sorry, there was a problem uploading your file."; //тук показва грешка ако файла не е качен правилно
      }
   }
   break;
   default:
      echo"
         <table id=\"user_control\">
            <tr>   
               <td>
               <form enctype=\"multipart/form-data\" action=\"?action=up\" method=\"POST\">
               Please choose a file: <input name=\"uploaded\" type=\"file\" /><br />
               <input type=\"submit\" value=\"Upload\" />
               </form>
               </td>
            </tr>
         </table>";
   break;
}
?>

Това е уплоада.Записват се в база данни.
 

morkov4o

Registered
нз но съвсем се убарках с този скрипт ? Къде взимаш големината на файла ,че да сраняваш дали е по малко от еди каква си стойност ... аз не виждам такова нещо ...

Ще погледна по - късно ,че сега имам малко работа ...

Ето ти код ;)

Код:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<?php
$type = $_GET['type'];
 echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">
                <tr>
                  <td width=\"63%\" nowrap=\"nowrap\" align=\"right\" valign=\"top\"><form name=\"form\" enctype=\"multipart/form-data\" method=\"post\" action=\"?show=my_dir&type=upload\">
<input type=\"file\" name=\"file\" style=\"border:1px solid #E5E5E5; background-color:#EEEEEE; height:21px;\"> <input name=\"Send\" type=\"submit\" value=\"Качи\" style=\"border:1px solid #E5E5E5; background-color:#EEEEEE; height:21px;\">
</form></td>
                </tr>
              </table>";
if ($type == "upload"){
 if (is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['file']['tmp_name'])){
$uptype = $_FILES['file']['type']; //тука ти взима типа на файла или както каза ти разширението ..
$upload_dir = "./images/"; //тука си нагласяш папката !
$upname = $_FILES['file']['name']; //тука взима името на файла!
$upsize = $_FILES['file']['size']; //тук взима размера на файла
$date = date("F j, Y, g:i a"); //искаше дата ето ти я :)
// тук сега проверява за разширенията на файла .. ако ти трябвар други промени си го както ти трябва
   if ( $uptype == 'image/jpeg' || $uptype == 'image/gif' || $uptype == 'image/bmp' || $uptype == 'image/pdf' || $uptype == 'image/png'){
   // проверява за размера и винаги слагай ограничение данеби файла да е 0 (демек може да не е популнена формата)
     if(($upsize < 2097152) && ($upsize!=0)){
       if (copy($file,$upload_dir.$upname)){
       $url=".$upload_dir$upname"; //това ти е адреса до картинката можеш да го запишеш в база данни или да го извикаш
       } else {
       echo "Грешка при качването на файла.";
       }
     } else {
     echo ("Файла е по голям от 5 MB");
     }
   } else {
   echo ("Файла <b>$upname</b> ($uptype) не може да бъде качен.");
   }
 }
 }
 //тук ти давам пример как да записваш в база данни ...
$dbuser="root";
$dbpassword="";
$database=""; 
mysql_connect(localhost,$dbuser,$dbpassword);
@mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$query="INSERT INTO .. (..) VALUES('$..')";
mysql_query($query); 
mysql_close(); 
?>

Сложил съм подробни разяснения ... ако има нещо неясно питай !
 

Горе