Расте броят на вредоносните програми

Player_pz

Registered
Излезе отчетът на вирусната активност през последните шест месеца от „Лаборатория Касперски”. В него експертите на компанията разглеждат подробно аспектите на различните компютърни заплахи. Акцентът в анализа е нарасналата вирусна активност през последните месеци – средно с 8%, сравнено с миналата година.
Най-голям дял сред вредоносния софтуер заемат „Троянските програми”, като най-разпространени се сочат Backdoor (30%), Trojan-Downloader (26%), Trojan-PSW (12%) и Trojan-Spy (13%). Всички те са от типа „крадци на информация”, което според аналитиците на компанията показва, че зад създаването на злонамерени програми стоят сериозни (финансови) интереси.
Друга интересна новост е увеличението на вредоносните програми за MacOS и Linux, тясно свързано с нарастващият брой потребители на тези платформи – според анализа.
„За съжаление не може да се каже нищо утешително за бъдещото развитие на киберпрестъпленията. Развитието на компютърните технологии продължава, заедно с тях и развитието на вредоносни програми” – завършва доклада.
0609_06h1p1_mash_graph01_ru.png


източник:kaldata.com

коментар-

Този вирус - Trojan-Downloader винаги за мен се лепи :lol: :lol:
 

LiRiX

Registered
Много лошо наистина :)
Аз се справям с тях по няколко начина:
1. nod332 :lol:
2. ad-aware SЕ :lol:
3. Task-manager
4. msconfig
В краен случай използвам "safe mode" деиства безотказно на бозата :)
С линукс нямам достатачен опит срещу вирусите :roll:
 

Горе