Регистрация две в едно :)

LiRiX

Registered
Може ли някой да ми обясни как да направя това:
От сайта се регистрирваш в форума, и чрез тоя акаунт имаш достъп до сайта тоест 2 в 1 ;)
Какато тука е направен ама не сам много сигорен как става номера.
Благодаря предавително :)
 

fena

Super Moderator
Има 10 такива теми...доста е сложна самата процедура по напасването на BD
 

Soul_Stealler

Registered
е, това не стана ли с таблици... :roll: ... например един сайт се инсталва в едно и също ДБ... и после както каза fena, се напасват... на теория лесно, ама иначе... :?
 

fena

Super Moderator
Soul_Stealler каза:
е, това не стана ли с таблици... :roll: ... например един сайт се инсталва в едно и също ДБ... и после както каза fena, се напасват... на теория лесно, ама иначе... :?

еми мисля че се прави нещо подобно:
1. Инсталира се форума
2. За сайта се взимат определни части от таблиците на форума и се използват...абе сложна работа, но не неусъществима

дано admina се навие 1 ден да напише уроче за това :) , дори с прости примери идея да си имаме как става :D
 

staf

Registered
fena каза:
дано admina се навие 1 ден да напише уроче за това :) , дори с прости примери идея да си имаме как става :D
Дано да стане
eusa_pray.gif
 

bafitu

Registered
що бе кво е трудно :)
имате си поле с усернейма и поле с паролата пращате заявка до таблицата на форума (phpbb_users) като променливите съответстват там и за таблицата.После си пускате малко сесии и хоп имате сайт с който се логвате с името от форума.Въпроса е доколко ще го защитите :wink:
 

Admin

Registered
В PHPBB има таблица phpbb_users в която се съхраняват user-ите и паролите.


Ако някой се логва проверяваш потребителското му име и парола дали
са верни .

Код:
$user="user на базата данни";
$password="парола на базата данни";
$database="име на базата данни";
mysql_connect(localhost,$user,$password);
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT * from phpbb_users
 where username like '$user' and user_password like md5('$pas') ";
$result=mysql_query($query);
mysql_close();
 if (mysql_num_rows($result) >0 )
  {
  
    $HTTP_SESSION_VARS['sesia'] = $user;

    }

Ето една проста проверка за логване.
Но само от този код следва:
Трябва да знаеш как се ползва сесийна променлива.
Да знаеш какво е MD5 и как се ползва.
Да имаш елементарно понятие от база данни и тн.

Кода е това но няма как веднага да ти свърши работа ако не може да работиш със сесия.
Прегледайе уроците за логване и сесии.
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=300
Тук има и обяснение за метода MD5 .
КАкто и това:
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=423
 

Admin

Registered
Може да коментираме тази интересна иначе тема но ви моля за по конкретни въпроси.
Ако почне някой да я прави да каже с какви проблеми се сблъсква или какви грешки му дава и ще помагам.
ПАк казвам всичко е индивидуално но не е толкова сложно.
 

bafitu

Registered
admin каза:
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=423
като ако ще ползвате този скрипт който за да стане за вашите цели трябва горе-долу да се преработи, има една сериозна дупка :)
Все се каня да го оправя.Може би довечера като седна по сериозно ще го оправя.Както разбрахте може да се направи това.Единствения проблем е със сесиите.Там ще е най-трудното.
 

Admin

Registered
Може да почнем от този код дето съм дал по горе.
Примерно пробвайте го така:
Код:
<?
$user="user на базата данни на форума"; 
$password="парола на базата данни на форума"; 
$database="име на базата данни на форума"; 
mysql_connect(localhost,$user,$password); 
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database"); 
$query="SELECT * from phpbb_users 
 where username like '$potrebitel' and user_password like md5('$parola') "; 
$result=mysql_query($query); 
mysql_close(); 
 if (mysql_num_rows($result) >0 ) 
  { 
  
    echo "Добър ден ".$user.".Вие се логнахте успешно";

    } 
else
{
echo "Грешен user или pass.";
}
?>

Пробвайте и ще видите, че работи.
После може да продължим с останалите скриптове.
 

bafitu

Registered
ми дам освен , че си изтървал променливите :)
тя формата лесна.
Вече от тук нататък е нагласяне.
едит:
Код:
<html>
<head>
<title>Login</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<script type="text/javascript">

</script>
</head>
<body>
<form name="login" method="post"  onsubmit="return validate()">
<table width="200" border="0">
  <tr>
    <td>Потребител</td>
    <td><input type="text"  name="user"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Парола</td>
    <td><input type="password"  name="pas"></td>
  </tr>
  <tr align="center">
    <td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="Влез"></td>
  </tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 

Admin

Registered
bafitu каза:
ми дам освен , че си изтървал променливите :)
тя формата лесна.
Вече от тук нататък е нагласяне.

Нарочно съм изтървал променливите.
ТЕ са за после.
Нали трябва първо да видят , че работи.
НЕ е въпроса да дам някакъв неразбираем код и да се чудят всички
за какво служи.
Така поне се вижда.
Верен юзер<->Грешен юзер.

И трябва да напиша и формуляра за да е още по лесно.
 

bafitu

Registered
и аз така си помислих ама викам може да си се объркал :)
едитнах си мнението с формата.
Код:
$potrebitel = $_POST['user'];
$parola =$_POST['pas'];
към по горния код на админа за после де.
 

Admin

Registered
Добре ето ги файловете:

login.php

Код:
<html> 
<head> 
<title>Login</title> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"> 
<script type="text/javascript"> 
 
</script>
</head> 
<body> 
<form  action="pro.php" name="login" method="post"  onsubmit="return validate()"> 
<input name="login" type="hidden" value="1"> 
<table width="200" border="0"> 
  <tr> 
    <td>Потребител</td> 
    <td><input type="text"  name="potrebitel"></td> 
  </tr> 
  <tr> 
    <td>Парола</td> 
    <td><input type="password"  name="parola"></td> 
  </tr> 
  <tr align="center"> 
    <td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="Влез"></td> 
  </tr> 
</table> 
</form> 
</body> 
</html>

pro.php
Код:
<? 
$potrebitel=$HTTP_POST_VARS['potrebitel'];
$parola=$HTTP_POST_VARS['parola'];


$user="user на базата данни на форума"; 
$password="парола на базата данни на форума"; 
$database="име на базата данни на форума"; 

mysql_connect(localhost,$user,$password); 
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database"); 
$query="SELECT * from phpbb_users 
 where username like '$potrebitel' and user_password like md5('$parola') "; 
$result=mysql_query($query); 
mysql_close(); 
 if (mysql_num_rows($result) >0 ) 
  { 
  
    echo "Добър ден ".$potrebitel.".Вие се логнахте успешно"; 

    } 
else 
{ 
echo "Грешен user или pass."; 
} 
?>

Някой да ги пробва и да види дали не съм допуснал без да сикам грешка.
 

bafitu

Registered
аз бях допуснал 2 грешки във формата и ти я копира грешно извинявам се.
Код:
<script type="text/javascript">

</script>
 

Admin

Registered
Едит.


login.php

Код:
<html> 
<head> 
<title>Login</title> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"> 
<script type="text/javascript"> 
 
</script>
</head> 
<body> 
<form  action="pro.php" name="login" method="post"  onsubmit="return validate()"> 
<input name="login" type="hidden" value="1"> 
<table width="200" border="0"> 
  <tr> 
    <td>Потребител</td> 
    <td><input type="text"  name="potrebitel"></td> 
  </tr> 
  <tr> 
    <td>Парола</td> 
    <td><input type="password"  name="parola"></td> 
  </tr> 
  <tr align="center"> 
    <td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="Влез"></td> 
  </tr> 
</table> 
</form> 
</body> 
</html>

pro.php
Код:
<? 
$potrebitel=$HTTP_POST_VARS['potrebitel'];
$parola=$HTTP_POST_VARS['parola'];


$user="user на базата данни на форума"; 
$password="парола на базата данни на форума"; 
$database="име на базата данни на форума"; 

mysql_connect(localhost,$user,$password); 
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database"); 
$query="SELECT * from phpbb_users 
 where username like '$potrebitel' and user_password like md5('$parola') "; 
$result=mysql_query($query); 
mysql_close(); 
 if (mysql_num_rows($result) >0 ) 
  { 
  
    echo "Добър ден ".$potrebitel.".Вие се логнахте успешно"; 

    } 
else 
{ 
echo "Грешен user или pass."; 
} 
?>



Ето демо:

ПРобвайте с user-a и пасс-а си от този форум.
http://admin.web-tourist.net/login.php
 

LiRiX

Registered
леле каде съм спал :shock:
Започвам да пиша :eek: скоро ще почна да задавам вапроси :lol:
 

LiRiX

Registered
Какъв код да сложа за зашитена страница :)
про.пхп ли


П.П. Ся остава най сложното: Регистрация през сайта в форума(горното го усвоих вече:) Благодяря!
 

Горе