Сайт за Имоти

PhrozenCrew

Registered
Здрасти пичове,
Един познат ми каза, че за динамичен сайт за продажба на имоти му искали между 800 и 1200 лв. Малко множко ми се стори и реших да видя с урочетата тук дали мога да сглобя нещичко. Аз от PHP не разбирам, повече ме кефи Perl, но пък реших, че никога не е късно да се пробвам и с php. Сайтчето не е завършено. Не съм използвал никакви джумли или други CMS, защото ги намирам за отврат. Скриптовете са изцяло от туторси. Мисля, че Админ панела за сега става за нещо, но това вие ще кажете. Ще съм ви благодарен да сте ми бета тестери :).
Вече ме светнаха за един бъг. Получава се грешка ако се качва картинка, на която разширението е с големи букви.
Ако намерите други бъгове моля споделете.
Бих искал да попитам и колко горе-долу може да струва подобна бозичка.

Демо: http://ned.freehostia.com/imoti/index.php
Администратор: admin
Парола: demo

Супер е :?:
Само направи така:

като се логаутнеш да те праща директно в сайта;
от начало вместо 1 снимка или так каквото беше да се цъка на малката снимка и да те праща в "галерията" с останалите снимки.
Можеби ще трябва да е по-широк сайта за да може да събира повече оферти и също така да има място за реклами и др.

едит: Една класификация на офертите също ще е от полза!

по цена
по място или там каквото е
и по нещо друго :)

ще се навиеш ли да ми дадеш кода.Не за друго заради системата СУПЕР Е! :?: :?: :?: :?: 8)

porostorm каза:
Супер е :?:
Само направи така:

като се логаутнеш да те праща директно в сайта;
от начало вместо 1 снимка или так каквото беше да се цъка на малката снимка и да те праща в "галерията" с останалите снимки.
Можеби ще трябва да е по-широк сайта за да може да събира повече оферти и също така да има място за реклами и др.

едит: Една класификация на офертите също ще е от полза!

по цена
по място или там каквото е
и по нещо друго :)

Благодаря porostorm,
Обмислям идеята да вкарам малко сортиране. Даже си намерих тук няколко свястни идеи. Мисля, че няма да е лошо да сложа и рейтинг на офертите.
За кликането върху картинката си прав. По-добре ще е да е линк. За реклами не се бах замислял. Май също е добра идея, особено за ради търсачките.

PhrozenCrew каза:
Благодаря porostorm,
Обмислям идеята да вкарам малко сортиране. Даже си намерих тук няколко свястни идеи. Мисля, че няма да е лошо да сложа и рейтинг на офертите.
За кликането върху картинката си прав. По-добре ще е да е линк. За реклами не се бах замислял. Май също е добра идея, особено за ради търсачките.
Още ще е добре да има различни "скинове" надали всеки, който ще я ползва харесва тази цветова гама примерно(аз съм в това число).

ами като за начало си оправи това:

http://ned.freehostia.com/imoti/index.php?page=list-image&album=%22

или проверявай с примерно is_numeric дали е число и тогава изкарвай снимките.Също така махай mysql_error()-а няма нужда всички да ти виждат грешките и по точно заради такива неща стават инжекциите.

С is_numeric ще стане мисля
if(isset($_GET['album']) && is_numeric($_GET['album'])){
заявката
if(mysql_num_rows($otzaqvkata) > 0 ){
тука принтваш
}
else{
header("Location: /imoti/");
exit;
}
else {
header("Location: /imoti/");
exit;
}

та нещо такова.
Админ панела няма какво да го гледам за душки така или иначе трябва да си направиш за всяка страничка там да проверява дали е логнат усера.
Само да питам тия имоти от хора ли ще се добавят или само от админа ?

п.п. също това с notfound.php няма смисъл.
Прави го със switch и case
$pagez = array('list-image','index', и тн. си добавяш страниците);
if(in_array($_GET['page'])){
switch ($_GET['page']){
case 'list-image' : include('edikvosi');
break;
default: include('index.php');
}
}
та нещо такова :)
успех

Добавих една оферта :)

Много е добре, гледам как са разграничени една от друга, супер е.
Оправи цените само, да си избираш м/у лв, евро и долари защото така някак си ..
Също мисля, че е хубаво в началната страница да се вижда само част от описанието, защото ако то е прекалено дълго някак си .. и когато се цъкне на снимката да се покаже цялата информация за офертата + отдолу да има няколко снимчици(колкото са качени).
bafitu каза:
Само да питам тия имоти от хора ли ще се добавят или само от админа ?
ако е за някоя брокерска къща :lol:

И аз не съм голям фен на кафявият цвят, по-добре го смени или сложи допълнителни! Иначе браво за труда, станало е страхотно!

Според мен доста добре е подбрал цветовете и си е супер, но не е лошо да има избор на скин 8)

Да и още нещо за обявите, за да бъдат по-съвършенни, естествено за по-нататък, ако решиш да развиваш сайта, в админ панела може да добавиш телефон и адрес за връзка или нещо подобно и след като се добави новата оферта телефона и адреса, където се намира къщата/имота да се знае, мисля че ще е по-удобно за хората ;) Айде успех, дано успееш с този сайт!

не знам дали си го замислил, но няма да е лошо, заглавието "Къща в Разлог" да е линк към страница, където има подробно инфо за офертата. също една идея. вкараи примерно "едностаен", "двустаен" и тн, да са в различни клетни на таблицата, да речеме във вид на чекове, за да може да се направи по добре работеща търсеща машина. Пример: http://mobile.bg

Е тва е! Изумен съм от перфектните идеи и помощта!
Искам да отбележа, че наистина много трябва да се внимава с PHP. Ще се опитам да оправя проблемите.
Не съм и подозирал, че мога да допусна такива грешки.
Скина и мен не ме кефи много. Ще го променя. Използвах го само за демото.
Ще трябва да ви почерпя!

Ти, ако продължиш да развиваш сайта. Идеите просто ще бликат една след друга!

Браво :lol: Много добре е станало; е има още какво да се изпипа (те повечето казаха какво още да се добави/промени )
PhrozenCrew каза:
... Аз от PHP не разбирам ...
:lol: Доста добре си се справил :)

П.С: Ся продаваш сайта на половин цена :P :twisted:

Важна забележка!
Беше отстранен много опасен експлойт.
Един много съвестен приятел ми обърна внимание да сложа малко повече защита в кода. При подаване на заявка от сорта:
Код:
http://ned.freehostia.com/imoti/viewImage.php?type=glimage&name=../../pyt_do_papka/php_file.php

Се получаваше така, че може да се прочете сорс кода на всеки php файл от сайта, съответно могат да се видят паролите, името на базата данни и т.н.. За да променя функцията viewImage и да си защитя кода аз използвах много семпла проверка на пътя до картинката чрез регулярен израз. Вероятно не е най-добрата защита, но тъй като съм фен на Perl използвах следния хак:

Код:
if (preg_match ("/\.jpg$|\.png$|\.gif$/i", $filePath)) {
 $filePath = $filePath;
 }
 else {
 exit;
 }

Много тъпо :) , но за сега работи. Споменах го за да могат и други да се предпазят. Ако откриете и други експлойти ще се радвам да ги споделите и да отстраним заедно проблема.
Големи сте!

това в началото пр:

1 Снимки

при изкарването на броя снимки сложи един два if-a
ако броя е == 1
$snimki = "1 Снимка";
ако броя е > 1
$snimki = "$sum Снимки";
елсе
$snimki = "0 Снимки";

макар , че това елсе няма да се наложи тъй като няма начин да няма снимка :)

Back
Горе