Сайт за електроника?

xyz1

Registered
Да знаете някой който е правил наскоро (не повече от половин година) сайт за електроника? Или да познавате някой, който скоро иска да създава такъв? Или вие самия сте такъв?

Става дума не да продажба, а за общност от хора, занимаващи се с електроника.

Не разбрах сега. Търсиш вече готов сайт за електроника, от който искаш да търсиш и споделяш знания или се чудиш дали има и ако няма да направиш ? Малко объркано си се изразил, поне за мен.

Иначе има доста сайтове и форуми за електроника.

И между другото, в момента уча електроника в ТУ-Варна.

Сайтове за електроника има наистина твърде много. Целта ми е да участвам в направата на подобен сайт - става дума с идеи и с програмиране. Ако сайтът е от доста време, то авторът му почти със сигурност няма да допесне външни идеи (личен опит).

Идеята е не просто да се направи поредния сайт, а да има някакво стратегическо предимство по отношение на това, което предоставя като възможности (и не само).

Начинаещ сайт посветен на електрониката така и не намерих. Вместо това реших да се занимавам с нещо съвсем конкретно. Става дума за разучаването на FPGA/CPLD и изготвянето на нещо работещо на тяхна основа.

Най-грубо казано FPGA/CPLD представляват чипове в които имаме достатъчно количество от различни видове базови електронни логически схеми. Тези схеми (посредством набор от други такива схеми) в почти свободна конфигурация е така да образуват почти всякаква цифрова интегрална схема, която е работеща. Свързването се осъществява чрез програмиране.

Ако някой се интересува от това да ми прати лично съобщение.

Back
Горе