Сайт със интересна оптимизация

ystefanov

Registered
От няколко часа се опитвам да направя анализ на един сайт(няма да споменавам име). Сайтът е конкурентен и по една двойна ключова фраза излиза на 6-та позиция във Яндекс. Проблемът е, че зад него остават много по-оптимизирани сайтове, включително и моя :). Сайтът няма никъква вътрешна оптимизация, т.е. едната дума от запитваната фраза не се среща въобще във кода. Единственото за което се сещам, е че причината е във беклинковете. Направих проверка на всички входящи линкове и по точно анкор текста им, но отново не срещнах едната дума от фразата. Какво кара Яндекс да хараеса този сайт(във гугъл ситуацията е друга) по това запитване, след като не се среща никъде фразата по която излиза? И също възможно ли е да са използвани някакви черни методи за оптимизация?

Яндекса е странна работа.
Туриста го блокираха от там само заради това, че е на БГ.
Първо ти чупят хостинга за да те индексират (бота влиза безразборно по 80000 пъти на ден като половината са за да разгледа индекса .
После когато излезеш напред ( а туриста много ясно, че излиза пръв) някой
"ръчно" го забранява.
Та. Моя опит е, че зависи от това каква е свързаността със сайта.
Чарсета дали е windows-1251.
И разбира се баклинковете от други сайтове с висок Яндекс ПР или
там както му се викаше.
Предимство разбира се имат сайтове на руски и то от ако може да са
.ru (тези не са фашисти. Направо се чудя Хитлер как не се е родил Руснак).

Има и "зависещи" от теб обстоятелства като това да си вписан в тяхната директория.

Ако не те харесат може да си платиш да те регнат ( :) ).

Това е което знам аз но наистина не мога да кажа, че съм корифей в
оптимизацията за Яндекс.

Преди бана туриста правеше до 500 влизания от Яндекс на ден.

Туриста го блокираха от там само заради това, че е на БГ.

Относно туриста мисля, че Яндекс преди изобщо не индексираше сайтове на бг език, сега това не е проблем, друг е въпроса до колко му се харесват.

После когато излезеш напред ( а туриста много ясно, че излиза пръв)

По какви запитвания е излизал пръв или напред, по някой от долу изброените ли, това сред българските сайтове ли е?

PHP MySQL Html CSS Photoshop Flash или Уроци за уеб програмиране

някой "ръчно" го забранява

Може би туриста нещо се "пречи" на Яндекс :)

Та. Моя опит е, че зависи от това каква е свързаността със сайта.
Чарсета дали е windows-1251.
И разбира се баклинковете от други сайтове с висок Яндекс ПР или
там както му се викаше. Предимство разбира се имат сайтове на руски и то от ако може да са
.ru

Въпросният сайт е във зона РУ, чарсета е windows-1251, до тук нищо по-различно от моя сайт. Не съм преглеждал само ТИЦ-вете на баклинковете от другите сайтове.
(ТИЦ-Тематичен Индекс на Цитиране-почти същотот е както PR за Google. Измерва се от 0 до 15 000, поне толкова е на Яндекс ). :)
Правил съм изследване до колко помага, ако един сайт е със по-висок ТИЦ и установих, че за търсачката няма кой знае колко значение, а по скоро за каталога на Яндекс сайтовете тежат според него.

Но все пак единственото нещо, което не съм отчел е, сайтовете на които са баклинковете и самият сайт, дали са регистрирани във каталога на Яндекс, друга логика не виждам Яша да ги уважава а Гугъл не.

Back
Горе