Свърши ли стачката на учителите?

И аз това се чудя, сестра ми гледа в сайта на даскалото си и казва че няма да се учи, но аз мисля че просто не са го обновявали :roll:

K0ceTo каза:
И аз това се чудя, сестра ми гледа в сайта на даскалото си и казва че няма да се учи, но аз мисля че просто не са го обновявали :roll:
И аз това се чудя ..
Не е ли всяко даскло да решева дали да учи или не ? :)

Не,приключи ли стачката всички по класните стаи?Кога приключва стачката?Когато учителите се подшишат,че за тях това споразумение изгодно?Ще се подпишат ли - да,синдикатите бяха жестоко притиснати!

И аз мисля че стачката продължава утре няма да се учи поне за вас :( Аз съм в частно училище и нашите учители не стачкуват. :cry:

K0ceTo каза:
Значи, стачката продължава...

ей тъпкано ще им го върна на тея даскали.

Уважавай учителя си.
Те работят без пари. Не е човешко да плащаш 200 лв. на един човек да
ти учи децата.

Аз ви казвам най-отговорно, че вие ще съжалявате, когато вашите учители спрат стачката и после напуснат училище.

Дори в фирма като нашата ще се намери място за един учител с висше
образование и ще взима минимум 600-700 лв. само да подрежда документите и да впише някоя заявка в компютъра.

Ще останат само най тъпите ( а те не са много) даскали.
По способните ще намерят друга реализация особено в големите градове.

От много места виждам учители които вместо да стачкуват - напускат и отиват да работят като продавачи за 500-600 лв.
На всякъде ги взимат, защото са търпеливи, изпълнителни и даже са доволни от новите си заплати (като продавачи).

Жалко е, че правителството не може да даде заплати за физическото оцеляване на един учител.
Не ниска. За оцеляване не става.
На мен ми трябват 300 лв. за бензин само да ходя до работата.

Много повърхностно гледате на нещата.
Вестниците пускат платени от властта публикации и настройват хората срещу учителите.
Казват, че са гадни, нахални и глупави.

Помислете малко. Според вас вашата майка, баща, жена или дори самите вие ще можете ли да живеете с 200-300 лв. заплата.

Каквото и да прочетете и чуете то няма да промени факта, че тези хора са под стрес, че учениците ги изнервят по цял ден а заплатата им е унизителна и не могат с нея едни обувки да си купят за да дойдат да ви учат.

Жалко е, че хора в този форум могат да си помислят дори за миг, че
учителите заслужават да живеят в мизерия а властта заслужава да си купува мерцедеси.

Когато погледнете някой политик да говори срещу учителите си спомнете, че той тъне в разкош и няма причина да вярва нито на вас нито на тях.

Това което правят учителите в момента пак е режисирано, защото техните лидери все пак са си бивши комунисти и ще ги прецакат .

http://www.dnes.bg/article.php?id=43100

Стачка до дупка! Учителите не са съгласни с властта

Май сам разбираш дали е свършила ;)

0000043100-article.jpg

Нека цитирам какво написах в един друг форум...:

Dido_net каза:
Не, не подкрепям...
В България хората попринцип работят по 8 часа за по ~300лв. на месец.
Един учител има на ден по 4 часа... 4х40-45 = ~ 180мин. или 3 часа.
Да работиш по 3 часа на ден и да получаваш над 700лв.? Мне...

а ето какво писа един приятел:

GrayScale каза:
много добре започна стелта - по принцип! сега и аз ще ви кажа за по принцип, но и за дефакто..

:arrow: от най-дълбока древност хората, способни да предадат ефективно натрупаните знания на други хора са били почитани най-безрезервно. те не са били никак много и имената им са били широко известни. те самите са били най-малкото специалисти в областта си и са обучавали по ЕДИН ученик, но КАКТО трябва.
:arrow: в момента който друго не го приемат отива и записва ПУ-то в педагогическия факултет.. няма дерт, както викала една баба "учи, учи, баба, ако та хептен за нищо не бива, барем един утебер дасал да станеш.." и кво? хора, тотално негодни за нищо отиват да се учат за учители.. и то БЕЗ мерак! (тук изключвам тримата ентусиасти на първия чин, чиите лица и усмивки са непрекъснато вдигнати, както и наемът им в студенсткото общежитие и цената на градския транспорт и стола, които обаче с в РЯЗЪК констраст със заплатите на избраната от тях професия - призвание в живота!)

:arrow: по принцип учителстването НЕ Е за всеки работа, това е адки ТРУДНА и уважавана професия.. или поне трябва да бъде! също така би следвало да е добре заплатена, ноооо..
:arrow: дефакто даскалите са не до там уважавани и по-скоро презирани в ролята си на изкуалите лелки с 30 годишен трудов стаж, с методи прокарани по времето на комунизма или оня гаден , дето само къса.. имат и една обединяваща черта - АЛЧНОСТТА И СТЕПЕНТА НА КОРУПЦИЯ! да не говорим за частните уроци, които дават..

и така лека-полека стигаме до работното им време:

:arrow: де що се зададе празник, ваканция - даскала почива!!! иначе работи до обяд - това от една страна е оправдано, защото работата е несравнима с друга и е наистина изморителна, АКО ..
:arrow: даскалите си даваха труд да преподават в тея училища и ако тея диванета, дето се пишат ученици пък ги слушаха

то си има и една много специфична черта на уважаемите господа и госпожи обучаващи: не само, че немогат да ангажират вниманието ти, ами дори са прекалено добри наратори за сънчо! приспиват те без въздух да си вземат!

абе господа учители - даскал се не става, то се ражда! и преди да станеш добир преподавател трябва да си бил добър ученик, да си усвоил добре нещата, независимо дали някой си е дал труда да ти ги тъпче в главаа или пък на собствени начела си си я блъскал в дувара.

у кой е вината за неефективното протичане на учебните заниятия? (ако някой желае можем и да спорим защо твърдя, че са неефетивни и мога да му наниша всичките хартии, да се чете "дипломи" на бодлива тел и после да ги завра де слънце не огрява..)

вината най-напред трябва да бъде търсена не у немотивираните учители и разлигавените пубери, а у ТЯХНИТЕ ВИСШЕСТОЯЩИ - за едните директори, министри; за вторите - родителите!

в крайна сметка имаме едни деградиращи все по-обедително поколения, с крайна цел ... може би америка?
1-во е много модерна
2-ро за по ОТКРОВЕНО ТЪП народ не съм чул..
3-то мноо е COOL да си американец и да си потъпчеш националната принадлежност ;)

anyway, с това исках да кажа и нещо друго - програми за ефективното РАЗРУШАВАНЕ на българското образование не само, че съществуват, ами даже са и в ход.. наред с още други, като обобщаването им с една дума ГЕНОЦИД не би било ама НИКАК погрешно..

та сега каква стана тя? кой крив - кой прав? ами прав просто няма! в една страна, чиито основи отдавна са изкривени и усукани правите са една много, повтарям МНОГО малка част ..

разбира се насред цялата бъркотия идва и моментът "кой ще гледа децата?" - на запад школата са по цял ден ;).. ноо няаам нищо... родителите (една ГОЛЯМА част от тях) в крайна сметка си го заслужават:
- на ти мама пари за дискотека, на ти мама пари за цигари, на ти мама пари да се напиеш като гъз, на ти мама пари за .. къвто там порок е модерен
- тоя даскал пак му е писал две, пък той носи най-новия модел на найк! как му дава сърце, от джоба си ли ги вади тея тройки.. ами не, ама като му платите за тях там ги прибира
- няма да се плашиш, мама, ще земеш частен урок, тати ще зансе цяло ягне и домашна ракия на даскала - и той е човек, и той семейство храни, пък с тея заплати.. нее, няаама нищо, че не различаваш акордеот от радиатор, не бой се! тя държавата ни е такава - лансир ТЪПАЦИ!

ДЕЦА! РОДИТЕЛИТЕ ВИ СА ИДИОТИ!

абе както и да го погледнем лошо е да подучиш за бюджетен излишък и да си направиш устата за него... та министрита така упорито са го кътали, за да може сега да се разтече по разни фондове, недоизляти канали и напукани градински маркучи...

въпросното увеличение не е реално от гледна точка на работното време, извън работните НЕОБЛАГАЕМИ форми на доход и качеството на извършената работа.

да, питахте за стачката и ако все още не сте схванали ще се изкажа кратко и ясно:

учителите НЕ СА ПРАВИ и не ги подкрепям по никакъв начин! това обаче не означава автоматично, че подкрепям друата страна - за мен са ЕДНАКВО ОТКЪСАНИ и ВИНОВНИ!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ще си позволя и да цитирам една стара българска мисъл:

"чужд акъл в чужда глава влиза ли?"

с което май ви дадох да разберете колко комплексен е всъщност проблема и че едно просто "да" и "не" просто.. немогат да съществуват

.. а всъщност се спрях навреме и не казах ОГРОМНА част от цялото, но.. на вас и това ви е много

под чертата: тази част, от учителите (минимален, но съществуващ процент!) която дава живота си за да вкара мааалко от малко акъл в чотурите на поредния нобор от диванета може изобщо да не се чувства участваща в горните редове - или с други думи

ПОКЛОН ПРЕД ИСТИНСКИТЕ УЧИТЕЛИ, КОИТО ЗА ЖАЛОСТ СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО И ВСЕ ПО-МАЛКО.. ЗАЩОТО ТО НЕ Е ЗАНАЯТ - ТО Е ИЗКУСТВО!

лека вечер

съжелявам ако има нецензурни думи, но в момента нямам време да го преглеждам цялото...

Аре бе 4 часа... Това да не са учителите на първи клас ?
В нашето даскало повечето учители карат по над 9 часа...

Dido_net каза:
Еми браво на тях. В мойто карат по 4 часа.

ами да речем в твоето е така...
Това че в едно 2 5 10 училища карат по толкова незначи че и в другите е така... :wink:

Обикновено в езиковите училища училите наистина имат повечко часове.
Но да не забравяме :
1.Малко са езиковите гимазии
2.Имат по един почивен ден в делничните дни.
3.За качество на образованието няма да говора - на някои места го има,на други - не.
4.Дават сумати частни уроци.
5.Повечето гледат как да си набавят оценките.

Не смятам че получават достоино заплащане,ДА трябва им повече,но да речеме 550 чисти са добре...

Dido_net каза:
Еми браво на тях. В мойто карат по 4 часа.

Дидо.
Много си малък още за да може да оцениш един учител.
Дори и лошите учители ти дават достатъчно уроци (житейски дори).

Смяташ, че 300-400 лв. е много за да гледаш 30 деца врещяши.
Аз не бих се хванал.
НЕ за 4 часа. За един час на ден няма да отида.
Това е гадно да отидеш да учиш някой и той накрая да вземе да ти казва, че взимаш много пари.

Имате право на мнение но аз мога да погледна през призмата на времето и виждам, че нещата не са такива каквито изглеждат в очите на един ученик.

Учителите ще напуснат . Няма начин.
Ужасът в който живеят и това, че всички ги наричат алчни, тъпи и
корумпирани ще доведе до много лоши последици.

До някъде си прав.Но какво ще стане заради училите - инфлация.ОГРОМНА ИНФАЛЦИЯ.Само ще ви дам пример,преди 3 месеца( и толко няма) гледахме място в град Банкя за 80 EUR. Квадратният метър.Наще се сетиха,че след 5 години,цената е е в пъти по виока.ОТидоха да го купуват.Каква беше цената - 110 EUR.Говоря за 2 дка 750 кв метра место,близо до центъра.Пак го взеха,но след 4 години,цената му ще е да речеме не с 30% по-висока,а с 70.Не са само това факторите,и ватманите са с 1000 лева заплата но те "се боят с простите шофьори".Нека взимат,нека и дават,но нека мислят за хората...след 2 години,с тея пари пак няма да могат да си купат нищо...и какво пак на стачка ли?

boor каза:
Обикновено в езиковите училища училите наистина имат повечко часове.
Но да не забравяме :
1.Малко са езиковите гимазии
2.Имат по един почивен ден в делничните дни.
3.За качество на образованието няма да говора - на някои места го има,на други - не.
4.Дават сумати частни уроци.
5.Повечето гледат как да си набавят оценките.

Не смятам че получават достоино заплащане,ДА трябва им повече,но да речеме 550 чисти са добре...

Мойто училище не е езикова гимназия... :)
Цените навсякаде варират различно с тия земи. Ела във Варна да видиш какво се казва цени.

Подкрепям админ-а във всичко което каза досега щото знам закакво става на въпрос с тия учители.

Аз уча в езикова гимназия. Учителя ми по Английсики език има 3 или 4 часа на ден с нас. По математика учителя има ~4 часа с различни класове, има няколко учителя по математика.
Следобед имаме друг учител. При него имаме 3 или 4 часа.

admin, във времето което живеем нещата са такива. Почти всички са кибер разлигавени и лигави + слушащи чалга (просто пример), което ги прави още по-тъпи от колкото са си.

Така, нека дам още един пример... Учителя ми по математика не стачкува. Ще си помислите, какъв свестен човечец... в същото време взима по 40лв на частен урок и ти дава решени задачите за следващото контролно и ти казва да не казваш на никой. Това с уроците работи на 60% от учителите.

Още едно нещо... освен учителите и управлението на България е виновно. Министъра по образованието: 1. Е тъп; 2. Колкото се може усложнява програмата по която учим, а 50% от учениците не могат да спазват обикновени правописни правила. 3... Тази година набута всички с тези тестове защото дъщеря му кандидатства... да й е по-лесно. Карай, нали я приеха където искаше, другите к'во му пукат...

Вие, които сте учили преди 10-20 или колкото е било години сте видели друга гледка. Сега не е така...

admin каза:
Смяташ, че 300-400 лв. е много за да гледаш 30 деца врещяши.
Аз не бих се хванал.

Е ако не им харесва, да се откажат от тази работа. Могат да работят като касиери, чистачи или каквото друго си пожелаят. Света има нужда и от тях. Малко ми дойде философията в повече да ги сравнявам с чистачи и касиери, ама...

Могат като нормален човек да застанат отпред на даската и да си изнесат урока. Който иска да слуша, да слуша... който не иска, нека си вика и прави каквото си иска.Ако искаш да учиш, все има начин да го направиш...

Back
Горе