Син екран... В кое е проблема?

StormBreaker

Registered
Добър вечер. От скоро Windows-a започна да ми вади един син екран. Пише нещо като

If you installed new software or hardware бла бла бла...
Beginning physical memory dump...

и някакви цифри и букви.

Аз мисля, че може да е от рам паметта. Да се претоварва ли ? Ако на някой му се е случвало такова нещо да пише как се е оправил. Интересното е, че сега ми го изкарва като се опитвам да инсталирам Medal of Honor Airbone (тежка е), случвало ми се е да става докато си играя Halo 2 и дори докато си ръчкам с Firefoxa или TotalCommander-a...

EDIT:: Рам паметта ми е 1024MB DDR2 вече не помня честотата.
Дали ако сложа още един гигабайт няма да се оправи?

Изтегли memtest си и го пусни да работи около 4-6 часа. Ако даде грешка значи рамта ти е за смяна(дала е дефект). Ако не даде грешка, значи или играта е бъгната или уина ти е за преинсталация :)

да и на мен ми се е случвало един път кат дръпнах компа от щепсела направо, тогава незнаех как се преинсталира Уиндоус, и един приятел на баща ми ми обясни как да направя Repair на Windows, и това помогна и се оправи. Значи слагаш си CD на Win и даваш там next, и когато стигнеш на стъпката за форматиране то те пита преди това "Repair" или "Don`t Repair" и ти даваш Repair(ако дадеш Don`t... то те пита наистина ли искаш да форматираш и т.н.) и нататък почва да замества системните файлове наново. Поне аз така го оправих :) Успех

Soul_Stealler каза:
Можеш ли да си включваш компютъра или винаги ти показва това ?

В момента пиша от тоя компютър. Като го натоварвам с игри и т.н. ПО НЯКОЙ ПЪТ ми се появява и е много гадно.

Не би трябвало да е от WinXP-то защото и с openSUSE един път така ми заби ама не ми показа нищо.

преинсталирай и ако не се оправи си провери всичко по PC говоря за платки и кабели

утре ще го изчистя изцяло и ще го проверя. Аз вече чистех един път платката с рам паметта и нямаше ефект.

LiRiX каза:
Изтегли memtest си и го пусни да работи около 4-6 часа. Ако даде грешка значи рамта ти е за смяна(дала е дефект). Ако не даде грешка, значи или играта е бъгната или уина ти е за преинсталация :)
това прочете ли го? :roll:

LiRiX каза:
LiRiX каза:
това прочете ли го? :roll:

Да. Ще пробвам ама довечера или нощта ще го оставя, защото имаме 2 компютъра и баща ми ще ми се сърди ако не му пусна интернета (моя е като рутер) а доколкото разбрах тая програма е bootable и върви без WinXP

Back
Горе