Система за регистрация + рагове

redsystem

Registered
Искам примерно имам таблица user_ranks и потребителя ми има 0 мнения и е с ранг Нов, как да направя проверката при 1 мнения да стане с Нов2

Примерно;;

$level = $row ['level'];
if ($level == "1" {
echo 'admin';
}

Обаче, ако $leve == "4" { го нямам в кода, а го имам в SQL то няма да излезна и мисълта ми е как да се прави проверката автоматично без да добавям във файла.. Схванахте ли :roll:

таблици;
Код:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `users` (
  `id` int(12) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `user` varchar(255) NOT NULL,
  `pass` varchar(255) NOT NULL,
  `level`  varchar(255) NOT NULL,
 `session` varchar(32) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM  ;

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `user_ranks` (
  `id` int(12) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `title` varchar(255) NOT NULL,
  `mneniq` varchar(255) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM ;

Точно това не искам, искам да не ги настройвам от файловете.... а както е в phpBB2

Т.е. да ги контролираш от админ панела? Тази система има такава функция. От админ панела като променяш даден потребител има да избираш и ранга му.

Не искам да му го променям аз. Искам примерно има 20 мнения и ранга автоматично му става Музикант, и да не добавям примерно във файла 20 мнения нз си какъв ранг ами автоматично да е.. схвана ли? :)

Е добре аз не знам как ще стане автоматично... Нали за да стане трябва да му е зададено. Трябва във файла да въведеш, че ако има еди колко си мнения да го прави еди какъв си. Като няма да го направиш скрипта как сам ще разбере, че трябва да го направи съответния ранг?

PROKLET каза:
може ли да те питам в това поле session какво записваш
Логично е -->> Сесии..

crazy_pi4; колкото и горчиво да ти звучи, явно phpBB кодерите са измислили, този начин, чрез някакъв прост скрипт да се извеждат ранг+мнения , тоест при зададени 30 мнения ти ставаш Музикант. :) Просто се чудя как точно да направя проверката.

Не утива много на добре тона на тази тема.Спокойно.

$query = mysql_query(" SELECT * FROM .... where `user_id` = 1 AND `post` = 100 Limit 1 ");

$num = mysql_num_rows($query);

if($num >= 100 ) {

mysql_query("UPDATE RANG =2 " );
}ifelse($num >= 200){
mysql_query("UPDAT RANK = 3 ");
}

Грубо написано така изглежда.Не помня много добре таблиците на phpbb3 за 2-ката да не говорим.

Teзи 100 и 200 се взимат от базата данни и са точно дифинирани , за кой ранг колко поста.
Ранговете са от 1 до N.

Макар ,че тази проверка може да мине и само с 1 if вложен в цикъл.

Ако може примера с if. Искам да го направя така че, при добавяне на Ранг: Нов, Мнения: 10 (например) да му се смени ранг. Не искам да редактирам постоянно файловете, за да добавя ново име в Ранга.. :)

Ами вадиш от ДБ-то колко мнения има даден потребител и ако повече да речем от 100 ми слагаш нов ранк. Тия ранкове примерно и тях ги записваш някъде в дб и готово. Това което искаш ти като едно цяло става една малка системка и започни крачка по крачка и ще стане.
Цялата дъндания е да важиш резултати от ДБ и да правиш проверки за тях.

Например имам;
таблица: user_ranks
колони: id, title, mneniq

Мисълта ми е как да си направя тази проверка :/

Back
Горе