Скриване на кода на гугъл

lub4o

Registered
Да ви питам нали като гугъл дадът код за реклама и го сложиш в сайта другите като видят сорс кода могат да вземат кода как мога да скрия коя на гугъл.

ПОлза за другите да вземат този те нямат.Незнам дали този код, може да се сложи в техния сайт, и дали няма някаква защита.Не съм работил все още с това, и не мога да ти кажа с точност.Но и да може, само ще трупаш активи, тъй като тези кликове ще се водят на твое име.

emagi каза:
ПОлза за другите да вземат този те нямат.Незнам дали този код, може да се сложи в техния сайт, и дали няма някаква защита.Не съм работил все още с това, и не мога да ти кажа с точност.Но и да може, само ще трупаш активи, тъй като тези кликове ще се водят на твое име.

Не са активи, защото ще го баннат от гоогле програмата ако има флоод на лъжливи кликове.

Rushvet каза:
emagi каза:

Не са активи, защото ще го баннат от гоогле програмата ако има флоод на лъжливи кликове.

Точно за това говоря ако може да скрият кода ?

Няма да му забранят достъпа току-така. Ако следваме тази логика, аз мога да прецакам всеки сайт с AdSense.
Просто ще проверят какво става и ще установят източника на фалшивите кликове и ще си понесе наказанията.

Kirev каза:
Няма да му забранят достъпа току-така. Ако следваме тази логика, аз мога да прецакам всеки сайт с AdSense.
Просто ще проверят какво става и ще установят източника на фалшивите кликове и ще си понесе наказанията.

Кой ще си понесе наказание, като няма рег в гоогле. По едно ИП едва ли ще го търсят нарушителя. Няма да давам идеи но със няколко ифраме ако знаеш колко бързо правиш фалшиви кликове за да прецакаш нечия реклама.
Не няма как да се скрие напълно кода. Имаше някакво преобразуване на кода... но не мога да си спомня какво беше. Съдържанието на страницата се генерираш чрез джава скрипт. Но и така пак ще копна джава скрипта и ще гепят рекламите.

Rushvet каза:
emagi каза:

От гугъл 100% са предвидили такава злоупотреба. Така конкуриращи се сайтове могат да си правят доста мръсно :/

Относно скриването, не можеш напълно да го скриеш, но можеш да го направиш труден за откриване :)
Ето пример:
Код:
var fullID = 'ASD1234qwe456';
var part1 = 'ASD';
var part 2 = '1234';
... 
var id_koeto_6te_podade6_na_google = part1 + part2 +...;
така си разделяш ид-то от гугъл на части и ги разпръскваш из кода ти за да могат по-трудно да се намерят.
Също така можеш да прибавиш и някой друг salt, после само ще го махаш със субстр.
Или можеш да ползваш някой Javascript Obfuscator :)

Разбира се, има начини да се види пак, но е малко по-трудно отколкото да ти е сложен на готово целият код :)

Back
Горе