Скрипт за базите данни?

Angel

Registered
Здравейте значи трябва ми скирпт или некъв трик,който когато се регисрират в сайта да се регисрират и в форума.Датбазата на потребителите в сайта се пише така:
users
а на форума:
phpbb_users
Имаше някъде скипт за това ама немога да го намеря
Плсс помогнете :cry:
 
Да кажа честно, не съм опитвал все още тази екстра но, мисля че ако промениш заявката така че да слага информацията в базата на форума и самата форма ти изглежда така както на форума (т.е. да сложиш само задължителните полета) и после извличаш за логването инфото от нея трябва да стане номера, ако не е така админа може да ти помогне :D
 
Просто направи две връзки с DB и две Insert заявка. Едната за базата данни на форума а другата за базата данни на сайта.Едната за таблица phpbb_users другата за users.Чиста работа :wink:
 
какво е това insert заявка обясни малко по простичко как ста точно къде цъквам :lol: Какво имаш предвид две връзки?
 
Честито рождество!

insert е заявка за вмъкване на нов запис в таблица от БД. Повече за синтаксиса й (а и основните неща за БД: създаване на таблица, листване на съдържанието, ъпдейт на полета и пр) може да научиш от този урок:

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=531

Кода работи - пробвал съм го съвсем наскоро.

Иначе Harry_Potter_ ти дава добра идея: да добавиш към основната си заявка към БД втора, която да дублира записа в таблицата на форума. После ще можеш да извиличаш информацията и от едната и от другата в зависимост кой скрипт търси информацията - този за форума или другия - на сайта...
Без да съм познавач на материята, мисля че има и по-лесен начин (или поне по-използваем): създават се връзки между таблиците, но как точно не зная и не мога да помогна. Имаше наскоро една такава тема - как да се проектира БД на сайт за обяви, но не мога да я намеря. :( Все пак, погледни урока за БД.

Успех!

PP: Намерих темата:
http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=3402
 

Горе