Скрипт за задаване на URL на снимка

maxaffey

Registered
някой да знае скрипт с който като се качва дадена снимка, в друго поле да се задава към кой URL да води, и после скрипт който да визуализира снимката с въведения и URL.?
 

Admin

Registered
maxaffey каза:
някой да знае скрипт с който като се качва дадена снимка, в друго поле да се задава към кой URL да води, и после скрипт който да визуализира снимката с въведения и URL.?

Ако скрипта ще качва снимката защо ще се въвежда URL.
Нали ще е качена някъде на твоя сървър?
Щом скрипта я качи някъде той ще знае и какъв е URL адреса и.
 

maxaffey

Registered
admin каза:
maxaffey каза:
някой да знае скрипт с който като се качва дадена снимка, в друго поле да се задава към кой URL да води, и после скрипт който да визуализира снимката с въведения и URL.?

Ако скрипта ще качва снимката защо ще се въвежда URL.
Нали ще е качена някъде на твоя сървър?
Щом скрипта я качи някъде той ще знае и какъв е URL адреса и.

защото ще качвам снимка, а тя трябва да води към друга страница!

Нещо като снимките в altavista.com/image/ , не ми трябва за такова нещо, но трябва снимката да води към линк, на който ще има други неща!
 

Admin

Registered
Искаш да кажеш, ще качва картинка.
ТЯ ще се подрежда в галерия и като натиснеш върху нея
тя ще води към URL адреса който той е написал.
Ако е така може да се пробвам.
 

amd

Super Moderator
Защо не ползваш галерия???
Ето какво демо спретнах
http://www.rtrbg.com/4images/index.php

Там е точно така.

Всъщност не е.Извинявай.
Но нищо де погледни галерията.
 

maxaffey

Registered
admin каза:
Искаш да кажеш, ще качва картинка.
ТЯ ще се подрежда в галерия и като натиснеш върху нея
тя ще води към URL адреса който той е написал.
Ако е така може да се пробвам.

Да, нещо такова имам предвид. Да се слога снимка, тя ще е малка като размери и ще води към друг URL и ще се подрежда в галерия.
 

Admin

Registered
maxaffey каза:
admin каза:
Искаш да кажеш, ще качва картинка.
ТЯ ще се подрежда в галерия и като натиснеш върху нея
тя ще води към URL адреса който той е написал.
Ако е така може да се пробвам.

Да, нещо такова имам предвид. Да се слога снимка, тя ще е малка като размери и ще води към друг URL и ще се подрежда в галерия.

Точно това ще е проблема.
ТЕ ще се опитват да качват най различни картинки.
Квадратни,правоъгълни дори и триъгълни може да сложи.
ЩЕ са с различно дължина и широчина.
Това може да развали фасона на галерията.
Другия проблем е, че ще се опитват да качат каринки с големина примерно 10 MB.
Иначе самия прост скрипт ще го напиша (в вторник).
Ти ще го дооправиш.
 

Admin

Registered
Правиш си папка /test/ и в нея слагаш следните файлове:

view.html
Код:
<html>
<head>
<title>test</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>

<body>
<form name="form" enctype="multipart/form-data" method="post" action="img.php">
  IMG <br>
  <input type="file" name="file">
  <br>URL:<br>
  <INPUT TYPE="text" NAME="URL" value="" size="50" maxlength="80">
  <input name="Send" type="submit" value="Изпрати">
  
</form>

img.php
Код:
<html>
<head>
<title>test</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>

<body>
<?
$link=$_POST[URL];
if(is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['file']['tmp_name']))    
{ 
$uploaddir1='../project/'.$hostnomer.'/';  
echo $uploaddir;                                                        
     $upname = $_FILES['file']['name'];
	 $upname=str_replace(" ","",$upname); 

         $uptype = $_FILES['file']['type'];
         $upsize = $_FILES['file']['size'];
		 
if ( $uptype =='image/pjpeg' || $uptype =='image/jpeg' || $uptype =='image/gif')
{echo '<b>Upload:'.$upname.'-('.$uptype.')</b>';}
else
{echo 'TYPE:<font color=#ff0000>'.$uptype;
echo '</font><br><b><font color=#000000>Може да качвате само jpeg,jpg,gif</b></font>';

echo '<META HTTP-EQUIV="Refresh"
      CONTENT="3; URL=view.html">';
  
exit;}
		 
		 
		 
        
    
            if(($upsize < 250000) && ($upsize!=0)) 
            {
			$view='<a href="'.$link.'"><img src="'.$upname.'" border="0"></a><br>';
$fp = fopen ("view.html" ,"a");
fwrite($fp, $view);
 fclose($fp);
			  $uploaddir1='../test/';
                 copy($file,$uploaddir1. $upname); 
                 
            }
			else
			{echo'<font color=#ff0000>Файла е по голям от 200kb</font>';
			
			}
			echo '<META HTTP-EQUIV="Refresh"
      CONTENT="3; URL=view.html">';
			
			}
			?>

и пробваш какво ще стане.

Трябва да стане това:
http://admin.web-tourist.net/test/view.html

Не съм се старал.
Просто набързо направих нещо просто.
НАдявам се да съм помогнал.
 

maxaffey

Registered
Да мерси много, аз таман бях разработил нещо подобно, но не толкова добро. Мерси много за пореден път!!!
 

maxaffey

Registered
admin каза:
Правиш си папка /test/ и в нея слагаш следните файлове:

view.html
Код:
<html>
<head>
<title>test</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>

<body>
<form name="form" enctype="multipart/form-data" method="post" action="img.php">
  IMG <br>
  <input type="file" name="file">
  <br>URL:<br>
  <INPUT TYPE="text" NAME="URL" value="" size="50" maxlength="80">
  <input name="Send" type="submit" value="Изпрати">
  
</form>

img.php
Код:
<html>
<head>
<title>test</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>

<body>
<?
$link=$_POST[URL];
if(is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['file']['tmp_name']))    
{ 
$uploaddir1='../project/'.$hostnomer.'/';  
echo $uploaddir;                                                        
     $upname = $_FILES['file']['name'];
	 $upname=str_replace(" ","",$upname); 

         $uptype = $_FILES['file']['type'];
         $upsize = $_FILES['file']['size'];
		 
if ( $uptype =='image/pjpeg' || $uptype =='image/jpeg' || $uptype =='image/gif')
{echo '<b>Upload:'.$upname.'-('.$uptype.')</b>';}
else
{echo 'TYPE:<font color=#ff0000>'.$uptype;
echo '</font><br><b><font color=#000000>Може да качвате само jpeg,jpg,gif</b></font>';

echo '<META HTTP-EQUIV="Refresh"
      CONTENT="3; URL=view.html">';
  
exit;}
		 
		 
		 
        
    
            if(($upsize < 250000) && ($upsize!=0)) 
            {
			$view='<a href="'.$link.'"><img src="'.$upname.'" border="0"></a><br>';
$fp = fopen ("view.html" ,"a");
fwrite($fp, $view);
 fclose($fp);
			  $uploaddir1='../test/';
                 copy($file,$uploaddir1. $upname); 
                 
            }
			else
			{echo'<font color=#ff0000>Файла е по голям от 200kb</font>';
			
			}
			echo '<META HTTP-EQUIV="Refresh"
      CONTENT="3; URL=view.html">';
			
			}
			?>

и пробваш какво ще стане.

Трябва да стане това:
http://admin.web-tourist.net/test/view.html

Не съм се старал.
Просто набързо направих нещо просто.
НАдявам се да съм помогнал.


А някой добър скрипт, който да ги тегли и подрежда снимките в странички?!?
 

Горе