Скрипт, който брои посещенията на страницата...

fanster

Registered
Сега ще ми предложите tyxo брояч, но не това ми е мисълта. Искам човек като отвори страницата, да му се показва число, което пък му показва колко пъти е отваряна съответната страница от ъплоуда й! ;)
 

Admin

Registered
fanster каза:
Сега ще ми предложите tyxo брояч, но не това ми е мисълта. Искам човек като отвори страницата, да му се показва число, което пък му показва колко пъти е отваряна съответната страница от ъплоуда й! ;)

Дай малко обяснение .
Какво значи "отваряна съответната страница от ъплоуда"????
Не разбирам.
Дай някакъв пример "ето такова нещо искам".
Някакъв линк.

Много мразя да пиша по 6-то чувство.
Ако не съм разбрал въпроса значи това надолу е безмислен труд. :(



Та:
Ако искаш да броиш колко пъти е теглен някой файл погледни това:
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=472
Има и демо.


Може да се направи и с междинен файл.
Примерно в първата страница има бутон "Download"
който не води директно към файла.
Води към друг php файл, който записва свалянията и после го редиректва към файла.
Виждал си такива неща по сайтовете за теглене.
Натискаш "Изтегли" и отиваш на някаква страница на която пише изчакайте
5 сек.

През тези 5 сек (милисек :) ) те записва, че си го изтеглил.
Може даже да записва кой ( усер ) го е изтеглил.
 

fanster

Registered
Имам предвид, когато отворим сайта, да се изпише число, което всъщност показва колко пъти е посещавана страницата. Нещо като това:
http://shadows.sistemata.info - където числото под Sesion id# показва колко пъти е посещаван форума...как да го обясня по-ясно... Примерно ако сайта ми е посещаван 200 пъти, то когато някой го отвори сега, да му се изпише, че сайта е посещаван 201 пъти /+ неговото посещение/...
Трябва ли да го обясня по-просто...? :wink:
 

Admin

Registered
Това вече е ясно обяснено.
НЕ ми се влиза в спор но горното не беше същото.
По късно (към 4.00) ще ти напиша код за прост брояч който искаш.

:)

Ще е с база данни обаче.
Една табличка с две поленца и едни ред.
 

Admin

Registered
Та...
Правиш си една база данни (ако си нямаш).
Правиш една таблица broiach .
В нея ще има две полета id и broi . :)

Ето ти примерен код на заявката за създаването на таблицата:

Код:
CREATE TABLE `broiach` (
`id` TINYINT( 2 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`broi` INT( 10 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
) ;

Ако си ползваш phpmyadmin-a още по лесно.

В тази табличка вкарваш малко данни.
За да сме точни само един запис в полето broi пишеш 0 ( в другото нищо не пишеш ако си го направил PRIMARY KEY) .
Ето и кода за брояча:
<?php
$user="";
$password="";
$database="";
mysql_connect(localhost,$user,$password);
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$result = mysql_query("UPDATE broiach SET broi = broi + 1");
$result = mysql_query("SELECT * FROM broiach WHERE id='1'");
$row = mysql_fetch_array( $result );
echo "Тази страница е презаредена ".$row['broi']. " пъти.";
?>


Ето и демо:
http://admin.web-tourist.net/demo/broiach.php

Дай рефреш на демото за да видиш, че брои.


По-кратко не можaх да го направя.
 

fanster

Registered
EХ! Мерси много! Страшен си! :D
А мисълта в първото ми мнение, беше да се показва броя от дата на ъплоуда й...абе зарежи горното мнение... :lol:
 

yibo

Registered
admin каза:
Та...
Правиш си една база данни (ако си нямаш).
Правиш една таблица broiach .
В нея ще има две полета id и broi . :)

Ето ти примерен код на заявката за създаването на таблицата:

Код:
CREATE TABLE `broiach` (
`id` TINYINT( 2 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`broi` INT( 10 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
) ;

Ако си ползваш phpmyadmin-a още по лесно.

В тази табличка вкарваш малко данни.
За да сме точни само един запис в полето broi пишеш 0 ( в другото нищо не пишеш ако си го направил PRIMARY KEY) .
Ето и кода за брояча:
<?php
$user="";
$password="";
$database="";
mysql_connect(localhost,$user,$password);
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$result = mysql_query("UPDATE broiach SET broi = broi + 1");
$result = mysql_query("SELECT * FROM broiach WHERE id='1'");
$row = mysql_fetch_array( $result );
echo "Тази страница е презаредена ".$row['broi']. " пъти.";
?>


Ето и демо:
http://admin.web-tourist.net/demo/broiach.php

Дай рефреш на демото за да видиш, че брои.


По-кратко не можaх да го направя.

Каде трябва да се сложи таблицата и кода на брояча ? :!:
 

Admin

Registered
Таблицата -> трябва да се създаде таблица в базата данни.
Кода на броиача може да го сложиш във всеки php файл, който си пожелаеш.

Трябва коректно да попълниш името на базата, user-a и pass-a.
 

fanster

Registered
E, да ама нещо нищо не се получи...на мен не ми изписва колко пъти е заредена страницата, а си направих всичко и в базата данни... :(
 

yibo

Registered
fanster каза:
E, да ама нещо нищо не се получи...на мен не ми изписва колко пъти е заредена страницата, а си направих всичко и в базата данни... :(

И на мене не ми излиза. :cry:
 

Admin

Registered
fanster каза:
E, да ама нещо нищо не се получи...на мен не ми изписва колко пъти е заредена страницата, а си направих всичко и в базата данни... :(

Я ми покажи какво има в базата данни.
Трябва да има две полета .
В id трябва да има числото 1 .
В другото поле също трябва да има число но то ще се променя.

Дай да видя какво е записано.

Ако в id не е записано нищо запиши числото едно ръчно (през phpmyadmin-a.
 

fanster

Registered
src01pk1.jpg
 

Admin

Registered
Ми нищо не си записал в таблицата.

НАтисни "прелисти" и виж какво си записал.
АКо бутона "Прелисти" не работи значи че нищо не си записал.
Казах по горе, че първия запис трябва да го направиш ти.

Натисни "Вмъкни" и запиши във всяко поле стойноста 1.
 

fanster

Registered
E аз имам само две клетки за свободно писане, другите са опции...Написах навсякъде, където е възможно в поле id единица...
Нищо... :cry:
 

E398

Registered
Според мен ще ти свърши работа някой от броячите които са във онзи пакет със супер многото скриптове :) Там има точно такива
 

Admin

Registered
fanster каза:
E аз имам само две клетки за свободно писане, другите са опции...Написах навсякъде, където е възможно в поле id единица...
Нищо... :cry:



Дай "прелисти" и ми покажи какво си записал.
Снимка.....
 

fanster

Registered
http://web-tourist.net/project/fanster/src02.jpg
 

fanster

Registered
Сори, ся ще ти кача свястна...
http://web-tourist.net/project/fanster/src03.jpg
Показва ми се това ... заявката, когато натисна прелисти... :(
 

Горе