Скрито поле?

BUGZ_SY

Registered
Здравейте!
Имам форма на HTML и искам да има едно поле, което да не може да се пипа. Дори е добре да не се вижда. Тоест да мога да взема информациата от него и в същото време тя да не може да се променя от потребителя. После пращам цялата информация на PHP скрипт и той се оправя както може. Та въпроса ми е как може да се добави поле от което да се взима информацията без да се попълва от потребителя?
Дано да сте ме разбрали :)

еми доколкото разбрах иск6 след попълване на формата да пра6та в пхп фаил и тама да се зима променлива с някво инфо което да не се вижда и да не може да се променя така ли ?

ако е така пробвай така :
Код:
$info = "infoto";
и после си слагай $info където искаш

Не...
Значи имам форма. В нея се попълват име и съобщение. Искам да се праща и още нещо. Едно число. И понеже тая форма я изполавям няколко пъти искам това число да е различно. И искам да не се променя от човека, който попълва. С други думи да пращам нещо без да се налага потребителя да го пише или променя. :lol:

Нямаш проблем ;) да кажем ако това число ти е в променлива: $bla
във формата сложи:

<input type="hidden" name="chislo" value="$bla" />

Поздрави ;)

Пак заповядай :D

BUGZ_SY каза:
Стана!
Много благодаря ;)
+1 точка :)

Имай в предвид, че това поле може да се променя от потребителя.
Казвам го в смисъл такъв, че не може да разчиташ на него.
По опитния потребител може да смени стойността ако реши да прави някакви шмекерии.
Има много удобни адд-они за firefox с които много лесно
това поле става видимо и може да се промени.

Ако в това поле записваш някаква стойност свързана по някакъв начин
с някакви права може (даже е сигурно), че ще стане проблем.

Пример мога да дам с картинка стига да ми дадеш формуляр със скрито
hidden поле.

Не е важно. Става дума за система за коментари и това поле ще определя за коя статия ще се запише коментара. Мерси за предупреждението :)

Back
Горе