Сложно съкращение за текст

GameZone

Registered
Имам един голям проблем :D
Имам 2 неща..
поле: artist
поле: song
искам кадето ми изкарва полето artist - $row[artist] да има един href и в полето song - $row[song] и там да има един href обаче искам да стане следното
<a href='artist.php'>$row[artist]</a> - <a href='song.php'>$row[song]</a>
и искам да проверява ако общата стойност на artist и song е повече от 60 да изкарва ...

GameZone каза:
Имам един голям проблем :D
Имам 2 неща..
поле: artist
поле: song
искам кадето ми изкарва полето artist - $row[artist] да има един href и в полето song - $row[song] и там да има един href обаче искам да стане следното
<a href='artist.php'>$row[artist]</a> - <a href='song.php'>$row[song]</a>
и искам да проверява ако общата стойност на artist и song е повече от 60 да изкарва ...

Код:
if(strlen($row[artist].$row[song]) > 60)
{
$p = '...';
} else {
$p = '';
}

<a href='artist.php'>$row[artist]</a> - <a href='song.php'>$row[song]</a> $p

Така?

Стана но има един проблем слага ... но не съкращава текста смисъл искам когато е повече от 60 символа да замества символите който са над 60 символа с ... вмомента слага ... ако текста е над 60 символа, но не го съкращава

Код:
{ 
$p = '...'; 
} else { 
$p = ''; 
} 

<a href='artist.php'>substr($row[artist], 10, 10);</a> - <a href='song.php'>substr($row[song], 10, 10);</a> $p

GameZone каза:
Така пък ептен се разваля маха 10 символа отпред и 10 отзад..
Код:
{ 
$p = '...'; 
} else { 
$p = ''; 
} 

<a href='artist.php'>substr($row[artist], 0, 10);</a> - <a href='song.php'>substr($row[song], 0, 10);</a> $p

Може би аз бъркам параметрите на функцията :oops:

echo "<a href='artist.php'>$row[artist]</a> - <a href='song.php'>".( (strlen($row[song]) > (60 - strlen($row[artist]))) ? substr($row[song], 0, (60 - strlen($row[artist])))."..." : $_POST[song])."</a>";

не съм пробвал кода но имам един въпрос ако не се лъжа с това ще ми излезе така работите - 10 символа. ако направя проверка дали е повече или по малко ще махните последните 10 символа и ще сложи ... а аз искам да махне само тези символи който са мад 60 и на тяхно място да сложи ...

Back
Горе