Случайна дума от .txt

kkk

Registered
Здравейте използвам следният скрипт за извеждане на случайна дума от текстов документ

<?php
$string=file_get_contents("ran.txt");
$array=explode("\n",$string);
$rand=array_rand($array,1);
echo $array[$rand];
?>

Проблема е че доста често вместо случайна дума ми извежда празен ред.
Какво трябва да променя зада тръгне скрипта нормално?

Току що пробвах кода ти.. сложих си думи в текстовия документ сложих всяка дума на нов ред и всичко е ок нямам проблеми, провери да няма празни редове между думите смисал трябва да е така :

Дума
2-ра дума

а не така :

дума

2-ра дума

ЕДИТ : АКО НЕ СТАВА ПАК ПРОБВАЙ ТАКА :

Код:
<?php
$s=shuffle($array);
echo $array[$s];
?>

justspy каза:
Току що пробвах кода ти.. сложих си думи в текстовия документ сложих всяка дума на нов ред и всичко е ок нямам проблеми, провери да няма празни редове между думите смисал трябва да е така :

Дума
2-ра дума

а не така :

дума

2-ра дума

ЕДИТ : АКО НЕ СТАВА ПАК ПРОБВАЙ ТАКА :

Код:
<?php
$s=shuffle($array);
echo $array[$s];
?>

Думите са подредени правилно
Пробвах с горния код пак същото на 10 рефреша поне два пъти ми дава празно .Имам 60 думи.

Добре братле сложих си 60 думи в текстовия файл използвам кода който ти дадох по горе и нямам такав проблем.. всичко си излиза както трябва :lol: това ли е единствения код в файла .. ако не е пробвай да го сложиш някаде кадето е само този код и виш тогава .. и пак хубаво огледай да нямаш на някое място някой празен ред .. дори на 1 място да има заради това става така ..

Намерих проблема оказа се точно празен ред но след думите затова го открих трудно.Благодаря

Back
Горе