Смяма между два дизайна

DeathGuard_

Registered
Значи искам като си кача новия дизайн в директорията на сайта в друга папка ( да кажем сайтът ми е http://music.bg новата папка ще е newdesign) и искам да има нещо като падащо меню с опции за смяна на дизайна. Знам как ще стане като се цъкне на това меню да смени самия линк до другата папка, но искам да не се вижда в адрес бара другата папка, а да се сменя самият дизайн :)
+1 за печелившия

ми като цъкне човека за другия дизайн направи с php да взима нужните файлове от другата папка вместо от първата ;) и му запази избора в бисквита така че като влиза друг път да не му се налага да цъка :)

Ще помисля върху това, а нужните файлове от другата папка са всичките - за това как да ги 'взима' не мога да се сетя. Други предложения (примесени с код, ако може)?

ми не мога да се сетя как ще стане с .htaccess (ако някой има идея да я дава)

но като не мога да се сетя ще го направя така:

Имам си index.php, olddesing.php и newdesign.php.
И в index.php ще има код, който според избора на човека ще include old или new файл-а, който ще играе роля на index ;) тоест вътре ще си викаш които файлове искаш :) малко на две на три го обясних, но сигурно си ме разбрал ;)

и все пак с .htaccess сигурно ще стане по-лесно :)

П.С. порових се за скриване на поддиректории... доста хора са питали това из нета, но нямат отговор (говоря за начин с .htaccess) :) Успех и лека нощ от мене :)

Защо просто да не се сложи един поддомейн old.site.com и в новия да си има линкче към стария.
При влизане записваш IP-то в БД и кой дизайн е избрал. 1 нов, 0-стария.
Когато пак влезе се взима ИП-то и според избора се зарежда стария или новия домейн и готово.

Иначе и с бисквитка става, но те са манипулируеми и ако си изчистил кеша ще те върне дефоут дизайна.

Сменяш .css -а ,а пък там ще има линк към изображенията от папката newdesign -
<select>
<option value="Star">Star</option>
<option value="Nov">Nov</option>
</select>
и това може и чрез бисквитка с 1,0 като 1 отговаря на стария дизайн ,а 0 на новия или в БД да записваш "стар" ако е избрал стария дизайн и "нов" ако е избрал новия дизайн и после проверяваш -
if($dizain = "стар")
{
include('star.css');
}
else {
include('nov.css');
}
като $dizain е SELECT dizain FROM users WHERE name="$name"

Първото което се сетих
двата дизайна в отделни папки примерно (old и new)
в главната директория на сайта слагаш един индекс който да пренасочва към който дизайн искаш първо да се зареди. После в менюто слагаш за избор на дизайн и с javascript взимаш линка и го пренасочваш към другата папка същия линк :) Надявам се да си ме разбрал ;)

lam3r4370 каза:
Сменяш .css -а ,а пък там ще има линк към изображенията от папката newdesign -
<select>
<option value="Star">Star</option>
<option value="Nov">Nov</option>
</select>
и това може и чрез бисквитка с 1,0 като 1 отговаря на стария дизайн ,а 0 на новия или в БД да записваш "стар" ако е избрал стария дизайн и "нов" ако е избрал новия дизайн и после проверяваш -
if($dizain = "стар")
{
include('star.css');
}
else {
include('nov.css');
}

това е начина :) Като на pro-bg.com ли къф беше сайта ...

Точно за твоя случай хората са измислили темплейт системите =)
Виж тези:
http://smarty.net
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2082
За още можеш да провериш в гугъл. После подмяната на дизайните става лесно, слагаш бисквитка или записваш в профила на потребителя, изборът му, както вече споменаха по-рано ;)

thinklinux каза:
stoqnski каза:
lam3r4370 каза:
....

въпроса е, че той май не иска само css-a :)
Точно при мен цялата папка е различна. Не ме устройват субдомейни бтв... сега ще видя на девент предложението.

DeathGuard_ каза:
thinklinux каза:
stoqnski каза:

въпроса е, че той май не иска само css-a :)
Точно при мен цялата папка е различна. Не ме устройват субдомейни бтв... сега ще видя на девент предложението.

на devent предложението е хубаво :) Но ми се струва, че ще трябва да промениш прекалено много неща. С include ще ти е най-лесно ;)

Доколкото аз разбрах той иска да смени цсс и изображенията нали?Ами моят вариянт е точно за това.А в цсс вече ще дадеш адрес до изображенията например в star.css ще е
Код:
#background {background-image:
url('starbackground.jpg')}
,а в nov.css ще е
Код:
url('newdesign/background.jpg')}

lam3r4370 каза:
Доколкото аз разбрах той иска да смени цсс и изображенията нали?Ами моят вариянт е точно за това.А в цсс вече ще дадеш адрес до изображенията например в star.css ще е
Код:
url('starbackground.jpg')}
,а в nov.css ще е
Код:
url('newdesign/background.jpg')}
И html таблиците в страниците са с различна структура Един вид искам да превключва на папката newdesign но без да се вижда горе в адреса.

Аз ще ти дам пример с това аз как правя, когато потребителя е в акаунта и когато не е. Може да ти светне какво трябва да направиш...

Код:
if(isset($_SESSION['user_logged']) && $_SESSION['user_logged'] != ""){
      require "logged_user.php";
}
else{
      require "unlogged_user.php";
}

Така си правя индекса... на теб ти предлагам следното...

Код:
if(isset($_COOKIE['desing']) && $_COOKIE['design'] == "new"){
         require "newdesign/index.php";
}
else{
         require "olddesign/index.php";
}

Ако те устройва... това си го слагаш в главния индекс и готово...

relax каза:
Аз ще ти дам пример с това аз как правя, когато потребителя е в акаунта и когато не е. Може да ти светне какво трябва да направиш...

Код:
if(isset($_SESSION['user_logged']) && $_SESSION['user_logged'] != ""){
      require "logged_user.php";
}
else{
      require "unlogged_user.php";
}

Така си правя индекса... на теб ти предлагам следното...

Код:
if(isset($_COOKIE['desing']) && $_COOKIE['design'] == "new"){
         require "newdesign/index.php";
}
else{
         require "olddesign/index.php";
}

Ако те устройва... това си го слагаш в главния индекс и готово...

дам аз му казах същото, но той явно не ме разбра :) (много зле обеснявам :D ) Точно това имах предвид ;)

Ще го пробвам и аз отначало за това се сетих но ми се стори неуместно... Щом предлагаш ще опитам.

Горе