Смятане на стойностите на полетата

AnyB1s

Registered
Здравейте как да сметна сбора на стойностите в таблицата
Имам едно поле "numreplies" пробвах със SUM() в заявката обаче то трябва да ги групирам до колкото гледах.
В момента заявката ми е така:
Някъде бъркам, но не знам къде.
Код:
$rez4 = mysql_query("SELECT numreplies,SUM(numreplies) AS kolko2 FROM forum WHERE kategoriq = '$ime' GROUP BY parentid  ",$conn) or die(mysql_error());
А ето ми я таблицата:
check.jpg

То count() брой редовете както mysql_num_rows() аз искам да сметна сбора на numreplies при kategoriq = 1. Понеже в това поле ми се записват колко отговора имам на определена тема. При тия стойности трябва да изкара 1. 1 +0 :) Ама не мога да го стуктурирам

$rez4 = mysql_query("SELECT SUM(numreplies) FROM forum WHERE kategoriq = '$ime' ", $conn) or die(mysql_error());
echo mysql_result($rez4,0,0);

Сега излезе нула (0) :(
Това направо ще ме изяде... цял ден не мога да го направя

Аз бих го направил по хамалския начин :)
Код:
select * from `trala` WHERE kategoria=1
Код:
$i = 0;
while($asd = mysql_fetch_array($zaqvkata)
{
$i = $i + $asd['numreplies'];
}
echo $i;
Много ми се спи, ама доколкото разбрах нещо такова искаш ? :)

Значи на our начина ми ги проброи както трябва, със SUM() нещо не става, защото като гледах уроци за SUM() иска да се групирват или поне каквото аз разбрах :)
our мерси мноГо :)

Моля, почти съм сигурен, че има и по-лесен начин :) При тоя вадиш всички стоиностти от бд-то и ги сумираш... ама важното е, че работи ;)

Да, наистина може без GROUP , обаче със SUM() нещо не стана сумирането :) Както и да е сега работи безупречно :?:

Back
Горе