Смях по пътищата (всъшност обратното)...

bubust

Registered
Слушам сега новините.
200 млн. лв. приходи влизали всеки януари от винетките. Плащаме си пътен данък (всяка година 40 лв. поне за мен).

Да не споменавам парите взимани от транзитно преминаващите през страната, които на границата закупуват винетки.

Преди имаше предложение част от парите за горива също да отиват за поддръжката на пътищата, в момента не знам дали има нещо такова.

И се питам аз защо Лукойл последните 3 години не бил на печалба, след като многократно вдигат цените? Хах за последната седмица дизела скочи с почти 10 ст. ама никой нищо не каза.

Слушам Пекин ги изненадал снега. 30 магистрали били блокирани около града.

Че ние нито една нямаме...

Че някой хора за да избегнат дупка правят катастрофа. А всяка година сменяме носачи и амортисьори е тема на друг разговор.
Колкото смешна, толкова и трагична тема.

На какво се дължи тя?
Според вас къде отиват парите ни и защо пътищата ни са като свалени от Луната?

Според мене отиват в джоба на някои ... докато не умре и последния роден в кумонизъм няма да се оправи тази държава ...

SveXteZ каза:
Според мене отиват в джоба на някои ... докато не умре и последния роден в кумонизъм няма да се оправи тази държава ...
Какви са тези разсъждения? Хора, готови на всичко за пари, е имало винаги и ще има винаги, без значение от идеология, партии и т.н. Комунизмът е една идея, не по-лоша от демокрацията, друг е въпроса, че така наречените "комунисти" не са никакви комунисти.

SveXteZ каза:

Ти ма уби :D :D :D иди питай баща си дали едно време е плащал винетка или каквато и да било друга измислена такса на някой който няма никакво отношение към него.

K0ceTo каза:
SveXteZ каза:

Ти ма уби :D :D :D иди питай баща си дали едно време е плащал винетка или каквато и да било друга измислена такса на някой който няма никакво отношение към него.
Еми те ако си отиваха тия данъци където трябва и ако се използваха за пътищата мислиш ли че до сега нямаше да са оправени ? И не става дума само за тях а за всички данъци които не отиват там където би трябвало.

От къде всекидневно изникват луксозни хотели и къщи по морето и балката?
Всички политици /може би не, но има ли свесни/ пребират по колко погат повече и така.
Всеки много добре знае. :> Държава е един пълен боклук и такъв ще си остане/мое мнение/. ;]

Така е било, така е и така ще си остане...
Сега учиме за Вазов в училище. Еми същото е било и по негово време, няма какво да се лъжеме, че ще се оправи за 800 дни и то от един човек, при положение, че не се е оправило от както е съществувала някаква форма на управление.

Комунизма е нещо хубаво.
Като демокрацията, монархията, републиките.
Проблема не е в самите идеи, а в прилагането им.
Просто все някой ще ги приложи в своя полза, вместо какъвто е началния замисъл - някакво развитие на общността като цяло.
А всяка идея за организиране на обществото е такава.
Най-далеч стига в разсъжденията си Маркс - в крайният етап на марксизма няма нужда от държава.
Демокрацията също е доста добра идея - това всички да участват във взимането на решения. Само, че в момента е наложена една лъжлива демокрация (поне в България - твърдя го, виждайки резултатите от последните управления, макар и да не съм видял управленията пряко).
При марксизма благата са разпределени поравно за всички и няма нужда от контрол над тях.
Комунизма е първата фаза на обществото желано от Маркс и Енгелс - за съжаление станало нарицателно за диктатура, поради това, че някои хора са използвали идеята на марксизма за лична облага.

Но всичко това е нещо имагинерно.
Никоя от тези идеи, колкото и да са перфектни, няма да бъде постигната.
По една проста причина - хората сме глупави егоисти.
Вместо да помислим как да следваме добрите идеи и да измислим как да ги постигнем, ние искаме да ги постигнем на сляпо. Ползваме начините, които вече сме изпитали и сме разбрали, че те са безрезултатни.
Опитваме се да намерим лидери (държим се като овце), а пък излъчените за такива започват да работят в своя полза - не в полза на тези, които са го избрали.
В която и да е идея, вглеждайки се добре ще откриете същите признаци.

@renegat96 не ми се цитира че ще стане дълго.
Идеите са управление наистина са си хубави, но просто нашето общество не е никак мудно и е свикнало да търпи и поради тази причина нищо не става. Я си представи в една Англия да има политици като нашите и да крадат толкова дали ще ги оставят дълго ? Та те арабите дето са с векове назад ( Иран ) обществото им е по-будно от нашето ...
А демокрацията си е добра и в началото където е била прилагана е била използвана така както е била планувана ( древна Гърция ), но явно от прекаленото населяване на териториите и алчността и егоизма на хората в момента това е невъзможно.
Е естествено има един начин и по него уж сме тръгнали ние и това е да се обединим много държави и да действаме като една обща - Европейският съюз. Представете си когато цяла Европа стане една държава и действа единно после когато има съюзи в други континенти и всички държави по света станат едно цяло тогава сигурно ще летим и на други планети ( т.е. да ги населяваме ),но няма да сме живи до тогава за жалост.

Идеята за ЕС идва от факта, че въпросните основателки искат да стане една държава конкурираща САЩ, Китай и Русия.

Отбихте темата в много политика.

Гледах вчера по новините за Варна в момента на какво прилича.

Според мен въпроса е в контрола на пътното строителство.
Всяка фирма гледа да пести материал и буха стария претоплен с малко нов асфалт.

Ако имаше кой да контролира и да прави санкции за не добре свършена работа щеше да е по-добро положението.

Нашата улица пред блока преди 2 години беше "Рехабилитирана".
Какво стана - бабунките и дупките ги изкопаха и отгоре сложиха нов асфалт по цялото платно.

И като отчуждиха имотите около пътя се започнаха едни нови рязания и връзване с водопровод, газопровод и тн. И след това с едно валяче по-леко от колата ми го утъпкаха.
И сега през 30м. през цялото платно дупка.

Опитаха се шахтите да оправят - е не стана...
На "новия" участък от околовръсното в София шахтите отново са хлътнали.

@bubust прав си.
Според мен не е само това ами слагат и нискокачествен асфалт и е супер тънък. Не съм толкова запознат де, но мисля че имаше разлика в асфалтите ( е да нормално да има де ) например на нашата улица е леко към светло син, а на главната е един страшно тъмен почти черен и от това че е толкова тъмен се напуква повече от слънцето.Няма как да съм сигурен тъй като асфалта на нашата улица почти няма...

@SveXteZ многоо грешиш питай дядо си/баща си/майка си да ли е имало такова нещо когато беше на влас комунизма тогава всеки е имал пари и то много и работа.А сега всеки 2ри е безработен защото няма работа.Политиците са смотани...

Проблемът е в политиката на държавата, всички фирми изпълняващи услуги или производство да са частни, а когато държавата има нужда от нещо да се провежда търг за държавна поръчка и някоя частна фирма да прибере милиони комисионна вместо с тези пари да се оправят пътищата както би било ако държавата беше собственик на въпросната фирма и си изпълни поръчката без комисионна.

Gonke каза:
@SveXteZ многоо грешиш питай дядо си/баща си/майка си да ли е имало такова нещо когато беше на влас комунизма тогава всеки е имал пари и то много и работа.А сега всеки 2ри е безработен защото няма работа.Политиците са смотани...
Защото са им давали малко пари и хората са ги пестили много и не са си позволявали глезотии. Гледал ли си новините като дават за телефонните измамници които прибират по 5-10к от бабички ... еми те пестят и имат дори в сегашните времена ...

SveXteZ каза:
Gonke каза:
Защото са им давали малко пари и хората са ги пестили много и не са си позволявали глезотии. Гледал ли си новините като дават за телефонните измамници които прибират по 5-10к от бабички ... еми те пестят и имат дори в сегашните времена ...
Хората никога не са имали пари и никога няма да имат поне тези които работят в не толкова богати квартали като наще бабами работи на 2 места за какво говорим просто парите никога не стигат няма значение кое време е и кои оправлява ... и дали се глезите или не ...

SveXteZ каза:
Gonke каза:
Пълни глупости говориш. Ставаш за смях. Ти как си представяш пари спестени преди 20-30 години да ги имат и сега? Знаеш ли преди 15 години какво стана с парите? 1000лв станаха 1лв.
Тогава заплатите са били по-малки, но цените са били много по-ниски. Тока е бил около 3ст, а сега е почти 20ст, хляба не е бил почти левче... Направи си сметка!
Не казвам, че е било рай, но определено е било по-добре за 90% от хората.

Говоря за спестените след 89 до сега. То и сега не е рай, но като толкова ви харесва комунизма отидете в Куба, на мен си ми харесва "демокрацията".

SveXteZ каза:
Говоря за спестените след 89 до сега. То и сега не е рай, но като толкова ви харесва комунизма отидете в Куба, на мен си ми харесва "демокрацията".
Въпросното обезценяване на парите започва след 89-та, а смяната стана 1998/9 година. Не е въпроса на кой какво му харесва. И без това много избор нямаме. :) Вярно, че колкото по-малко знае човек, толкова по щастлив е, но това не е причина да се отрича всичко непознато.

Back
Горе