София в мрак на Бъдни вечер в подкрепа на медиците

Статус
Not open for further replies.

human

Registered
София в мрак на Бъдни вечер в подкрепа на медиците


Кметът Бойко Борисов е заповядал да се изключи цялото улично осветление, коледни светлини и светлинни реклами по сградите в знак на съпричастност към българските сестри
20.12.2006
За пет минути на Бъдни вечер между 19 и 19.05 ч. улиците в София ще бъдат тъмни. По заповед на кмета Бойко Борисов за това време ще се изключи цялото улично осветление, коледни светлини и светлинни реклами по сградите в знак на съпричастност към българските сестри в Либия и като протест срещу смъртните им присъди.

По този начин ще изразим съпричастност към нашите сънародници, които за поредна година в тази най-светла вечер няма да бъдат със семействата си, каза кметът, цитиран от "Дарик радио". Той е изпратил писма до колегите си в страната да последват инициативата на София.

Докторът по политически науки в Националния институт за административни науки на Франция Франсоа Фризон-Рош призова в интервю за "Стандарт": "Превърнете новогодишните тържества в митинги." Според него темата с делото е национална и не трябва да се политизира.

"Българските власти трябва да обявят 2007 г. за година за солидарност с осъдените на смърт медици в Либия.

Не зная как ще се подходи, но според мен за Нова година във всички европейски вестници трябва да има притурки или диплянки, които да припомнят за драмата на сестрите", съветва Фризон-Рош.

КНСБ ще отправи апел към всички работещи българи в Либия да напуснат страната, тъй като няма гаранция, че за тях ще важат международните документи за спазването на основните човешки права.

Това каза председателят на синдиката д-р Желязко Христов, който представи текста на писмо до президента на Либия Муамар Кадафи.

С възмущение и гняв научихме за решението на наказателния съд в Триполи да осъди повторно на смърт петте български медицински сестри и
палестинския лекар, обвиняеми по т. нар. СПИН дело, се посочва в писмото.

Повторната смъртна присъда, базирана единствено на изтръгнати чрез насилие признания, не е признак на демократизация на либийската държава и не допринася за нейното включване в демократичната международна общност, пише още в него.
 

B13_Savage

Registered
le6nik каза:
В Либия потвардиха смъртната присъда на мед.сестри! В знак на протест моля поставете [V] пред името си !!!
Не че ще се промени нещо в шибаните глави на съдиите в Либия, но поне ние да не спираме да мислим за тях и за НАДЕЖДА !!!
Моля разпространете това съобщение независимо дали абонатите са от други държави или не!!!
Защото сме БЪЛГАРИ...

отнася е за skype i ICQ
Toва е чиста проба спам. :roll:
 

Admin

Registered
Скоро в този форум няма да се броят мненията и ще могат да си постват
колкото искат.
Поне няма да се налага да ги трия.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе