Спешна помощ за скрипт!!!

mupcku

Registered
Здравейте,
Надявам се да ме разберете какво искам...Искам да направя страница така че:в нея да има едно поле в което да въведа 5 числа (от 1 до 35) и като натисна бутон, да ми показва кои числа остават от 1 до 35!Само че...трябва да въведа около 16 пъти по 5 числа, което означава че някои от въведените цифри ще се повторят, и като въведа 16х5 числа искам да ми каже кои числа НЕ СЪМ въвел до сега!Ох...надявам се ме разбрахте защото ако седна да го правя на ръка ще е АДСКИ МНОГО играчка!
Благодаря ви предварително.

искаш да ти показва не числото което си написал ами останалите правилно ли сам ти разбрал

Ааа... честно да ти кажа прочетох мнението ти към 5 пъти и почти нищо не разбрах :)
Имаш поле ... нанасяш 5 числа (примерно: 56723), така ли ?
И после искаш да ти покаже: 1 4 6 8 9 10 ... 36 ... като прескочи въведените от теб числа ... така ли ? :roll: :?

да!Точно така.Само че мога да въведа и 16, 28, 34.В смисъл да не са само цифри ама да мога да въвеждам и числа. И искам да ми покаже кои числа остават от 1 до 35!

//Офф
конкуренция на тотото ли ще правиш? :) :) :) 5 от 35 :)

4 фиша по 4 полета = 16 въвеждания.. или джакпота ще се мъчиш да хващаш чрез система :)
//Офф

Бъзикам се. аз ти разбрах мисълта, просто малко трябва да се помисли.. че ми се струва доста сложничко като осъществяване :)

Хахахах...точно това ми е целта!Само че не на мен а на един мой приятел.Ако някой има идеи, може да си каже скайпа, че по-лесно става.
Между другото...мислех да го правя със флаш.Да стане като програмка ама във макромедията и други такива изобщо ме няма за това си помислих ч ес HTML също може да стане и то по-лесно.

ами мисля, че не чак толкова
но можеби ако се направи за числа и за цифре поотделно

И това е идея!Хора...не е задължително да е HTML може да е флаш или Javascript, или за каквото друго се сетите, просто ако имате идея как да се реализира, я споделете.Сигурно във 100000000000000000000 форума съм писал за тва и никой не знае как, но знам че вие тука сте си майстори 8)

mupcku каза:
И това е идея!Хора...не е задължително да е HTML може да е флаш или Javascript, или за каквото друго се сетите, просто ако имате идея как да се реализира, я споделете.Сигурно във 100000000000000000000 форума съм писал за тва и никой не знае как, но знам че вие тука сте си майстори 8)
възможно е ... ама трябва много ръчкане и е много врътня !

Интересно... :D
Ръгаш числата в масив. След написване на нещо в input чрез in_array ако не се лъжа проверяваш за еднакви стойности в масива и ако има съвпадение, сиреч изкарва се истина, показваш всички останали числа. Не е трудно поне като го мисля... кой знае ако тръгна да го пиша къде ще зацикля. :D Всичко се свежда до масив, проверка (мисля, че с if-else ще е най-удачно) и после изцкарване на резултатите, които са неистина. Нещо не обяснявам като хората... ще опитам па :D
Значи правиш проверка за въведените числа. Ако са истина не ги извеждаш (нищо не ги правиш), ако някой от числата са теистина ги изкарваш. Да кажем щом са от 5-35 и потребителя въвежда 10, 11, 12 да кажем тези 3 числа са истина и не ги изкарваш. В същия момент 5,6,7,8,9,13...35 са неистина и ги показваш. Ако имам време ще драсна нещо. :D

Back
Горе