Спи или умри

staf

Registered
Срещи по работа, много работа, пак работа, седене зад компютъра, вкъщи пак, лягане в три-четири. Петък и събота- напиване до козирката за разпускане. Цигари. Общо взето, ако спите по 6 часа на нощ, си е направо чудо.

Голяма грешка: Да превръщате нощите в дни е фатално. Това ви прави бавен, изтощава мозъка ви и влошава цялостното ви състояние.

darkosfzwaxodebhmdca.jpg

Ефект от недоспиване: Проблеми със сърдечно-съдовата система

Има огромен доказателствен материал, че недоспиването, особено при мъжете, е сигурен начин да си докарате инфаркт, удар, сърдечна недостатъчност или каквото си изберете сърдечно заболяване. Системно и редовно недопсиване, момчета, означава, по-малко от 5 часа на деноношие. И то за сън през нощта.

Рискът да получите удар е два пъти по-голям в сравнение с тези хора, които спят нормално.

Всяка допълнителна минута сън действа като балсам на нервната система и намалява стреса и хормоналния дисбаланс.

Сънят дава време на сърцето да си почине във време, когато не е изложено на стресови състояние.

Хората, които живеят най-дълго, са тези, които спят между 7 и 8 часа на денонощие, категорични са лекарите.

Как да се справите: Ако сте изморен и едва гледате, лягайте си всеки ден 15 минути по-рано. Така постепенно ще си лягате все по-рано и по-рано и ще изградите бавно и сигурно система, която да ви позволи да си наваксате.

Ефект от недоспиване: Напълняване

Изтощението е основна причина за отпускането и пълнеенето. Естествено, като сте недоспали, мисълта за фитнес или физическа активност ви се струва едва ли не еретична. А ако се довлачите до фитнеса, от умора може да си причините доста неприятна травма.

Липсата на сън срива метаболизма и сериозно саботира усилията на организма да поддържа идеалното тегло.

Мастните клетки произвеждат хормон, наречен лептин, който казва на тялото колко мазнини са натрупани. Продукцията на този хормон става през нощта по време на сън. Като се лишавате от сън, тялото ви не получава коректна информация за това от колко енергия се нуждаете и тъй като нивата на хормона са ниски, непрекъснато ви се яде и трупате килограми.

Ефект от недоспиване: Трагичен секс живот

Недоспиването може да ви остави мек в главата (точно така – вашата любима глава).

Лишаването от сън увеличава риска от еректилна дисфункция. Причината е, че нивата на тестостерон драстично намаляват, когото не спите достатъчно, и така трудно постигате ерекция.

Освен това каква ерекция, като малкото сън буквално пресушава желанието за секс.

По време на дълбокия сън през нощта, мъжете получават ерекция около пет пъти в съня си. Това се случва обаче само ако спите дълбоко и достатъчно. Ако си легнете за 4-5 часа, забравете за ерекцията по време на сън.

Защо пък тя е толкова важна по време докато хъркате? Момчета, всеки път когато го вдигате, толкова повече вашия пенис става по-силен и по-малко застрашен от импотентност.

Ефект от недоспиване: Отслабена имунна система

Липсата на сън на практика си е покана да ви повали каквато и да е инфекция.

Опитайте се да спите повече и да сте по-спокойни. Изследване направено с 25 мъже в американска компания, показва, че онези пичове, които спят достатъчно и се отдават на по-спокоен живот (примерно медитират или се разхождат по-често, не е нужно да станеш монах) имат 53% повече антитела срещу заразите в организма си, отколкото онези, които не си доспиват.

Не е нужно да ходите на йога или да изучите дзен учението. Просто, когато си лягате или се оптпускате, изгонете всички лоши мисли и проблеми от главата си за пет минути.

Ефект от недоспиване: Забавено мислене

Ако не се отучите да будувате по цели нощи, считайте, че мисловният ви процес и успехът на работното място ще са нулеви.

Изследванията показват, че визуалното възприемане, двигателните умения и креативността се влошават фатално, ако се лишавате от сън.

Студентите по математика например, са три пъти по-способни да решат трудна формула или задача, ако се наспиват достатъчно, показват изследвания на германски учени. Така че, отбележете с червено – за успех и креативност в работата трябва да спите.

Имайте предвид, че учените също така съветват да подремвате през деня между 2 и 3, за около половин-един час. Така че, ако имате готин шеф, му обяснете, че на вашата творческа фантазия й е нужен сън и се тръшнете на някое канапе в офиса да поспите
 
Олеееееле .....Не съм дебел ОЩЕ , не ми се ходи на фитнес или поне
не искам , а от даскалото ни карат задължително ..Много малко спа,
само презноща ,на обяд никога ...необичам да се разхождам безцелно
..нетренирам нищо ....Стряскам се когато компютъра ми покаже алерт
съобщение за вирус ....КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА ? :cry:
 
вземам да се замислям за живота които водя ....
едвали ще променя нещо.
staf каза:
Да превръщате нощите в дни е фатално
при мен е така седя до 4 вечереа ставам в 1-2 след обяд
 
Намен пък ми се ходи на фитнес самоче нещо нямам воля за това и като отида 4-5 пъти и ми омразва, Иначе преди тренирах футбол апак сега с тоя заседнал живот направо като пенсионер, като трябва да поварвя малко повече и краката ми се схващат ..
 
Ее 3пъти в седмицата тренировки, в даскалото пак 3 пъти в седмицата, гледам да не ям много(вредни храни) :?:
 
mute каза:
вземам да се замислям за живота които водя ....
едвали ще променя нещо.
staf каза:
Да превръщате нощите в дни е фатално
при мен е така седя до 4 вечереа ставам в 1-2 след обяд
И аз до 4 , 5 стоя.Ставам към 10 , 11 :wink:
 
staf каза:
mute каза:
вземам да се замислям за живота които водя ....
едвали ще променя нещо.
staf каза:
Да превръщате нощите в дни е фатално
при мен е така седя до 4 вечереа ставам в 1-2 след обяд
И аз до 4 , 5 стоя.Ставам към 10 , 11 :wink:

бах вие на училище/работа не ходите ли
 
fena1 каза:
staf каза:
mute каза:
вземам да се замислям за живота които водя ....
едвали ще променя нещо.
при мен е така седя до 4 вечереа ставам в 1-2 след обяд
И аз до 4 , 5 стоя.Ставам към 10 , 11 :wink:

бах вие на училище/работа не ходите ли
Втора смяна съм, дори да съм първа за час и половина съм се наспал.
 
аз попринцип си навивам часовника за 11 часа но неставам като звани
бтв аз неуча и неработя :) обаче след няколко седмици като почна работа ... немисе мисли как ще ставам в 5:30 всяка сутрин, ще забравя за стоене след 12 часа
 
mute каза:
аз попринцип си навивам часовника за 11 часа но неставам като звани
бтв аз неуча и неработя :) обаче след няколко седмици като почна работа ... немисе мисли как ще ставам в 5:30 всяка сутрин, ще забравя за стоене след 12 часа

в 5:30 сутринта, какво ще работиш?
 
Полезна стратиика :)

Аз пък спя повече... Лягам в 1 часа и ставам в 11, мноу ми е гадно после главата ме цепи :lol: дали е вредно :roll:
 
Наистина полезна и вярна статистика.
От зимната ваканциа 4 пъпи съм бил болен, а попринцип съм като бик.
За тази седмица вече двапъти ми теше кръв от носа.
@Муте- Ако твоят живот е на пенсионер, то тогава моя е на парализиран човек.PC>ЛЕГЛО>БАНИЯ

Попринцип заспивам на диФана към 4-5 и ако някой се сети да ме събуди да си ида в леглото ще е добре. :lol: :lol: А за ставане.....кога ми се наспа.
 
ъъъ :shock:
понякога си лягам в 4-5, стаам в 12:10, търча до училище докато стане 12:30 (тогава почва часа) и... lol
имаше моменти когато лягам през деня, ставам през нощта... :oops: :shock:
 
ето нещо и от мен!
Източник: NetInfo
------------------------------------
За много от хората животът без компютър наистина е немислим. РС-то е и работен инструмент, и средство за общуване, и начин за прекарване на свободното време.

Благодарение на своите мултимедийни предимства компютрите вече изпълняват ролята на телевизор, радио, видеоплеър, фотостудио.

Но и най-надеждната техногенна защита не е в състояние да ни предпази от вредното въздействие на електромагнитното излъчване, на което всеки е подложен при работата си с компютър.

Според специалистите, то може да стане причина не само за преумора и нарушено зрението, но и да увеличи риска от заболявания като рак, безплодие, алергии.

Стандартните мерки за защита се предлагат в същите магазини, откъдето се купува и самото PC. Някои хора обаче са привърженици на алтернативните мерки.

Според техните разбирания всяко електромагнитно поле има биоенергетична природа. Съответно неговото отрицателно въздействие може да се неутрализира чрез корекция на "аурата" на заобикалящото пространство.

Ето няколко начина за подобна корекция:

1. Вземете парче червена глина и направете от нея три топки с диаметър 3-5 см. Едната поставете между клавиатурата и монитора, а другите две на перваза, за да бъдат огрявани от слънчевите лъчи.

След седмица сменете топката до вашия компютър с една от топките до прозореца. За да възстановява защитните свойства, всяка топка трябва да се "презарежда" на слънце в продължение на две седмици.

2. Вземете малко парче колофон с диаметър около 2 см и го поставете до компютъра. Сменяйте го веднъж месечно.

3. В близост до PC-то може да се постави аквариум с нечетен брой рибки. Сред обитателите му задължително трябва да има златни рибки.

4. Поставете в близост до компютъра саксия с растение. Прието е да се смята, че е добре това да са кактуси, но бегонията ще допринесе повече, твърдят разбиращите.

5. Поставете до задната стена на компютъра четиристенна пирамида, която можете да си направите сами. Изрежете от картон четири триъгълника с дължината на основата 10 см и дължина на страните 24 см. Залепете ги с тиксо или лепило без да използвате игли и кламери.

6. Преди да седнете пред компютъра, на метър разстояние от него произнесете с висок глас "синдакт". Така ще поставите енергетична защита на електромагнитното излъчване.

7. След приключване на работата излезте от помещението, поставете ръце като за молитва, силно ги стиснете и произнесете "ликси" и вашето състояние ще се подобри.

Съветът на специалистите е дори да приемате тези алтернативи за реално действащи, да не пренебрегвате и това, което "стандартната промишленост" предлага.
 
DJCharge каза:
Имам чувството, че тея изброените неща Къци ги е казал.. :lol:
Прав си, тези алтернативни начини не вярвам някой да ги спазва и дори да се опита.

Има едно животно което обича електромагнитното излъчване то просто не може да живее без него и това е доказано.Това е котката.Които имат такъв домашен любимец сигурно са забелязали, че тя постоянно се вре край компютъра телевизора и други подобни уреди.Тя обича отрицателната енергия.Може да лекува човека.Има доста книги за това невероятно животно, не напразно египтяните са го почитали като свещено.Дори в джунглата е цар на животните.
 
Мойта котка 90% от времето когато е пуснат компа (тоест близо 15 часа) в денонщието тя е на монитора :)
 

Горе