Споделен Nginx Хостинг с DirectAdmin и 6 Гео Локации от CooliceHost.com

Blinky

Administrator
Екип
Паралелно със съществуващите cPanel споделени планове CooliceHost вече предлага и такива с DirectAdmin, за да диверсифицираме изложеността си към един единствен софтуерен доставчик за основния ни бизнес. DirectAdmin ни дава възможност да предложим по-добри оферти от съществуващите със същата или по-добра функционалност от cPanel.

За тези планове се използва се Cloud Linux и класическия за CooliceHost сетъп за споделен хостинг с Nginx + Microcache (Хибриден Мод) Както е наличен и чист Nginx мод с готови Rewrite Rules темплейти за 15+ полулярни CMS-и и Frameworks https://blog.coolicehost.com/pure-nginx-hosting-mod-is-added-to-all-shared-hosting-plans/

Както може да се забележи плана Webmaster M e порастнал двойно (от предните ни cPanel хостинг планове) като размери и вече се предлага с опция до 5 хоствани домейна на тази продуктова серия. А за локацията Германия - дори и 15GB. План Webmaster също е нарастнал като размер и вече е с малко по-ниска месечна цена от обичайната си. Big Dog сериите също са по-големи.


Споделените хостинг планове (shared hosting plans) с DirecAdmin се предлагат с вече 8 IP гео-лоакции в Европа: Germany, UK, Bulgaria, Netherlands, Spain, Italy, USA, Canada.

https://coolicehost.com/web-hosting.html

Налични са 12+ PHP версии: 4.4, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 8.0, 8.1 Hardened PHP https://www.cloudlinux.com/hardenedphp
Заедно със селектора с модулите като на cPanel плановете. Налична е 8.1 на новите немски сървъри.

Screenshot from 2023-01-11 13-42-04.png

DirectAdmin изглежда така на в споделените хсотинг плановете:

Screenshot from 2023-01-11 14-05-30.png

Цените са повече от разумни и достъпни дори и за стартов малък бизнес без никакви планове за онлайн присъствие.

Цена за един месец е цената за един месец. Предлага се и нова версия на промото - плати 5 месеца получи 6, както и оригиналната 10 за 12 годишна оферта.


Screenshot from 2023-01-11 13-55-12.png


Наличен е Softaculous инсталатор и безплатни SSL сертификати от Let's Encrypt.

https://coolicehost.com/web-hosting.html
 

Blinky

Administrator
Екип
CPanel не го ли бяхте зарязали още преди години?
Да, написано е. Но и в същото време някои отпадат и се освобождава място там и ако някой все пак има предпочитания, го слагаме. Наскоро сложихме един форум, но не го предлагаме усилено. Иначе го махнахме, заради цените, които на практика по-добре обърнахме в ресурси, а не ги набиваме в контролен панел. От има няма 2-3 години новите планове, дори и VDS-ите не са. А темата е пренесена от другия форум, но с малко поправки, за да е с последните ъпдейти.
 

Pok4

Registered
План web master mini дали ще е подходящ за wp последна версия и до 100-200 уникални на ден? Импресиите вероятно ще са много повече, но да кажем 5000 до 10000...
Отначало ще го буустнем с реклама и във фб/гугъл/olx/bazar/alobg и по форуми и фб групи.
Всъщност,ако проекта се развие, лесно ли се осъществява промяната към по-скъп план с по-добри характеристики?
 

Blinky

Administrator
Екип
Най-вероятно би ги удържал. Реално зависи колко добре е оптимизиран WP. То процесите и ресурсите, които ще се черпят от тях зависи именно от това. Но пак не бих сигурен на 100% докато не видя в реална ситуация какво се случва.
 

Pok4

Registered
Нищо няма да пипам, слагам една тема и това е.. Чиста инсталация..
Вероятно и няколко плъгина, които вървят с нея..
 

Pok4

Registered
Домейна го взехме вече, до няколко дни ще вземем и от вас хоста :)
Като за начало евтиния, пък ако тръгне, ще ъпваме..

Само имам 1 въпрос и не съм сигурен, тъй като отдавна не съм ръчкал wp..

Възможно ли е да се ъпдейтва от админ панела (било то на самия wp или вашия панел там чрез softacolous?)
Въпроса е тип noob, но нямам пряк достъп до wp..
Само не ми казвайте, че на всеки ъпдейт трябва да ъплоудвам нещо..
Това ме интересува най-вече..

Пс:
Разбирам, че не е host related, но ми е важно да го знам, за да си направя сметка...

И още нещо.. Как да платя с дебитна карта? Коя опция да избера? Дали и през PayPal ставаше?
 

Прикачени файлове

  • Screenshot_20230113-220515.jpg
    Screenshot_20230113-220515.jpg
    149.1 KB · Преглеждания: 3
Последно редактирано:

Blinky

Administrator
Екип
Честито за домейна. Супер. За админа - да възможно е, дори и при инсталацията през softacolous има стъпка, с която може да зададеш с тикче дали да ти се ъпдейтва автоматично или не. Ъпдейтите са с един бутон само, влизаш изписва, че има такъв и го стартираш. Аз не бих ти препоръчал автоматичния ъдпейт, защото може да мине по някое време и да не го хванеш, че нещо е сдухал. Не се случва често, но е неприятно, ако се случи - най-честно е несъвместимост между ядрото и темата, или някой плъгин.

За момента нямаме по карта, ще имаме скоро. Страйп най-вероятно, но там се нагласяме психически за касов апарат. :) За момента имаме по банка с фактура и по пейпал, ако имаш само пейпал акаунт де.

Ако решиш, вземи за месец фри, и после ако си Ок, ще го мислим и за плащане. Също така ти препоръчвам споделения немския (локация Германия).
 

Pok4

Registered
Мерси за отговора!
Няма да го мисля обаче, майка ми дава зор...
Мога да наредя парите по някакъв IBAN придружен с имена и да напиша основание.. Ако така става, напиши ми на лс данните.
И още 1 въпрос..
Коя локация ще ми препоръчаш, за да зарежда еднакво бързо от всякъде?
Потребителите в сайта ще са по-голяма част от България, но ще има и не малка от чужбина (Испания/Англия, Украйна/Германия и Русия)

Дали си заслужава да избера България като локация?
 

Blinky

Administrator
Екип
Хахаха, щом има замесена мамин зор, доста се случват нещата. Аз така си взех едното висше. :D

Да, ще ти пратя данните, цените са по ДДС по бг сметка. Такава ни е регистрацията, дано не е проблем. Скоро ще ги обявим и на сайта официално. Германия ти е препоръчвам. Имаме БГ, но WP ще му е по-добре на тези германски сървъри според мен, особено ако скалирате с времето. Няма голяма разлика между БГ и Германия като свързаност, най-много само една мрежа да има разлика между тях, но не се усеща. Ако има нещо, пиши, никакви проблеми, на линия съм да съдействам.
 

Pok4

Registered
Ок, значи Германия.. :)
Остави ми данни на лс и какво основание да напиша.. Аз съм с испанска сметка.. Правил съм трансфери и до БГ в лева с нея.. Ще ти дам и извлечение за превода, ако пък има проблем, ще пробваме и през БГ сметка, но се съмнявам.. :)
 

Горе