Става черен екрана

sn1p3r

Registered
Не знам как точно да напиша заглавието затова така.

Значи до вчера всичко си беше ок, но вечерта както се рових из интернета просто екрана стана черен. Рестартирах всичко си почна нормално показва ми декстопа и след малко пак става черен и така.

Някой да знае как да го оправя?
 
Една от възможните причини е да прегрява видео картата.
Сложи един Everest и виж какви са температурите - CPU, HDD, Video.

А това като стане черен екран просто самия монитор само или се изключва/рестартира РС-то ?

Едит:
Може някой драйвер на видео картата да прави проблем. Пробвай да го update/re-install.
 
vinsbg каза:
Една от възможните причини е да прегрява видео картата.
Сложи един Everest и виж какви са температурите - CPU, HDD, Video.

А това като стане черен екран просто самия монитор само или се изключва/рестартира РС-то ?

Не мога да сложа еверест защото около 10 сек имам и става черен екрана. Монитора си работи, но му светва другата лампичка все едно компа е в sleep режим и не се рестартира работи си.

Аз в началото си мислех, че може да е от видео картата, но ако беше от нея нямаше да ми изкарва декстопа така и още при стартирането щеше да си проличи, че не е наред.

А от BIOS-а има ли някакви настройки за видео картата, защото не видях никъде.
 
Мисля, че не е задължително веднага да изкара черен екран или нещо такова ако е видеото.
По-скоро тя стартира и например вентилатора и (ако има собствен) или другия, който я охлажда не работи както трябва. След известно време тя просто загрява и изключва евентуално.

Safe mode пробва ли да пуснеш, там зарежда по-малко глупости и по - ненатоварва системата.

За BIOS не знам дали има нещо, което да помогне.
Залагам на нещо с температурите или с драйверите.

Едит:
А винаги ли е било с тази видео карта ? Или е било на onboard и е сложена тази скоро ?
 
vinsbg каза:
Мисля, че не е задължително веднага да изкара черен екран или нещо такова ако е видеото.
По-скоро тя стартира и например вентилатора и (ако има собствен) или другия, който я охлажда не работи както трябва. След известно време тя просто загрява и изключва евентуално.

Safe mode пробва ли да пуснеш, там зарежда по-малко глупости и по - ненатоварва системата.

За BIOS не знам дали има нещо, което да помогне.
Залагам на нещо с температурите или с драйверите.

Видео картата е без собствен вентилатор точно затова защото като се прецака и заминава видео картата, а от доста време не съм бил на XP да ми кажеш как се влизаше от XP в safe mode. Помня, че изкарваше едно меню да си избереш да влезеш в него, но не помня просто как се изкарваше. :)
 
Рестартирай и натискай F8 докато излезе това меню

Едит:
А винаги ли е било с тази видео карта ? Или е било на onboard и е сложена тази скоро ?
 
sn1p3r каза:
vinsbg каза:
Рестартирай и натискай F8 докато излезе това меню

Като натисна F8 ми изкарва за буут менюто да си избера на двд или на usb е

Пробвай F7,F9,F4, F5 ... F12 .. с някой от F-овете е.
 
Пробвай да го пуснеш нормално и преди да се е изключил в start->run->msconfig . Там имаш Boot и избираш Safe Mode.
4883.jpg


Друго, което се сещам е просто да му закачиш друга видео карта и да пробваш с нея. От някъде/някой ако можеш да вземеш за 2-3 часа..
 
vinsbg каза:
Пробвай да го пуснеш нормално и преди да се е изключил в start->run->msconfig . Там имаш Boot и избираш Safe Mode.
4883.jpg


Друго, което се сещам е просто да му закачиш друга видео карта и да пробваш с нея. От някъде/някой ако можеш да вземеш за 2-3 часа..

Няма да стане нали ти казах, че става черен екрана за секунди :( Имам време да натисна едно Reflesh и вече е станал черен :/ Смятам да видя до довечера някой дали знае как да го оправя и утре да го нося в Multirama да ми кажат какъв е проблема
 
Пробвай пак за Safe Mode. Не натискай веднага F8. Изчакай първия екран да се скрие.
Трябва да стане ... :)
Моите предложения:
Код:
1. Загряване
2. Счупен/стар и т.н. драйвер
3. Имаш нещо инсталирано, което влиза в конфликт с видеото.
Просто пробвай няколко пъти за Safe mode. Под него съм сигурен, че би трябвало да тръгне. И в него вече можеш да видиш за температура, драйвери и нещо, което може да е инсталирано и да му пречи.

Ако пък не успееш да го пуснеш, просто виж за някаква видео карта, каквато и да е. Ако РС-то има вградена пробвай с нея.
 
vinsbg каза:
Пробвай пак за Safe Mode. Не натискай веднага F8. Изчакай първия екран да се скрие.
Трябва да стане ... :)
Моите предложения:
Код:
1. Загряване
2. Счупен/стар и т.н. драйвер
3. Имаш нещо инсталирано, което влиза в конфликт с видеото.
Просто пробвай няколко пъти за Safe mode. Под него съм сигурен, че би трябвало да тръгне. И в него вече можеш да видиш за температура, драйвери и нещо, което може да е инсталирано и да му пречи.

Ако пък не успееш да го пуснеш, просто виж за някаква видео карта, каквато и да е. Ако РС-то има вградена пробвай с нея.

Ем няма вградена видео карта. Аз мисля, че имам една антика видео карта ама няма да стане с нея тя ми е от първия комп DDR :D Просто няма как да тръгне с нея :D Тя е за музей някъде от 2000 година да е била купена :D
 
sn1p3r каза:
Ем няма вградена видео карта. Аз мисля, че имам една антика видео карта ама няма да стане с нея тя ми е от първия комп DDR :D Просто няма как да тръгне с нея :D Тя е за музей някъде от 2000 година да е била купена :D
Няма ли от кой да вземеш една видео карта за малко. Просто да пробваш - 30-40мин как ще е.
 
Успях да си вляза в Safe Mode върнах компа с 5 дена назад (проблема е от вчера), но пак същия проблем. Иначе в safe mode нямам никакъв проблем освен това, че нямам драйвъри като съм в него :d

Ще сваля Everest и ще ти напиша температурата колко, но ще трябва чак към 15:30- 16:00 :)

Ако някой има идея как да го оправя моля да сподели :)
 
Щом си го върнал с повече време от колкото е проблема, значи може да не е драйвера.
Най-вероятно прегрява. Под сейф мод не се натоварва толкова и за това се държи.
Пробвай малко я размести в шината. В смисъл извади я, пъхни я пак .. намести я,
 
vinsbg каза:
Щом си го върнал с повече време от колкото е проблема, значи може да не е драйвера.
Най-вероятно прегрява. Под сейф мод не се натоварва толкова и за това се държи.
Пробвай малко я размести в шината. В смисъл извади я, пъхни я пак .. намести я,

И тово го направих. Звънях на Multirama и ми казаха да им го занеса и ще проверят какво му има. Все пак ако някой има идей да пише :)
 
Така намерих проблема. Говорих с един от сервиза на multirama и ми каза, че е от драйвърите каза ми в safe mode да ги изтрия и през нормал вече да си ги инсталирам като ги изтрих не ставаше черен екрана, но като си пуснах инсталацията на видео картата и след рестарта пак същата работа :X сега изтрих пак драйвърите.

Видео картата ми е

Nvidia GeForce 6600
Драйвърите, който имам са nvidia version 301.42

Този от мултирама ми каза, че е защото когато си инсталирах драйвърите и всичко бях на по-голям монитор и затова, но пак ми го прави този проблем :X

Някакви идей :/
 

Горе