Странен проблем с енкодинга!!!

ely_2006

Registered
пак съм аз със скрипта за анкетата :)

сега се натъкнах на още един странен според мен проблем:

въпросът и отговорите на анкетата се зиписват в малка база данни, чрез лесен админ интерфейс. когато създам новата анкета всичко е ок, показва ми въпроса и отговорите на четлив бг език :) /като информацията разбира се я взима динамично от базата данни./

в моята страница обаче, когато включа реда

<?php include("Fpoll/poll.php"); ?>

и като рефрешна страницата, вместо анкетата да ми се появи на бг, ми дава анкетата но с нечетлив шрифт - маймунки.

пробвах да създам страница само за анкетата, смених й encoding в page properties но пак става така. :cry:
чудно ми е защо в админ режима се визуализира както трябва информацията от базата данни, а като прикрепя анкетата с това инклуд и не се чете изобщо.
някой има ли идея какво не е наред и какво мога да направя, за да се чете?
 

our

Registered
ely_2006 каза:
и на някой това говори ли му нещо :

echo htmlspecialchars($field);

???
htmlspecialchars е функция, която задава на скрипта да игнорира html таговете в променливата.
 

Admin

Registered
е да ги игнорира ами да ги направи от специални на "неспециални". :)

http://bg.php.net/manual/en/function.htmlspecialchars.php

Обаче не виждам какво ще ти помогне това.

Аз незна какво include-ваш и къде го include-ваш но проблема е в енкодинга.

Може и двете страници да си им сложил енкодинг и да става мазало.
Файла който include-ваш не трябва да има енкодинг мета таг.
Той трябва да е в файла в който include-ваш .
Така на сляпо ми е трудно но няма какво друго да е.
 

ely_2006

Registered
как да направя нещо като универсален енкодинг, да се визуализира кирилицата независимо от браузера?
 

our

Registered
Това имах предвид :) Да не ги изпълнява ;)

Код:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
Това не върши ли работа ?
 

ely_2006

Registered
ето инструкциите за инсталирането на анкетата:
Upload fpoll folder to your root directory
Edit config.php located in your admincp to correspond with your mysql details
Run install.php

To include the poll in your site simply add ...


include("Fpoll/poll.php");


inside any of your php files.
Аз си изпълнявам всичко точно, но проблемът е, че когато вкарам въпроси на бг, после в основната страница анкетата не се разчита. нещо със шрифта е явно, но не знам как да го оправя...
 

ely_2006

Registered
Ето какво ми дава в админ страницата за създадената анкета:

Current poll results
къде ще почивате

море 0

0%
балкан 0

0%

Total votes: 0

А ето какво в моята страница:

къде ще почивате

РјРѕСЂРµ
балкРнаправо трагедия! :cry:
 

ely_2006

Registered
открих че когато пиша в заредената админ страница енкодинга ми е уникод и ако пусна и мойта така , отговорите се разчитат на бг, но останалата част от страницата вече не се чете :lol:
защото ми е зададена в свствата енкодинга да й кирилик.
 

ely_2006

Registered
ле ле така се омотах. някой да помага как да оправя енкодинка плс! така че да ми се чете анкетката
:shock:
 

our

Registered
Пак те питам - сигурен/на ли си, че имаш енкодинг на
Код:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
във всички страници, включително и тая основната ?
 

Горе