Странициране при показване на резултати от търсачка

mute

Registered
Опитвам се да направя странициране на резултатите при показване на резултатите от търсачка.
Проблема идва от там че при търсенето ползвам ПОСТ метод а страницирането ГЕТ.
как да направя така че при натискане на линк page.php?page=2 данните от пост-а да не се губят.
Мислих вариант при които данните от първия пост да се записват в някакви хидден полета но тогова как ще напвавя линк-а да е едновременно линк и събмит бутон
 

jooorooo

Registered
Направи предаването със сесия.

П.П. друг варянт е да го направиш и търсенето с геткато линка ще ти доиде така примерно

page.php?page=2&search=nemeri
 

mute

Registered
jooorooo каза:
Направи предаването със сесия
т.е. ? нещо неразбрах
а дали ще може да запиша самото SQL query в севич и да го използвам в ?page=2
 

jooorooo

Registered
Самия търсен стринг го предаваш със сесия.

<?php

session_start();

if($_SESSION['search']){

$search = $_SESSION['search'];

}
?>

Нещо такова би трябвало да стане си мисля.

а за записването не те разбрах и аз
 

Slavei

Registered
mute каза:
jooorooo каза:
Направи предаването със сесия
т.е. ? нещо неразбрах
а дали ще може да запиша самото SQL query в севич и да го използвам в ?page=2

можеш да запишеш цялата заявка, но не е удобно.
По-добре записвай всички променливи в сесията и си ги вади от там.
Само трябва да правиш проверка дали ПОСТ променливата е празна, ако е празна взимаш от сесията. Ще се справиш без пример, нали?
 

mute

Registered
всъщност се отказах от сесия по добре с хиден полета и малко JS стига да си го напиша :roll:
 

Slavei

Registered
mute каза:
всъщност се отказах от сесия по добре с хиден полета и малко JS стига да си го напиша :roll:

и това е вариант, ама не мисля, че си залужава за такова нещо да си усложняваш живота. Пък и съм на мнение, че js трябва да се-ползва само в краен случай.
 

Горе