Струва ли си да хостна сайта на моя пс?

AmxBg

Registered
Значи става въпрос за форум... не е развит още!
Имам 1 мб/с ъплоад и не плащам за нет :?:
Знам че ако го хоста трябва да държа псто 24/7 а това е трудно, мога да го правя само че ако ми спре нета (спира някаде на 1-2 седмици по 1пат) или пак се наложи да изгася пс, примерно нещо е забило или тва(ресва се за 1-2 мин.) или примерно завали силен дъжт има светкавици... ала бала кво да правя пак трябва да го гаса :D Тоест пак за 10-20 мин няма да има сайт....
Имам хост, не е български а пак неща да го кача на бг хост :)
Имам си и домейн пренасочен към моето ИП на псто... какво да правя да си остая сайта на моя пс или да го кача на международен хостинг кадето зарежда 20 сек :cry: :D

Купуваш си UPS , ЛАН протектор,пускаш скъп нет който да е постоянен.........Изглежда май е по-добре дадеш някой лев за някой евтин хост и да го качиш там,отколкото толкова пари за други неща. :)

Ще го кача на host-bg.info...
се пак един форум не е кои знай кво а пак и пичовете ми изглеждат сериозни от бая време ги знам. :)
И да отбележа ФТПто им е супер бързо... форума целия с всички файлове ги качих за не повече от 30 сек :)
Ето може да видите кво стана http://war.host-bg.info/

AmxBg каза:
Значи става въпрос за форум... не е развит още!
Имам 1 мб/с ъплоад и не плащам за нет :?:
Знам че ако го хоста трябва да държа псто 24/7 а това е трудно, мога да го правя само че ако ми спре нета (спира някаде на 1-2 седмици по 1пат) или пак се наложи да изгася пс, примерно нещо е забило или тва(ресва се за 1-2 мин.) или примерно завали силен дъжт има светкавици... ала бала кво да правя пак трябва да го гаса :D Тоест пак за 10-20 мин няма да има сайт....
Имам хост, не е български а пак неща да го кача на бг хост :)
Имам си и домейн пренасочен към моето ИП на псто... какво да правя да си остая сайта на моя пс или да го кача на международен хостинг кадето зарежда 20 сек :cry: :D

един компютър работещ 24/7 за около месец консумира ел енергия средно между 10 и 15 лв.

Без да броим останалите разходи и недостатъци мисля, че отговора е ясен :)

Ми не качи си го някаде.
@Slavei компа ми е постоянно включен а плащам на месец 20 25 лв ток ,а имам и хладиълници ,болери и тем подобни простотии. Номеже да гори толкова.

iwanov каза:
Ми не качи си го някаде.
@Slavei компа ми е постоянно включен а плащам на месец 20 25 лв ток ,а имам и хладиълници ,болери и тем подобни простотии. Номеже да гори толкова.

Блазе ти. Аз имам един хладилник и един бойлер, и плащам 25-30 лв. С изключение на последните два месеца :( Нещо ме цакат пак тия от енергото. Мани, че имам едни 1000 еденици надписани още от пролетта и няма начин да са се изравнили, а плащам двойно над нормалната сметка

Slavei каза:
един компютър работещ 24/7 за около месец консумира ел енергия средно между 10 и 15 лв.

:D :D :D нещо си в грешка сметах го преди 1-2 седмици ще ти точи по 8-10 лева на месец.обаче когато не си на компа ще си изключваш монитора и сметката ще ти е 7 лв някаде (зависи колко стоиш на компа) .И мисля че нямаш смисъл сайта да ти е на пс-то щото ще даваш повече от 20лв(с интернет ток и така на татък) а хоста в icq.bg ти е 0,90лв/месец т.е. за 1 година ще дадеш 10,80лв почти толкова колкото щте ти излезне тока за 1 месец.няма смисъл :?: :P

lord_simeon каза:
Slavei каза:

:D :D :D нещо си в грешка сметах го преди 1-2 седмици ще ти точи по 8-10 лева на месец.обаче когато не си на компа ще си изключваш монитора и сметката ще ти е 7 лв някаде (зависи колко стоиш на компа) .И мисля че нямаш смисъл сайта да ти е на пс-то щото ще даваш повече от 20лв(с интернет ток и така на татък) а хоста в icq.bg ти е 0,90лв/месец т.е. за 1 година ще дадеш 10,80лв почти толкова колкото щте ти излезне тока за 1 месец.няма смисъл :?: :P

Парите които казах, са за моя компютър и не съм отчел нощната енергия и гасенето на монитора. Сметките съм ги правил приблизително, но съм сигурен, че не пада под 12 лв. Това за мойта машина с моя хардуер и периферия

Сега го сметнах с малко закръгления на ум:
без да се гаси монитора е около 7.50 лв на месец за 250 Вт (ефективни) Тази мощност е горе долу всеки компютър с ЦРТ монитор и без озвучителната систета
ама забравих дали съм сметнал ДДС, май е със включено ДДС

Back
Горе