Събиране на много резултати от MYSQL

vladislav

Registered
Имам една таблица със структура:

id|name|points|sez

в нея записвам име точки и сезона за който са тези точки и имам 16 записа за сезон 2005/2006 и още толкова за 2006/2007 имената са едни и същи различават се точките и разбира се сезона.
Искам да питак как мога за всяко име да събирам точките от двата сезона и да го вадя със заявка и това да става за всички едновременно и да са сорирани по точки

А ми щом е така:
Код:
SELECT points FROM [b]ТАБЛИЦАТА ТИ![/b] ORDER BY sez
Май нещо такова трябва да се получи!

Пробвай това,но не ти гарантирам че ще работи:

$points = "SELECT SUM(points) AS points,name FROM table GROUP BY name ORDER BY points DESC";
$resultcheck = mysql_query($points) or die("Gre6ka");
while($row = mysql_fetch_array($resultcheck))
{
echo "$row[name] - $row[points]<br>";
}

Само малка поправка в Извеждането мога да направя:

echo $row[name]."-".$row[points]."<br>";

Ти си просто Ачовек!!! Страшно тва е много цено - незнаех че има такива функции в заявките на mysql! 10x :)

vladislav каза:
Ти си просто Ачовек!!! Страшно тва е много цено - незнаех че има такива функции в заявките на mysql! 10x :)
Бая се изпотих докато го направя,макар че не бях сигурен дали ще стане :) Радвам се,че помогнах

Код:
<?PHP
include ("../inc/dbconfig/config.php");
$chars="SET CHARACTER SET cp1251";
mysql_query($chars); 
$points = "SELECT SUM(points) AS points, name FROM ranking GROUP BY name ORDER BY points DESC"; 
$result = mysql_query($points) or die("Gre6ka"); 
while ( $red = mysql_fetch_array( $result )){ 
$points=$red['points'];
$name=$red['name'];
$newno=$newno + 1;
echo ("
<table style=\"text-align: left; font-family: verdana; width: 100%; font-size: 12px;\">
<tr>
<td width=18px>$newno.</td>
<td style=\"width: 140px;\">$name</td>
<td style=\"width: 52px;\"> $points </td>
</tr></table>
");
}
?>

Защо ми показва id -то пред играча като сам го направил дами показва цифри от 1 до 16. на другия скрипт става тука не?

Back
Горе