Горчивата и неприятна истина е, че в България
от никъде не можеш да вземеш диплома за уеб дизайнер.
Все пак това е България...недей забравя
Има колежи - като "Делта", "Омега" които предлагат обучение по уеб дизайн, ама и цялата гръцка азбука д аминеш такива колежи, пак няма да те научат на нещо качествено.
Реален пример за това съм аз - аз уча в "делта" колеж, ама до сега освен за флаша дето ми казаха някои нови неща, друго не са успели да ме научат. Същото можех да науча ако някой френд, примерно Благо беше седнал до мен и за 1 час да ми обясни основните неща, защоот аз съм далеч от мисълта да бъда флаш гении. не ми трябва, искам малки банерчета и разни анимацийки да правя, повече не ми трябва.
Но да се върна на темата - аз уча там само заради кетапа който ще получа. Т.е. плащам си документ който казва че съм дизайнер на цената от 3200лв (4 семестъра по 800лв), но в крайна сметка не ме учат на нищо.
Ако трябва да съм честен, без да си придавам важности (да не останете с това впечатление), ама колегите ми в колежа питаха повече мен, отколкото даскалите (мисля си сега като завършвам януари, да предложа на директорката да ме взмеат за преподавател

)
В Нов Български Университе има специалност грфичен и уеб дизайн (нещо такова), ама колко е добра не знам. но за там приготвяй по минимум 2000лв на семстър задочната форма и пак трябва да се стискаш.
Но колкото и да искаш да бъдеш дизайнер, не ти ли липсва поне 5% талант и много, ама много желание няма кой да те научи.
Ела ми на гости за 1 седмица в Асеновград и ще ти покажа как да работиш с photoshop, illustrator, coreldraw. Ще ти покажа основите и ще те насоча как да си изградиш стил на работа. Но това няма да те направи дизайнер.
Да, ще се научиш да правиш дизайни с разни лъскав ефекти - нещо като дата.бг, да ще се научиш коя как да стои за да е ползваемо, да не се бъркат потребителите, ама не е само това цаката. Това е скучно - едно и също всеки път, само различни цветове сменяш.
Познавам дизайнера на дата.бг - Пешо Илиев. Готин пич е, страшен кодер на html/css/JS, ама всички дизайни си му приличат - като от един калъп са.
Това имам предвид.
Ако това те задоволя, ок.
Помисли добре, не се хъврляй току така, да трошиш пари.
И в повечето случаи да се научиш сам, както тръгнах аз, е доста по-добре.
От там нататък , създадеш ли си име, това че ти липсва документ никой няма да го гледа, даже и да почнеш във фирма да бачкаш.
Помсили си!