Създаване на видео плеар...

Malfurion

Registered
От тук видях продецата уроци. направих "плеара" който просто пуска фаела и го плейва. Направих и бутоните за пускане и спиране и направих бара който ти показва колко от клипа е свалено. стигнах до така наречения scrubbar. Направих го написах и ActionScript-а но нито се появи scruba нито се движи :D. Във урока казаха, че за да използвам onMetaData трябва да съм направил клипвечето със нещо си там(съжелявам но неможах да го запомня). И затова питам тук. Има ли друг начин за създаване на scrubber или ако няма как да настроя този?

B13_Savage каза:
Да си направиш плейър, ще го сравня с това да си направиш тракер. Не е лесно, нали разбираш. Дори да го редактираш не е. Иначе всички щяха да са флашери.
Правете по прости неща като за начало.

B13_Savage каза:
B13_Savage каза:
Да си направиш плейър, ще го сравня с това да си направиш тракер. Не е лесно, нали разбираш. Дори да го редактираш не е. Иначе всички щяха да са флашери.
Правете по прости неща като за начало.
Захванах се с това защото наистина ми се стори лесно и интересно. Само скръба ме затрудни. Другото го направих и даже го схванах. В интерес на истината много се запалих и търся и други видео уроци като за начинаещи.
Работата с флаш наистина е доста интересна :)

Разбира се, че е интересна. Има тема по долу, в която давам сайтове за уроци. И все пак :)
Този като за начало, www.kirupa.com , www.gotoandlearn.com , www.pixel2life.com , www.flashkit.com .
Успех и не се страхувай да питаш, когато нещо не ти е ясно :?:
Само че, на въпроси от рода как да направя плейър, как да редактирам темплейт, или как да си направя самолет не мога да отговоря еднозначно :P .
едит : като казваш скръба, скрипта ли имаш предвид ? Нали разбираш, че разбирането на интерфейса е сигурно 5% от цялата работа. Останалото, смея да твърдя е ActionScript (стига да не си дизайнер само)

B13_Savage каза:
Разбира се, че е интересна. Има тема по долу, в която давам сайтове за уроци. И все пак :)
Този като за начало, www.kirupa.com , www.gotoandlearn.com , www.pixel2life.com , www.flashkit.com .
Успех и не се страхувай да питаш, когато нещо не ти е ясно :?:
Само че, на въпроси от рода как да направя плейър, как да редактирам темплейт, или как да си направя самолет не мога да отговоря еднозначно :P .
едит : като казваш скръба, скрипта ли имаш предвид ? Нали разбираш, че разбирането на интерфейса е сигурно 5% от цялата работа. Останалото, смея да твърдя е ActionScript (стига да не си дизайнер само)
Ами да ти кажа точно ActionScript-а гледах да научавам. защото интерфейса е нещо което винаги може да се промени. :) Ще почна да уча и ще питам когато неразбирам.

ПП: Аз не питах за готов скрипт а питах за скръба. Направих всичко ама 1 към едно с това което е в урока там и пак не ми се появи самия скръб. И повреме на клипа казаха че при създаването на .flv фаела или при конвертирането му трябва версията или нещо такова да е 1.1 или по-добра. Не го запомних точно. И затова попитах откъде може да е грешката.

Не знам какво е скръб (всъщност знам. това е едно чувство, което чувстваш, когато някой е далеч от тебе, например). Всъщност в последната версия на Флаш (Адоб ЦС3) интерфейса не се промени изобщо, но ActionScript-a доста ;)
И стига с офтопика (иначе ще трябва да се самонакажа) :wink:

Мерси. Направих го пак и стана. Ето какво се получи.
http://smeh-bg.com/flash/
Утре ще се опитам да сложа и за контрол на звука и ще му променя външния вид... ще го свържа с xml фаел в който ще има записани 2-3 линка и после ще ги изкарва с лист. Мисля че ще стане без проблем.

Back
Горе