Текущи предложения за партита и изтекли предложения

bobsonabg

Registered
Здравейте,
Имам една таблица и в нея имам няколко полета.
Важните от тях са id, code, startdate и expirationdate
Идеята е нещо като предложения за парти на еди коя си дата, полето code е нещо като име за партито и искам да изведа на една страница изтекли предложения за партита и текущи партита, въз основа на startdate и expirationdate.
Ако да речем startdate e 2012-02-20, а днес сме 14-ти, да не изкарва въобще предложението на страницата, защото още не е започнал срока, а ако expirationdate е 2012-02-29, а днес е 2012-03-10, значи вече предложението е изтекло и пак не трябва да се показва.
Не знам дали ме разбирате, но и аз не знам как да го обясня.
Ако startdate e 2012-02-13 и expirationdate e 2012-02-29, а днес сме 15-ти, значи трябва да се показва предложението като активно и да се извежда на страницата.
Толкова заплетено стана, че не знам дали ме разбрахте.
 
Ами няма ли да стане като направиш едно друго поле в базата с име ACTIVE примерно
по подразбиране "as define" то да е "yes" да речем което ще рече че партито ще е активно а може и ти сами да си му записваш статуса "Все пак не ми се вярва да побликуваш партита с изтекла дата"
И след това правиш една проверка дали датата записана в expirationdate полето е равна или по-малка от сегащната и ако е равна или по-малка ъпдеитваш полето "ACTIVE" с No което че рече че събитието е с изтекъл срок на годнос :D

По този начин после и като ги извеждъш ще може и да ги селектираш по лесно само с по едно поле "ACTIVE"

Надявам се че съм те разбрал де :D
 
ACTIVE съм го мислил и аз, но идеята ми е проверката да става по двете дати. Ако е в интервала между старта и изтичането - ще се показва, значи е активно, а ако е изтекло или още не е започнало, няма да се показва.
 

Горе