Темплейти

mizarck

Registered
Здравейте,
знам че обсъзжахме темата но вече не издържам немога да намеря начин да направя така че phpbb2.0.22 да има като root директория на темплейтите папка която е в по горна папка от него
ето и старата тема http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=3999
какво ли не правих и нестава и нестава
ПЛС хелп
Моляви се като човек на човек ПЛС помогнете ми
немога да се справя сам

10х предварително
 

emicha123

Registered
Хм принципно не би трябвало да имаш проблем. До колкото си спомням в phpbb диреткорията с tempate-ите е променлива. Защо не я промениш нея? Дори може и от admin панела да се прави това, но може и да се бъркам. Ползвай "../" за едно ниво надолу. А иначе ако тръгнеш навсякъде да го променяш тежко ти... много по-трудно ще е. Идеята е, че при дефиниране на променливата тя се отнася за всички файлове, където имаш нужда от темплейти. Ако промениш променливата, да е с едно ниво нагоре то ще се промени и за всички файлове. Погледни в админ панела. Сега ще разцъкам и аз да видя.
 

bafitu

Registered
ах.. толкова простотии направих успях да го направя по ужасно тъп начин и накрая се усетих ,че $template_path е това което ми трябва..
т.е. файла include/functions.php
на ред 491 има :
$template_path = 'templates/' ;
правиш го на :
$template_path = '../templates/' ;
като в този случай в предната директория трябва да имаш папка templates с темплейтите..
това беше цялата работа :)
 

mizarck

Registered
Много 10х
ямно съм търсил не кадето трябва а то решението било в functions.php
 

bafitu

Registered
мда само , че има проблем с някой картинки.. (поне при SubSilver)
понеже в *.tpl файловете имг-тата са дадени с пътищата т.е. е написано пр.
<img src="templates/subSilver/images/folder_big.gif" alt="No new posts" />
трябва навсякъде където има такъв подобен път да слагаш ../ отпред иначе някои картинки няма да излизат.
 

Горе