Тестовe (quiz)

our

Registered
Какъв е принципът ? С js ми е ясно, трябва ми да си напиша в PHP, но не мога да измисля на какъв принцип се прави. Any Ideas ? :)
 

Admin

Registered
Не съм се замислял.
Какъв е теста?
С радио бутони ли?
Трябва или да се записват резултатите или само ти дава резултат и край?
Трябва ли да си логнат?

За какво точно става въпрос?
 

our

Registered
Ами общ принцип.
Да речем ако си логнат се записват, ако не не се...
Но засега да кажем, че не се записват.
Да - с радио бутони.
Резултат и край :)
 

NetCutter

Registered
Ако не се записват с база данни, може да ги премяташ с $_POST от страница на страница, с надеждата ония който решава теста да не затвори браузъра :)
 

Soul_Stealler

Registered
Our, защо не със сесии :) . Като започваш теста сесийната променлива е 0. Ако отговориш правилно на някой въпрос тя се увеличава с 1. И после накрая я изписваш в резултат :roll:
 

morkov4o

Registered
попринцип и аз исках да си направя тестове на флаш ... такива от рода на 20 въпроса 25 мин ако ме разбираш :)
 

NetCutter

Registered
our каза:
Дай повече инфо за тоя начин.
От цялото PHP не чаткам само cookies и сесии ... :(
Ще се опитам да ти го обясна по-подробно
Да кажем:
Странца първа, първи въпрос(преди него сесиината променлива е равна на 0): Ако отговори, ще стане на едно, ако ли не ще си остане нула. След което тази стойност се предава на втората страница, където е вторият въпрос!
Там ако отговори, се вдига с още едно число стойността на сесията, ако ли не си остава същото!
И така нататък :)
След, което в края на теста правиш едно echo:
Код:
echo(' Вие сте отговорили на $_SESSION['quiz'] отговора');
 

morkov4o

Registered
така при грешен отговор няма ли да спрат въпросите ?
 

our

Registered
Благодаря ти, приятелю :)
Изглежда ми добре.
Файла .fla нещо не мога да отворя, но за тва ще говоря със savage.
Ако имаш нещо друго подобно дай насам.

Благодаря пак :)
 

morkov4o

Registered
той това и на мен ми го даде но не разбрах как да сменям въпросите :(
 

Горе