Техниката на Intel подобрява болничното обслужване

morkov4o

Registered
Intel Corporation обяви, че мобилният клиничен асистент (МСА) е готов да даде възможност на медицинските сестри да прекарват повече време с пациентите, да изпълняват задълженията си в движение, като остават във връзка с пациентите и да се грижат за администрирането на медикаментите.

bc8f079f38.jpg

Това улеснява клиничната работа и същевременно намалява натоварването на персонала с административни задачи NHS Foundation Trust във Великобритания.


С5 на Motion Computing е първият продукт, базиран на платформата МСА на Intel и получи подкрепата от клиничните специалисти и медицинските сестри, участвали в пилотни проучвания по целия свят, сред които Salford Royal NHS Foundation Trust във Великобритания.

Първата платформа на Intel, разработена специално за здравеопазването - МСА, е важна крачка в усилията на компанията да осигури на клиничните специалисти пълната информация за пациентите в реално време. Лесната за обслужване МСА осигурява на медицинските сестри достъп до актуализираните досиета на пациентите, така че състоянието на пациента да се документира веднага.

Това улеснява клиничната работа и същевременно намалява натоварването на персонала с административни задачи.

Някои от характеристиките на Motion С5 включват: безжична връзка за достъп до актуализираната информация за пациента; технология за идентификация на радиочестотите (RFID) за бързо свързване; цифрова камера за данните за развитието на заболяването, за да се следи лечението и Bluetooth-технология за улесняване на регистрирането на жизнените показатели на пациента.

Като част от решението, Intel и Motion Computing работиха заедно с електронния медицински регистър (EMR) и други компании за клиничен софтуер, за да настроят приложенията си, които да бъдат използвани за МСА. Имената на новаторите в технологиите и водещите компании за клиничен софтуер включват Allscripts, Cardinal Health, Cerner Corporation, Eclipsys Corporation, Epic Systems Corporation, GE Healthcare, iSoft, McKesson, Nexus, Siemens Medical Solutions и Welch Allyn.

За да разработи МСА, Intel направи също и широка гама от пилотни проучвания по цял свят, включително Salford Royal NHS Foundation Trust във Великобритания, El Camino Hospital в Северна Калифорния и Changi General Hospital в Сингапур.

Специалистите по социални науки от Digital Health Group на Intel проведоха етнографско изследване на клинични специалисти и използваха МСА във всяка болница, за да могат да разберат приложението на платформата и ползата й в контекста на реалната клинична работна практика. Чрез тези болнични изследвания, медицинските сестри и лекарите оцениха интегрираното управление, незабавното действие по всяко време, осигуряващо достъп до сигурна информация за пациента, както и лесната замяна на батериите за по-дълга употреба.

"Модерната технология идва на помощ на онези, които помагат на другите", заяви Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на Intel. "Мобилният клиничен асистент беше формулиран и моделиран от клиничните специалисти, които ще го използват. Те ни казаха, че той ще им помогне при вземането на решения и грижите за пациента, като същевременно облекчи общото работно натоварване. Това е чудесен пример за приложението на иновационна технология в решаването на реални проблеми."

Изпитанията на МСА в Salford Royal NHS Foundation Trust представляваха първия европейски опит в тази нова категория компютърни устройства. Лаборантите и болногледачите на стари хора в продължение на 4 седмици тестваха МСА в отделение за стари хора.

Джени Куилиам, медицинска сестра от персонала на Salford Royal NHS Foundation Trust каза: "МСА ми даде възможност за достъп за въвеждане на данните на пациента, докато бях до леглото му. Можех да преценявам резултати, да проверявам и рапортувам на визитациите и да съдействам при обсъждането на случаите поради лесния достъп до данните на пациентите."

NHS участва в проекта от самото му начало чрез осигуряването на базата данни за дизайна на МСА и, в резултат на развръзката на пилотната схема, в момента поддържа продуктовата категория на МСА. Д-р Майк Бейнбридж, старши клиничен архитект, NHS Connecting for Health, каза: Знанието за мястото на оказване на помощта е ключов фактор за подобряване безопасността на пациента.

377c4c3efe.jpgС5 на Motion Computing е първият продукт, базиран на платформата МСА на Intel и получи подкрепата от клиничните специалисти и медицинските сестриМобилният клиничен асистент е кулминацията на тригодишно сътрудничество между NHS Connecting for Health и индустрията за създаване и осигуряване на инструменти, подходящи за предизвикателната и сложна обстановка на висококачествено, персонализирано здравеопазване на 21 век."

Intel работи в тясно сътрудничество с Motion, която възприе представата за нова категория устройства и е водеща в индустрията за осигуряване на по-добри решения за медицински сестри и лекари.

"Осигуряването на решения, които подобряват качеството на грижите, е стратегически приоритет за Motion и ние се информирахме директно от клиничните специалисти за това как технологията може да им помогне да посветят повече време на грижите за пациентите си," каза Скот Екерт, президент и главен изпълнителен директор на Motion.

"За нас е удоволствие да работим с Intel за появата на продукта С5 на пазара, както и на общността на софтуерните компании в сферата на здравеопазването за създаването на категория МСА платформа. Очакваме с нетърпение да разширим нашия подход, ориентиран към резултатите, за да помогнем на нашите клиенти от здравеопазването да постигнат своите цели за продуктивност и грижа за пациентите."
 

Горе