Тих вентилатор за процесор (АМ2)

msirius

Registered
Начи процесора ми е DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+ Обаче с него върви един малък високооборотен вентилатор 5000-5800 RPM вдига сега като е по-топло и става доста шумно (Зимата е на 3500 RPM и е добре, ама лятото...) Та мисля да го смена, вие какъв може да предложите за този процесор? Аз избрах този - http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1943 но не съм сигурен дали става за моя процесор :roll:

Не разбрах само вентилатор ли търсиш или цял охладител (радиатор + вентилатор)? Ако е само вентилатор ти препоръчвам Arctic Cooling, работи на 2163 оборота в момента и едвам се чува (80мм, има модели още 92 и 120, но ако този на процесора ти е 60мм...)

LiRiX каза:
msirius каза:
LiRiX каза:
Този е добър. Кажи какъв модел ти е дъното?
Asus M3A-H/HDMI
Щом ти е АМ2 дъното, вентилатора, който си харесал ще му пасне.
Добре, а това си е с радиатор и сичко тоя нали? И тако махам стария и слагам тоя ще трябва ли да мажа наново с оная паста или може и без мазане да мине?

В комплекта с охладителя трябва да си върви и пастата. По-добре е да я намажеш, но мнооого финно да я размажеш. Не да "пльокнеш" цялата тубикча. С фонокарта или кредитна карта я разнеси по целия процесор.

Иначе, да той охладителя си е с радиатора в комплект и перката е тялото на радиатора. Ще се справиш, само внимавай, не бързай.

Back
Горе