Това става ли за урок за електро магнитите

PHP_Masters

Registered
Аз урока си го знам и само ще дам плана ако може да ме допълните с нещо, аз съм шести клас и урока е Електромагнити по ЧП-човекът и природата

1.Що е електромагнит?-това е физично явление при което вследствие на протичане на ел. ток, през намотка, навита около желязна сърцевина, то превръща тази сърцевина в магнит

2.Предимства на електромагнита:
-Той може да се включва и изключва
-Силата му се регулира-колкото по-силен ток тече, толкова е по-силен магнитът и обратно
-могат да произвеждат по-силни магнити от постоянните

3.Устройство на електромагнитът

Дал съм тука устройството на електромагнитът

и след това ще кажа как се използват в ежедневието и как се прави постоянен магнит и тнт.

Та не знам какво да добавя, ако може да ми дадете нещо допълнително

PHP_Masters каза:
Аз урока си го знам и само ще дам плана ако може да ме допълните с нещо, аз съм шести клас и урока е Електромагнити по ЧП-човекът и природата

1.Що е електромагнит?-това е физично явление при което вследствие на протичане на ел. ток, през намотка, навита около желязна сърцевина, то превръща тази сърцевина в магнит

2.Предимства на електромагнита:
-Той може да се включва и изключва
-Силата му се регулира-колкото по-силен ток тече, толкова е по-силен магнитът и обратно
-могат да произвеждат по-силни магнити от постоянните

3.Устройство на електромагнитът

Дал съм тука устройството на електромагнитът

и след това ще кажа как се използват в ежедневието и как се прави постоянен магнит и тнт.

Та не знам какво да добавя, ако може да ми дадете нещо допълнително
Това ти стига.

Вземи две батерии волт и половина, свърби ги последователно, един голям пирон или боклт, няма значение какъв и стоманен става и навий върху него медна тел (няма как да нямаш у вас, ако нямаш жертвай някой кабел да извадиш жицата), намотаваш колкото да покриеш целия пирон (гледай да не пресукваш намотките), връзваш двата края на телта за батерията и имаш електромагнит. Носиш това в час заедно с горното и си безспорния фаворит. Ей така с елементарни работи, ама да си се сетил да ги направиш може да си спечелиш един учител за години напред ;)

(party) Имам 5 8) в момента няма икона с която да опиша радостта си :D

Ама всички от класа ми се смяха, май май скоро няма да се съвземат аз напоследък имам доста петици :D и то поредни :D

История Мн. добър 5
История Мн. добър 5
История Мн. добър 5
Музика Отличен 6
Математика Мн добър 5
Англ. език Мн.добър 5
Човекът и природата Мн. добър 5

:D :D

Жалко че имам 2 двойки които успехът ми пада с 0.20 :(

Ще трябва да се стегна

Трябва да се учи. Щом ти е писала 5 значи не си добре. Трябва да учиш повече ;). Човек който се задоволява с петица няма път напред.

Аз имам точно 21 предмета тази година и поддържам стабилно отличен успех, евентуално ще имам дна петица по математика, една кофти оценка по немски и всичко останало шестици.

Не съм добре а съм "Много добре" :D но не и Отлинчно

Ми правя каквото мога :( не мога по-добре, а да ти кажа и общия ми успех е за 5 :D

Тук е проблема, Много Добър може да значи Много Добър във ВУЗ-а примерно или в дипломата за висше. При средното образование Много Добър значи просто "не достатъчно добър" :)

Back
Горе