Точки срещу какво?

Статус
Not open for further replies.

Admin

Registered
Обмислям вариант за точките.
Точките са хубаво нещо явно.
Поне на мен повече ми харесват от броя на мненията.
Сега по брой мнения се определя кой какъв е но трябва точките
също да имат тежест.
Даже много по голяма.

Искам да чуя предложения за тези точки.
Би ли било добре по тях да се определя статута на потребителя и как.
Може ли потребителя да получава за тях пари или материални награди.
АКо смятате, че трябва колко, какво и как?
Колко трябва да е стойността на една точка в пари или материални награди?

Някой виждал ли е подобна система и ако е виждал да сподели как работи.

Аз лично от никъде не съм копирал идеята и честно си мисля, че точно такава система няма в момента (макар,че може да има по-добри).

Има някакви други системи за оценяване но аз не съм ги разучавал.

Имаше един мод за раздаване на точки но там точките се раздават от
хора с права.
Аз не искам да определям кой колко заслужава нито смятам, че мога
да намеря подходящи хора които да раздават точки безпристрастно.

Много по-добре е потребителя да определя сам за себе си на кой да даде точка.

Моята отговорност ще се сведе до това да следя за измами.

Няма яснота по това как ще се работи с тази точкова система но
искам тя да се развие и да има интерес към нея.

дайте идеи и споделете ако имате някакъв опит с точкови системи в друг форуми и сайтове.

djvato каза:
според мен , ще е добре и за уроците да се дава точки :)

Когато помагаш на някой няма как да му пробуташ глупост и той да ти даде точка.

При уроците е друго.
Всеки може да си напише всякаква измишльотина и срещу нея да чака точка.

Трябва да има някакъв метод.
Не може един преписан мод да е равен
на индивидуална помощ в ПХП форума.

Искам да видя повече мнения за да може да имам повече идеи за осмисляне.

Хаха админ да и партниора ми му дойде тази идея преди време :) Всъщност идеята му е от бая отдавна ,но няма значение. Според мен точка трябва да се дава само в раздел html//css и там за php-то. Също така смятам ,че точка не трябва да се дава в тема която е примерно: дайте ми галерия и някой избара от някъде галериика готова и оп даде му линк и тва е :) И оп точка . Дано ме разбираш . Според мен точка трябва да се дава за написан или редактиран код. Но мн трудно може да се разбере това ... + тва не може да се направи точно за коя тема да може да се дава точка :Д Нз как ще стане .. Иначе за заплащане възможно е ... С някаква семпла сума :)

Точките, поне по начина, по който са формирани сега, не могат да определят ранговете на потребителите. На мен досега никой не ми е дал точки, а съм помагал нали и ако се гледат точките ще излезе, че не правя нищо. Наистина са по-добре от мненията, но трябва да се дообмисли. Нямам и на идея какво може да правим с тях, защото общо взето, ако се замислиш, може да сложиш тези точки за всичко.

Трябва да се обмисли наистина но като идея е добре.
Не са ти дали точки но ще почнат.
Просто не е дошъл момента а и въпросте в форума за photoshop не са
като в php форума по 100 на ден.

Ще се мисли и то внимателно.

admin ... ще ти дам една идея ... дигни ранговете на повече и с точки да можем да си купуваме мнения :) например 5 мнения 1 точка и така като помагаме ще си дигаме ранга :?:

djvato каза:
admin ... ще ти дам една идея ... дигни ранговете на повече и с точки да можем да си купуваме мнения :) например 5 мнения 1 точка и така като помагаме ще си дигаме ранга :?:

Тези рангове много скоро ще ги махна.
Не може да се пише само заради един ранг.
Много хора пишат мнения само заради ранга но това лесно може да се промени като махна правата.

5 мнения не се равняват на една точка.

Точката е според мен по ценна от 100 мнения, защото е дадена от
страничен и независим човек.

Точката си я спечелил като си свършил нещо полезно
а не просто писане на мнения кога полезни кога не.

Както каза @PoDMaTRiX то и на мене не ми дават :) да не кажа хич.

Трябва да може да се дават и по 2 по 1 точки. 1 е много гадно, ако втория потребител отговори още по-подробно...

Какво може да се прави с тези точки? - всичко :)

Няма да е зле да се направи някакво конкурсче с тези точки.
Който има повече пак да печели хостинги или домейни.
Нещо материално, като например флаш памет или цифрова камера :)
Но да си ги купува с тези точки(за пример, точките на http://photoshop-bg.com )

Точката ще е само една.
Друг вариант няма.
Колко може да струва тази точка?
Колко струва на друго място една такава точка?
Срещу колко точки се дава хостинг или домейн.
Аз нямам нищо против дори да си ги осребри в пари.

Просто искам да знам колко струва и как се оппределят точките на друго
място за да направя сравнение.

... еми то работата е такава, че ако имаш късмет ще получиш точка ... така като гледам почти не се раздават точки, а има хора които доста помагат и въпреки това са със Support: 0 (тук-таме с по 1/2) - май не е много добре замислено всичко!

Току що ми хрумна една идея.

Защо малко не се промени начина представяне на резултата от раздадените точки.
Защо не се направи следното всеки потребител само той да вижда колко точки е събрал.
Да се направи статистика, на определен период от време (веднъж месечно) тази статистика да бъде публична и всички да могат да видят къде се намират и колко точки са събрали останалите.
Да отбележа още че статистиката ще се вижда но не в пълният и вид.Ще се вижда само броя точки колко са раздадени без да се показват за кого са тези точки.

Да бъде нещо като редовна игра веднъж в месеца, човека който е събрал най много точки да спечели някаква награда.
Всеки месец точките да бъдат занулявани и играта да продължи на ново.

Да не стане така едни и същи хора да печелят награди всеки месец те да губят правото да спечелят за следващите два месеца.
Това означава че дори да са на първо място в списъка следващият човек след тях заема тяхното място.
Това да се решава публично пред всички когато се отвори списъка.

Да обобщя накратко с един пример:

Имаме десет участника:
Иван, Петкан, Драган, Боян, Върбан, Мария, Силвия, Анелия, Веселина, Симона.

Потребителите са оценяват дават се точки.Всеки си вижда собствените точки.Другите потребители не виждат колко е събрал и той тях.Но всеки вижда статистиката с точките но никой не знае кой се крие с най многото точки.

Започват се с догадки.

Иван има 5 точки.
В общата статистика показва че за първото място са дадени 30 точки.
Иван вижда че не е първи в списъка почва да върви на долу по него и вижда че има пет човека с по 5 точки които започват от четвърто место в общата статистика.

1. – 30
2. – 15
3. – 8
4. – 5
5. – 5
6. – 5
7. – 5
8. – 5

9. – 4
10. – 4

Иван разбира че се намира между четвърто и осмо место.Това не е от голямо значение важното че горе долу е разбрал къде се намира.

Иван вече има 6 точки.Статистиката изглежда така

1. – 31
2. – 16
3. – 8
4. – 6 Иван ??
5. – 5
6. – 5
7. – 5
8. – 5
9. – 4
10. – 4

Иван разбира че се намира на четвърто место другите не го знаят.

Хубавото е че за определен период от време никой не знае кой се крие зад тези точки.

Оценките ще се раздават безпристрастно и няма да се ръководят че този ми е познат но не му достига примерно една точка ако той ми е писал в темата ще му дам точка за да може да спечели.

Потребителите се оценяват идва края на месеца.

На следващият ден от новия месец статистиката ще се отваря в пълният и вид.Всеки потребител ще вижда какви точки са раздадени на останалите.

1. – 38 - Петкан
2. – 20 - Драган
3. – 15 - Иван
4. – 9 - Симона
5. – 8 - Боян
6. – 7 - Мария
7. – 7 – Върбан
8. – 7 - Веселина
9. – 5 - Анелия
10. – 5 - Силвия

Преди да се отвори списъка Иван знае че не е на първо място и знае че в момента се намира на 3 място но това не е много сигурно.Това просто е предположение защото знае че има 15 точки а в статистиката само един има 15 точки.

1. – 38 - Петкан
2. – 20 - Драган
3. – 15 - Иван
4. – 9 - Симона
5. – 8 - Боян
6. – 7 - Мария
7. – 7 – Върбан
8. – 7 - Веселина
9. – 5 - Анелия
10. – 5 - Силвия

Отваря се пълната статистика.И вече Иван със сигурност знае къде се намира.
Виждаме че за месец Март печели Петкан с 38 точки.Записва се резултата за месец март.
Статистиката се занулира

Настъпва месец Април.статистиката се отваря виждаме следното

1. – 40 - Петкан
2. – 30 - Симона
3. – 21 - Иван
4. – 9 - Драган
5. – 8 - Боян
6. – 7 - Мария
7. – 7 – Върбан
8. – 7 - Веселина
9. – 5 - Анелия
10. – 5 - Силвия

За месец Април излиза че пак Петкан оглавява класирането но той е спечелил миналият месец и губи това първо место.След него е Симона.Тя печели за месец Април.
Така Петкан губи спечелването на състезанието за два месеца за Април и за Май но през месец Юни ако той води класирането може да спечели състезанието за съответният месец и така нататък се редува.

Прави се списък с печелившите за съответният месец.
Януари – ...
Февруари -....
Март -...
и т.н.
С негова помощ лесно можем да сравняваме с горно описаната ситуация.

Ако се случи така че имаме няколко души които не може да се определи кой на кое място е и те се борят за победа (борят се за първо място)
1. -40 - Иван
2. – 40 - Драган

3. – 30 - Петкан
4. – 30 - Симона
5. – 30 - Боян
6. – 17 - Мария
7. – 15 – Върбан
8. – 14 - Веселина
9. – 10 - Анелия
10. – 5 - Силвия

настъпва анкета.
Ако пак са на равно и двамата печелят първото място, няма смисъл да има второ гласуване.

немога да разбера на мен кой ми е дал :) а пък за точките да спечелиш нещо не е лошо един хостинг по ще му се радвам от колкото на цифроф апарат :) че хостинга хляп и вода неиска ама цифровия апарат :roll:

DJCharge каза:
... еми то работата е такава, че ако имаш късмет ще получиш точка ... така като гледам почти не се раздават точки, а има хора които доста помагат и въпреки това са със Support: 0 (тук-таме с по 1/2) - май не е много добре замислено всичко!

Това не е така.
Аз имам достъп до статистиката и ти казвам, че всичко си е наред.
Никакъв късмет няма.
Който помага получава.
Поне до сега е така.

Може някой да е пропуснат и да не му е дадено точка но имайте предвид, че може да се дават точки само за теми от преди 2 дена.
За тези по рано са блокирани и не може да даде точка никой.

djvato каза:
немога да разбера на мен кой ми е дал :) а пък за точките да спечелиш нещо не е лошо един хостинг по ще му се радвам от колкото на цифроф апарат :) че хостинга хляп и вода неиска ама цифровия апарат :roll:

На тебе видях кога ти дадоха точка и си беше заслужена.
само ти взе отношение по проблема с смяната на стила и човека натисна.
Не виждам проблем.
Други участници в дискусията нямаше.

Имам идея относно мода, така и малко по-добре ще бъде според мен. та ето каква е и тя:
"Примерно когато се пуска тема да има един чекбокс и ако темата е въпросителна за помощ да трябва да се чеква, а ако е примерно от сорта "ето ви този линк за този скрипт" да не се чеква (от автора на темата)" Така не във всички теми ще могат да се дават точки, а само в тези който са въпросителни.

Когато потребител улови точка, в темата може да се появи по-точен отговор. Значи авторът на темата да може да променя на кого е дал точка. Не съм пускал още тема, извинете ме ако авторът има възможност за промяна.

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе