Трансфер/прехвърляне на поща от един сървър на друг (roundcube)

Ticketa

Registered
Някой знае ли някакви добри практики за преместване на пощи/писма от един сървър към друг, така че да няма загуба на данни?

Варианта с компресиране и разрхивиране не работи (дава грешка тъй като имената на файловете съдържат както и съдържанието съдържа DNS записи от първия сървър)
 

Blinky

Administrator
Екип
Имаш ли контролен панел? Или не. В случая ще е нужно да ги свалиш и качиш в съответстните папки на мейлите. Иначе добра практика знам от мои познати е чрез мейл клиент, сваляне и после тъпчене на ново, но пък защо да качваш вече като ги имаш локално. :)
 

Ticketa

Registered
Така и направих пуснах една корекция на файловите имена, чрез find и mv и всичко заспа.
 

muti

Super Moderator
А защо не си инсталира новата машина и да я пуснеш за се синква със старат. Майл сървъра де.
 

Blinky

Administrator
Екип
А защо не си инсталира новата машина и да я пуснеш за се синква със старат. Майл сървъра де.
Да, и това е опция. Видя ми се по-тежка за изпълнение процедура, ако го няма наличен другия мейл сървър. ;)
 

muti

Super Moderator
Ако го няма не виждам как въобще ще синхронизира. Ако има бекъп то той може да се качи направо. Принципно се вдига новата машина и се синхронизира, реплицира или тем подобно и когато всичко е еднакво се сменят записите към новата и всичко си върви и не се усеща смяната. А и то нищо не се знае дали е само мейл сървър дали е вързан с нещо примерно ЛДАП .... Ако тръгнеш да ги архивираш или нещо подобно то те са милиони файлове и едвали някои ще се наеме да го прави така.
Пускаш си Rsync и това е. Всичко друго е загуба на време, нерви и ресурс.
 
Последно редактирано:

Ticketa

Registered
Това беше втория вариант, който мислех чрез Rsync :coffee:, обаче файловия архив не беше голям и го направих по друг начин. :)
 

Blinky

Administrator
Екип
Сподели какво е решението.
Да и на мен ми е интересно. В моята практика в повечето случаи има контролен панел с добре обособени функции, и фолдъри, в които се знае кое как да се налее. То трудно се продава хостинг на обикновени потребители без контролен панел. Говоря от моя опит. Друго се сетих, имаш ли някакъв бекъп плъгин, който може да направи едно възстановяване само на мейлите? В смисъл да се генерира там и да се импортне на новото място.
 

Горе