Трафик на сайт

to6o

Registered
Здравейте! Първо се извинявам ако темата не е в правилния раздел, но не намерих по подходящ за да си задам въпроса. Може ли някой да ми обясни как се пресмята трафик на сайт. Искам да си платя хоста, но не знам дали да взема за 20 GB или 100 GB. Знам че зависи от броя на посещенията и затова казвам че са около 500 на ден максимум.
Благодаря предварително!

20 в никакъв случей няма да ти стигнат. Пресмята се тоно така, колко посещения имаш на ден, и друг много важен момент какво правят потребителите ти в сайта и с каква целенасоченост е този сайт. :wink:

Ако сайта ти е текст и някой и друга малка картинка, ти е повече от достатъчно. Ако пък е някое безумие на флаш или има много и големи снимки или други файлове, то трафика е възможно и да не ти стигне.
Също така не разбрах, този трафик за година или за месец го купуваш...ако е месечен е почти не възможно да ти е недостатъчен.

ето една формула

сайта ти е голям да кажеме 1MB, потребителите ползват 1/2 от него примерно което 512KB, и сега идва смятането

(512*(брой уникални))*(брой дни в месеца)+1/2(резерва)

значи става смятането имаш 500 на ден

(512*500)*30=7680000+1/2(7680000)=11520000=11250MB=11GB

но пан не е много точно, защото не се нае колко си пазят хеша потребителите на браузерите, то поради тази причина е и резервата от 1/2-ра резултата

П.П. забравих да кажа, към размера на сайта влиза и инфото от MySQL-а

супер! мерси, жоро. точно такова инфо търсех :) +1
благодаря и на останалите отзовали се участници.

Back
Горе