Трептене на монитор

breakforce

Registered
Здравейте колеги, имам проблем от няколко ден да не кажа и седмица, монитора ми започна да трепти, трепти така когато някой примерно те търси по телефона и е близо до монитора нещо такова даже сега се усили трептенето, модела е Samsung SyncMaster 795df, идея на какво може да се дължи това трептене в момента е на 60Hz, но това си е по default ?

Попринцип когато има уреди до него е нормално да трепери, нещо с магнитното поле е (не мога да ти кажа повече), но това не е проблем.

А иначе hz може да си ги дигнеш до колкото позволява, няма проблем.

Това с трептенето ще се оправи като дигнеш честотата на 85 херца.

А при звънене трептенето просто няма как да се оправи, всички са така. Ако искаш за всеки случай изкарай монитора от контакта за няколко часа или ползвай degauss функцията на монитора за размагнетизираване.

Вдигнах ги на 75Hz и се оправи за около 1 час, размагнетизираване също го направих, гасене на монитора от контакта за цяла нощ също ефекта все си е един и същ :X

Огледай околко монитора да няма включени телефони, радиа и др. уреди който биха смущавали монитора.

от мойте колонки се получаваше така също вече се получава постоянно нямам идея и аз от къде е ама и то не е чак толкова забележимо ако ме ножеш да го намериш просто не търси опитвам се да го намеря от 2 години горе доло и все не мога...

Имам колонки на около 20см от монитора, били са и на 2см и не ми е правило до сега така ...

Занеси го на сервиз да го погледнат за да не се влоши, щом и на другите hz се появява проблема има вероятност да е в самия монитор и може да си замине скоро. Само ако има нещо за ремонт си помисли дали да го правиш защото тия монитори са стари вече, ако имаш възможност за нов ... по - добрия вариянт е да си вземеш нов :)

По принцип не съм мислил за нов понеже никога не ми е давало проблеми, но сигурно ще си купя нов ... :) Благодаря ви за помоща ;)

Back
Горе